Συνάντηση Προεδρείου Π.Ο.ΑΣ.Υ. με το νέο Πρόεδρο του Ταμείου Παρακαταθηκών & Δανείων

Συνάντηση Προεδρείου Π.Ο.ΑΣ.Υ. με το νέο Πρόεδρο του Ταμείου Παρακαταθηκών & Δανείων

poasy

Αθήνα, 16  Ιανουαρίου 2020

Αρ. Πρωτ.: 500/14/11α

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αντιπροσωπεία του Προεδρείου της Ομοσπονδίας, με επικεφαλής τον Πρόεδρο αυτής, κ. Γρηγόρη ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟ, συναντήθηκε χθες, 15/01/2020, με τον Πρόεδρο του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, κ. Δημήτριο ΣΤΑΜΑΤΗ, κατόπιν σχετικού αιτήματός μας, προκειμένου να συζητηθούν θέματα που απασχολούν το αστυνομικό προσωπικό και τις οικογένειές τους.

Στον κ. Πρόεδρο αναπτύξαμε αναλυτικά δυο βασικά θέματα που έχουν απασχολήσει την Ομοσπονδία μας και στο παρελθόν, όταν με βάση τον μνημονιακό ν.4254/2014 είχαν επέλθει περιορισμοί και απαγορεύσεις στην χορήγηση δανείων στους δημοσίους υπαλλήλους και άρα και στους συναδέλφους μας που είχαν ανάγκη τη δανειοδότησή τους από το Ταμείο αυτό. Ειδικότερα, σήμερα, που η χώρα επιστρέφει στην κανονικότητα και τα δημοσιονομικά της χώρας εξυγιαίνονται, ζητήσαμε να σταθεί αρωγός στον αγώνα μας α) για τη χορήγηση νέων δανείων σε ενδιαφερόμενους υπαλλήλους, τόσο εν ενεργεία όσο και εν αποστρατεία και β) για την καθιέρωση διαδικασίας επιβράβευσης των συνεπών δανειοληπτών του Ταμείου, με αύξηση του σχετικού επιτοκίου επιστροφής κατά μισή ή μία ποσοστιαία μονάδα, ανάλογα με την απόφαση που δύναται να λάβει αυτοτελώς και κυρίαρχα το Δ.Σ. του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων.

Ο Πρόεδρος του Ταμείου κ. ΣΤΑΜΑΤΗΣ, αναγνώρισε το δίκαιο του αγώνα μας για την αποκατάσταση του οικονομικού στάτους των Ελλήνων Αστυνομικών, που όπως πολλάκις έχουμε επισημάνει, επλήγη βάναυσα την περίοδο της μνημονιακής επιτροπείας και περιέχει πολλές και διάφορες άδικες έως και παράλογες μειώσεις μισθών και συντάξεων. Για τα συγκεκριμένα αιτήματά μας, συμφώνησε ότι πρέπει να λάβουν σάρκα και οστά, πλην όμως για το μεν πρώτο απαιτείται τροποποίηση του ν.4254/2014 με κεντρική κυβερνητική παρέμβαση, για το δε δεύτερο, που αφορά την επιβράβευση των συνεπών δανειοληπτών, είναι σύμφωνος, αλλά για την υλοποίησή του απαιτείται περαιτέρω επεξεργασία και συνεργασία με τους εμπλεκόμενους Φορείς.

Η Ομοσπονδία μας εκφράζει τις ευχαριστίες της στον κ. ΣΤΑΜΑΤΗ για την κατανόηση και την αρωγή στον αγώνα που δίνουμε για την ικανοποίηση των δίκαιων αυτών αιτημάτων μας.

Από την πλευρά μας, διαβεβαιώνουμε τους συναδέλφους μας ότι για την θετική έκβασή του, συνεχίζουμε τις ενδεικνυόμενες ενέργειές μας προς τα συναρμόδια Υπουργεία, έτσι ώστε να επιτευχθεί η τροποποίηση του προαναφερόμενου νόμου, όπως επιβάλλει η αναντίρρητη ανάγκη για επιστροφή στην κανονικότητα με ό,τι αυτό σημαίνει για τη βελτίωση των οικονομικών απολαβών και των οικονομικών διευκολύνσεων των συναδέλφων μας.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                            Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

      

Για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών χρησιμοποιoύμε cookies .