Η Π.Ο.ΑΣ.Υ. είχε και έχει νόμιμη και ενεργή αιρετή Διοίκηση

Η Π.Ο.ΑΣ.Υ. είχε και έχει νόμιμη και ενεργή αιρετή Διοίκηση

poasy

Αθήνα,  11 Δεκεμβρίου 2020

Αρ. Πρωτ.: 606/3/6-ε

Η Π.Ο.ΑΣ.Υ. είχε και έχει νόμιμη και ενεργή αιρετή Διοίκηση

 

Δημοσιεύτηκε η υπ’ αριθμ. 2161/2020 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών (Εκούσια Δικαιοδοσία) η οποία απέρριψε την αίτηση της Ε.Α.Υ. Φωκίδας και των υπέρ αυτής παρεμβαινόντων και έκανε δεκτή την κύρια παρέμβαση της Ομοσπονδίας και των υπέρ αυτής παρεμβαινόντων.

Το Δικαστήριο έκρινε ότι «…δεν συντρέχει περίπτωση διορισμού προσωρινής Διοίκησης της Π.Ο.ΑΣ.Υ., αφού υφίσταται ενεργός Διοίκηση αυτής,…». Συνεπώς, Διοίκηση της Π.Ο.ΑΣ.Υ. ήταν και εξακολουθούν να αποτελούν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου που είχαν αναδειχθεί στις αρχαιρεσίες της 28.09.2017, τα οποία ουδέποτε ρητά ή σιωπηρά παραιτήθηκαν, ώστε να υφίσταται κενό Διοίκησης.

Όλα τα αντίθετα που προβλήθηκαν με την κριθείσα Αίτηση απορρίφθηκαν ως αβάσιμα!

«Οι Διοικήσεις συνδικαλιστικών οργάνων δεν ορίζονται στα Δικαστήρια και στις δικαστικές αντεκδικήσεις. Κρίνονται από το εκλογικό σώμα που τις αναδεικνύει, με γνώμονα τις προσπάθειες και τα αποτελέσματα των οργάνων τους στην επιδίωξη των καταστατικών τους σκοπών», τόνισε ο νομικός σύμβουλος της Ομοσπονδίας κ. Χαρ. ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑΣ, ο οποίος συμπλήρωσε «απευχόμαστε πάντα τις δικαστικές διενέξεις για τέτοια θέματα. Όταν όμως καλούμαστε, πρέπει να κάνουμε καλά την δουλειά μας, υπηρετώντας την νομιμότητα και στηρίζοντας την εκάστοτε αιρετή Διοίκηση», ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τις συνεργάτιδές του, Κωνσταντίνα ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑ και Γρηγορία ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΥ, καθώς και τους συναδέλφους δικηγόρους, κ. Βάιο ΣΚΑΜΠΑΡΔΩΝΗ, κ. Βλάση ΛΙΒΑΝΙΔΗ, κ. Αλκιβιάδη ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟ και κ. Ιωάννη ΠΟΡΤΟΚΑΛΗ, που παραστάθηκαν στο Δικαστήριο, εκπροσωπώντας Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων και φυσικά πρόσωπα που παρενέβησαν υπέρ της Ομοσπονδίας.

Με την ανακοίνωση της απόφασης, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας, κ. Γρηγόρης ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ, δήλωσε με νόημα: «Ασφαλώς η ολοκληρωτική δικαστική δικαίωση της Ομοσπονδίας μας γεμίζει όλους αφενός αυτοπεποίθηση ότι κάνουμε το σωστό και αφετέρου δύναμη να εξακολουθήσουμε να το κάνουμε. Σε κάθε περίπτωση οι Διοικήσεις εκλέγονται από το εκλογικό σώμα και όχι από τα Δικαστήρια. Κανένας δεν περισσεύει…». Καλεί, δε, σε συστράτευση όλους, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε από κοινού τα μεγάλα προβλήματα που έχουμε μπροστά μας.

 

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                              Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος  

Για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών χρησιμοποιoύμε cookies .