Αποζημίωση οδοιπορικών εξόδων

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Αποζημίωση οδοιπορικών εξόδων

poasy

Αθήνα, 23 Μαρτίου 2023

Αρ. Πρωτ.: 503/4/103α

 

Προς:  Τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας,

            Αντιστράτηγο κ. Λάζαρο ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟ

Κοιν.: 1) Προϊστάμενο Επιτελείου Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας,

           Αντιστράτηγο κ. Ελευθέριο ΓΚΑΡΙΛΑ

           2) Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος,

            Αντιστράτηγο κ. Σπυρίδωνα ΣΚΛΑΒΟ

           3) Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης

 

Θέμα: «Αποζημίωση οδοιπορικών εξόδων»

 

Κύριε Αρχηγέ,

 

Μετά από παρέμβαση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, αναφορικά με την μη καταβολή οδοιπορικών εξόδων σε αστυνομικούς που μετακινούνται εντός του νομού και πέραν των 60 χλμ, επανερχόμαστε στο πρόβλημα αυτό, εκθέτοντάς σας τις διατάξεις που ισχύουν και προστατεύουν τους συναδέλφους μας από κάθε αυθαίρετη νομική ερμηνεία και πράξη της διοίκησης.

Ειδικότερα, βάσει του Π.Δ. 200/93, άρθρο 7 παρ. 1 του νόμου 2685/99 (Κάλυψη δαπανών μετακινουμένων υπαλλήλων εντός κι εκτός επικρατείας), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει σύμφωνα με το άρθρο 9, οι δαπάνες μετακίνησης στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. καθορίζονται από τις διατάξεις της υπ’ αριθμ. 2/72000/0022 (ΦΕΚ Β’ 1702/2001) Κοινής Υπουργικής Απόφασης, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει σήμερα, καθώς και από το ν.3833/2010, άρθρο 9.

Συνεπώς, για αποστάσεις άνω των 60 χλμ εντός του ιδίου νομού, ο αστυνομικός που μετακινείται, δικαιούται οδοιπορικών εξόδων και οποιαδήποτε άλλη ερμηνεία είναι αυθαίρετη και η μη αποζημίωση των συναδέλφων μας, παράνομη πράξη και τιμωρείται.

Αναμένουμε από την πλευρά σας, να λάβετε σοβαρά υπόψη τα επισυναπτόμενα έγγραφα και να προβείτε άμεσα στις αναγκαίες ενέργειες, ώστε το πρόβλημα που έχει αναδειχθεί χωρίς να τύχει της δέουσας προσοχής από την διοίκηση, όχι μόνο για να διορθωθεί, αλλά και για να αποτελέσει αντικείμενο αναζήτησης των ευθυνών, όπου αυτές εντοπισθούν και καταλογισθούν. Η Ομοσπονδία θα παρακολουθεί στενά την εξέλιξη του όλου ζητήματος.

Είναι αδιανόητο ορισμένοι να ερμηνεύουν τους νόμους κατά το δοκούν, ασκώντας «οικονομική πολιτική» στις πλάτες των συναδέλφων μας, στερώντας τους τα οφειλόμενα οδοιπορικά και αναγκάζοντάς τους να πληρώνουν από την τσέπη τους τα σχετικά έξοδα για τις ανάγκες της υπηρεσίας.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                            Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

(Το έγγραφο της Ένωσης επισυνάπτεται στο συνημμένο αρχείο)

Για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών χρησιμοποιoύμε cookies .