Η αξιοπρεπής διαβίωση είναι αδιαπραγμάτευτη

Η αξιοπρεπής διαβίωση είναι αδιαπραγμάτευτη

poasy

Αθήνα, 08 Ιουνίου 2022

Αρ. Πρωτ.: 401/6/2γ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Μετά τους αποσπασμένους στη Μύκονο αστυνομικούς, που αντιμετώπισαν έντονο πρόβλημα διαμονής και ζήτησαν την παρέμβαση της Ομοσπονδίας μας, πληροφορούμαστε ότι το ίδιο πρόβλημα δημιουργήθηκε και στη Σαντορίνη, καθώς η Τοπική Αυτοδιοίκηση  δεν έχει αναλάβει το μερίδιο ευθύνης που της αναλογεί.

Την ώρα που ζητείται ενίσχυση της αστυνόμευσης με πρόσθετο αστυνομικό προσωπικό και είναι γνωστό ότι τη θερινή περίοδο είναι αυξημένο το κόστος ζωής, δεν υπάρχει καμία μέριμνα για αξιοπρεπή διαβίωση των αστυνομικών στο νησί, με αποτέλεσμα να καλούνται οι ίδιοι να επωμίζονται το επιπλέον κόστος για τη διαμονή και τη σίτισή τους.

Τονίζουμε για άλλη μια φορά ότι όσοι ζητούν -και καλώς- για το δήμο τους ενισχυτική δύναμη τους θερινούς μήνες, οφείλουν να έχουν εξασφαλίσει στους συναδέλφους μας τις αναγκαίες συνθήκες διαβίωσης για τις παρεχόμενες υπηρεσίες στην τοπική κοινωνία.

Η Ομοσπονδία, όπως έπραξε από την πρώτη στιγμή για την αντιμετώπιση του προβλήματος στη Μύκονο, βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας προκειμένου να δοθεί τέλος σε μια απαράδεκτη κατάσταση που δεν τιμά κανέναν.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

         O Πρόεδρος                             Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

Για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών χρησιμοποιoύμε cookies .