Συνάντηση με τον Δήμαρχο Αθηναίων κ. Κώστα ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ πραγματοποίησε το Συνδικαλιστικό μας Κίνημα

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Αθηναίων κ. Κώστα ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ πραγματοποίησε το Συνδικαλιστικό μας Κίνημα

poasy

Αθήνα, 28 Ιανουαρίου 2020

Αρ. Πρωτ.: 601/9/13

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Πραγματοποιήθηκε χθες, 27 Ιανουαρίου 2020, συνάντηση στο Δημαρχείο Αθηνών, μεταξύ του Δημάρχου, κ. Κώστα ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ και αντιπροσωπείας του Προεδρείου της ΠΟΑΣΥ, με επικεφαλής τον Πρόεδρο, κ. Γρηγόρη ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟ, καθώς και του Προεδρείου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, προκειμένου να συζητηθούν θέματα που αφορούν τον Κλάδο μας. 

Από την πλευρά μας, αρχικώς θέσαμε το αίτημα της Π.Ο.ΑΣ.Υ. για τη μετονομασία της οδού Λάμπρου ΠΟΡΦΥΡΑ στα Πατήσια σε Νεκταρίου ΣΑΒΒΑ, ως ένας ελάχιστος φόρος τιμής και αναγνώρισης της προσφοράς του συναδέλφου μας προς την κοινωνία, ο οποίος εν ώρα καθήκοντος δολοφονήθηκε από αδίστακτους τρομοκράτες. Εν συνεχεία, θέσαμε την ανάγκη ύπαρξης ενός ανοιχτού διαύλου επικοινωνίας μεταξύ της Δημοτικής Αρχής και της Ηγεσίας του Σώματος, αφού, σε αρκετές περιπτώσεις, κρίνεται αναγκαία η συνέργεια μεταξύ της Δημοτικής και της Ελληνικής Αστυνομίας. Τέλος, αναφέραμε τα μεγάλα αιτήματα της Ομοσπονδίας μας για ένα δίκαιο μισθολόγιο που θα βασίζεται στις αποφάσεις του ΣτΕ και ένα σύγχρονο βαθμολόγιο που θα καλύπτει τις ανάγκες του Σώματος, ενώ του ζητήσαμε να είναι δίπλα μας και στη διεκδίκηση της επικινδυνότητας της εργασίας μας.  

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, μέσω του Προέδρου της, κ. Δημοσθένη ΠΑΚΟΥ, έθεσε το θέμα της δημιουργίας ενός παιδικού σταθμού, στα γεωγραφικά όρια του Δήμου Αθηναίων που θα καλύπτει τις ανάγκες των μελών της. Πρότεινε δε, μέχρι τη δημιουργία του εν λόγω σταθμού, την έναρξη προγράμματος μοριοδότησης αστυνομικών στους εν λειτουργία παιδικούς σταθμούς, προκειμένου να μην απορρίπτονται τα τέκνα των συναδέλφων, όπως συνέβαινε τα τελευταία έτη. Επίσης, ζήτησε τη συνεργασία και στον τομέα του πολιτισμού, έτσι ώστε, κάποιο από τα μέχρι πρότινος μη διαθέσιμα ακίνητα του Δήμου, να αξιοποιηθεί και να γίνει μουσείο της Ελληνικής Αστυνομίας. Τέλος, κατέθεσε αναλυτικό υπόμνημα με τα αιτήματά της. 

Ο κ. Δήμαρχος, από την πλευρά του, αφού μας ευχαρίστησε για τις υπηρεσίες που προσφέρουν οι Ελληνίδες και οι Έλληνες αστυνομικοί προς τους πολίτες του Δήμου Αθηναίων, ανέφερε ότι: «Φαινόμενα ετών που επικρατούσαν στην πόλη, αντιμετωπίζονται πλέον χάριν της εμφανούς παρουσίας των συναδέλφων σας». Αναφορικά δε, με τη μετονομασία της οδού Λάμπρου ΠΟΡΦΥΡΑ, μας ενημέρωσε ότι οι διαδικασίες προχωρούν γρήγορα και σύντομα ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος θα θέσει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Επίσης, μας γνώρισε ότι συνεργάζεται άψογα με την Ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και είναι ανοιχτός σε περαιτέρω συνεργασίες μεταξύ των Φορέων. Ειδικότερα, για το θέμα των παιδικών σταθμών, δήλωσε θετικός, τόσο ως προς τη μοριοδότηση των αστυνομικών, όσο και ως προς τη μελλοντική δημιουργία ειδικού σταθμού, ζητώντας προτάσεις από την Ένωση και άμεση συνεργασία με το Συνδικαλιστικό μας Κίνημα. Τέλος, σχετικά με τα αιτήματά μας, επανέλαβε, για μια ακόμη φορά, αυτό που πολλάκις έχει δηλώσει δημόσια, ήτοι ότι το επάγγελμα του αστυνομικού είναι επικίνδυνο και η Πολιτεία οφείλει να τον θωρακίζει με τα απαραίτητα κάθε φορά μέσα. 

Η Ομοσπονδία μας, συνεχίζει τις συναντήσεις της,για τη δημιουργία συμμαχιών στο πλαίσιο του θεσμικού της ρόλου, με στόχο την ανάδειξη, την προώθηση και την εύρεση λύσεων στα μεγάλα και μικρά θέματα που απασχολούν το ανθρώπινο δυναμικό της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς και τις οικογένειές του.

 

 

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                            Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

Για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών χρησιμοποιoύμε cookies .