Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βελτιωτικές προτάσεις για τις ακούσιες νοσηλείες

Βελτιωτικές προτάσεις για τις ακούσιες νοσηλείες

poasy

 

Αθήνα, 06 Μαΐου 2022

Αρ. Πρωτ.: 800/7/76β

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Την άμεση ενεργοποίηση της Ομοσπονδίας προκάλεσε η προώθηση στη Βουλή νομοθετικής ρύθμισης -Άρθρο 50 του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Υγείας «Γιατρός για όλους, ισότιμη και ποιοτική πρόσβαση στις υπηρεσίες του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας και στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και άλλες διατάξεις»-  για το μείζον πρόβλημα της εμπλοκής της Ελληνικής Αστυνομίας στη διαδικασία των ακούσιων νοσηλειών ψυχικά ασθενών συνανθρώπων μας.

Η Ομοσπονδία με πνεύμα καλής διάθεσης επικοινώνησε με τα συναρμόδια υπουργεία και κατέθεσε βελτιωτικές προτάσεις για να απαγκιστρωθεί ο αστυνομικός από μια αμιγώς ιατρική διαδικασία, ώστε να τεθεί η όλη διαδικασία στις σωστές ανθρωπιστικές της διαστάσεις.


 

Στο πλαίσιο της ακρόασης των φορέων στη Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας μας κ. Γρηγόρης Γερακαράκος, μίλησε και κατέθεσε υπόμνημα με τις θέσεις της Ομοσπονδίας.

 

Ακολούθησε επικοινωνία του Προέδρου της Ομοσπονδίας με την Υφυπουργό Υγείας κα. Ζωή ΡΑΠΤΗ και ορίστηκε συνάντηση στο Υπουργείο Υγείας την προσεχή Δευτέρα προκειμένου να συζητηθούν οι αναγκαίες  νομοτεχνικές βελτιώσεις του άρθρου 50, οπότε και θα επανέλθουμε με νεότερη ανακοίνωση.

 

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

         O Πρόεδρος                             Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

Για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών χρησιμοποιoύμε cookies .