Κρούσμα κορωνοϊού σε εκπαιδευόμενο - Άμεση η παρέμβαση της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

Κρούσμα κορωνοϊού σε εκπαιδευόμενο - Άμεση η παρέμβαση της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

poasy

Αθήνα, 31 Ιουλίου 2020

Αρ. Πρωτ.: 100/2/38

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Από την πρώτη στιγμή που η Ομοσπονδία μας πληροφορήθηκε την ύπαρξη κρούσματος κορωνοϊού σε εκπαιδευόμενο του Τ.Δ.Α. Κομοτηνής, επικοινώνησε άμεσα με τον Διοικητή της Σχολής Αστυφυλάκων, Αστυνομικό Διευθυντή κ. Ιωάννη ΤΖΟΥΒΑΝΑ, ενώ διατηρήθηκε ανοικτός δίαυλος συνεργασίας μαζί του, με γνώμονα πάντα τη διασφάλιση, τόσο της ενδεικνυόμενης περίθαλψης του ασθενή εκπαιδευόμενου, όσο και της υγείας των υπολοίπων εκπαιδευόμενων, των εκεί υπηρετούντων συναδέλφων μας, καθώς και του εκπαιδευτικού προσωπικού, με τη λήψη άμεσων μέτρων για την αποτροπή της μετάδοσης του ιού.

Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειάς μας, αντιπροσωπεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ., αποτελούμενη από το Μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας, κα Σταυρούλα ΤΖΑΤΖΑΝΑ και τον Πρόεδρο της Επιτροπής Διοικητικών Θεμάτων, κ. Ευστάθιο ΚΑΤΡΑΝΙΔΗ, συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης κ. Νικόλαο ΤΣΑΛΙΚΙΔΗ, από τον οποίο ζητήθηκε η άμεση συνδρομή του στην κατεπείγουσα αντιμετώπιση του περιστατικού, όπως προβλέπεται από τα σχετικά πρωτόκολλα, αφού αρχικά είχαν ληφθεί μόνο δέκα δείγματα από το στενό περιβάλλον του νοσούντος.

Η ανταπόκριση του κ. Αντιπεριφερειάρχη υπήρξε άμεση, καθώς διατέθηκε συνεργείο απολύμανσης των χώρων της Σχολής και επετεύχθη η ενεργοποίηση του κλιμακίου του ΕΟΔΥ για μαζική λήψη δειγμάτων στο σύνολο των συναδέλφων μας, με στόχο τον έλεγχο αντισωμάτων covid-19, διαδικασία που θα ολοκληρωθεί σήμερα. Μας διαβεβαίωσε δε ότι συνεχίζει την επικοινωνία με τους αρμόδιους Φορείς και τα Υπουργεία Υγείας και Προστασίας του Πολίτη, δηλώνοντας επίσης την ειλικρινή διάθεσή του για συνεργασία και συνδρομή σε κάθε επίπεδο, όπου και όποτε χρειαστεί, ώστε από κοινού να θωρακίσουμε από το θανατηφόρο ιό τόσο την αστυνομική οικογένεια όσο και την τοπική κοινωνία της Ροδόπης.

Από την πλευρά μας εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας στον κ. Αντιπεριφερειάρχη και στις εμπλεκόμενες Υπηρεσίες για την άμεση διαχείριση του κρίσιμου αυτού θέματος, συνεχίζοντας να το παρακολουθούμε στενά με τα δέοντα αντανακλαστικά και την πρέπουσα επαγρύπνηση.

Ευχόμαστε καλή ανάρρωση στον νοσούντα εκπαιδευόμενο και τη γρήγορη επιστροφή του στη Σχολή για τη συνέχιση της εκπαίδευσής του.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                             Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

 

Για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών χρησιμοποιoύμε cookies .