Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αναγνωρίζεται η νυχτερινή απασχόληση των Αστυνομικών - Αλλαγές στο ετήσιο και μηνιαίο πλαφόν

poasy

Αθήνα, 09 Ιουλίου 2022

Αρ. Πρωτ.: 500/12/26

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (τεύχος Β’, Αρ. Φ. 3603, 08/07/2022) η Κοινή Απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κ. Θεόδωρου ΣΚΥΛΑΚΑΚΗ, του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Παναγιώτη ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΥ και του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Ελευθερίου ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ για την τροποποίηση της ισχύουσας Κοινής Απόφασης με θέμα τον καθορισμό του ανώτατου ορίου ωρών νυχτερινής απασχόλησης των δικαιούχων, των όρων και των προϋποθέσεων χορήγησης ειδικής αποζημίωσης, ανά ώρα νυχτερινής απασχόλησης, που καταβάλλεται στο ένστολο προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ειδικότερα, ικανοποιείται ένα δίκαιο, διαχρονικό αίτημα της Ομοσπονδίας μας, που συνίσταται στην κατάργηση του παράνομου και άδικου ετήσιου πλαφόν των 488 ωρών νυχτερινής εργασίας και στην τροποποίηση, από 01/09/2022, του ισχύοντος μηνιαίου πλαφόν των 48 ωρών, σε 64 πλέον ώρες. Η σημαντική αυτή αλλαγή γίνεται πράξη μετά από αλλεπάλληλες παρεμβάσεις της Ομοσπονδίας μας, καθότι η επιβολή του πλαφόν τα μνημονιακά έτη, είχε προκαλέσει πολλά προβλήματα, με χιλιάδες αστυνομικούς να εργάζονται αδιακόπως και τη νύχτα, χωρίς να αποζημιώνονται.

Με την νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση, στο εξής εναρμονίζεται το καθεστώς αποζημίωσης των αστυνομικών με τα ισχύοντα στα λοιπά Σώματα Ασφαλείας (Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή και Πυροσβεστικό Σώμα).  Για την υπογραφή της, η Πολιτική και Φυσική Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας επέδειξε άμεση κατανόηση και ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημά μας, αποσπώντας τις ευχαριστίες μας, όπως και ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, ο οποίος είχε δώσει σαφείς δεσμεύσεις στην Ομοσπονδία μας, όταν κατά τη συνάντησή μας, αρχές του έτους, το θέμα είχε τεθεί με έμφαση από το συνδικαλιστικό μας κίνημα.
Η Ομοσπονδία, λαμβάνει υπόψη της τη θετική αυτή εξέλιξη και χαιρετίζει την πρόοδο που συντελείται, έχοντας πλήρη επίγνωση των προβλημάτων και των αιτημάτων του αστυνομικού προσωπικού στη δύσκολη συγκυρία που διανύουμε.

 Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

         O Πρόεδρος                             Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος  

 

 


Σχετικά Άρθρα

Για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών χρησιμοποιoύμε cookies .