Συγκροτήθηκε Επιτροπή στο ΑΕΑ για το βαθμολόγιο μετά από παρέμβαση της ΠΟΑΣΥ

Συγκροτήθηκε Επιτροπή στο ΑΕΑ για το βαθμολόγιο μετά από παρέμβαση της ΠΟΑΣΥ

poasy

Αθήνα, 14 Μαΐου 2020

Αρ. Πρωτ.: 300/1/26β

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Η Ομοσπονδία χαιρετίζει την απόφαση της Ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας να προβεί στη συγκρότηση «Επιτροπής για την εξέταση θεμάτων βαθμολογικής εξέλιξης Αστυνομικού Προσωπικού», μια απόφαση που αποτελεί συνέχεια των πιέσεων – παρεμβάσεων της Π.Ο.ΑΣ.Υ. και της ουσιαστικής συνάντησης εργασίας σύσσωμης της Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας και κλιμακίου μας, με επικεφαλής τον Πρόεδρο, κ. Γρηγόρη ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟ, την 19η Φεβρουαρίου 2020  στην Αίθουσα ΑΕΑ «Παύλος Μπακογιάννης» (βλέπε Αρ. Πρωτ.: 605/9/97) .

Η συνάντηση είχε γίνει με πρωτοβουλία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ, στο πλαίσιο του νομοθετικού έργου της Κυβέρνησης και της ανάγκης βελτιώσεων των νόμων και των κανονισμών που διέπουν τη λειτουργία της Ελληνικής Αστυνομίας, αναγνωρίζοντας το δίκαιο των αιτημάτων που είχαμε θέσει, μεταξύ αυτών και του εκσυγχρονισμού του Βαθμολογίου, δεδομένου ότι αναγνωρίζονται οι στρεβλώσεις που υπάρχουν και η ανάγκη προσαρμογής του στο σήμερα, λόγω αλλαγής των ορίων ηλικίας, του συντάξιμου χρόνου κ.ά.

Η Επιτροπή συγκροτήθηκε με την υπ’ αριθμ. 22952 από 16-04-2020 Απόφαση του Προϊσταμένου του Επιτελείου του ΑΕΑ και Πρόεδρος αυτής είναι ο Προϊστάμενος του Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού Υποστράτηγος κ. Χρήστος ΚΟΝΔΥΛΗΣ, με έγγραφο του οποίου μας ζητήθηκε χθες, 13 Μαΐου 2020, η υποβολή προτάσεών μας εντός 10ημέρου.

Το συνδικαλιστικό μας κίνημα θα καταθέσει τις προτάσεις του τεκμηριωμένα λαμβάνοντας υπόψη τον προβληματισμό που αναπτύσσεται επί του θέματος, σημειώνοντας ωστόσο ότι η πρόσκληση που απευθύνθηκε στην Π.Ο.ΑΣ.Υ. είναι γενική και δεν εστιάζει στα συγκεκριμένα ζητήματα. Για να μην υπάρξει οποιαδήποτε κωλυσιεργία και παρεξήγηση, χθες, 13 Μαΐου 2020, η Ομοσπονδία μας απέστειλε επιστολή προς τον Προϊστάμενο του Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού ζητώντας του να μας γνωρίσει την «ατζέντα» της Επιτροπής αυτής, ώστε η συμμετοχή μας να είναι αποτελεσματική και ουσιαστική.

Βούλησή μας είναι η επίλυση του μείζονος αυτού αιτήματος και όχι η συμμετοχή μας για τη συμμετοχή σε μια ακόμα επιτροπή του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

 

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                             Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

Για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών χρησιμοποιoύμε cookies .