Παραβιάσεις της ισχύουσας νομοθεσίας που αφορά στη φρούρηση ευπαθών στόχων

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Παραβιάσεις της ισχύουσας νομοθεσίας που αφορά στη φρούρηση ευπαθών στόχων

poasy

Αθήνα, 22 Μαρτίου 2023

Αρ. Πρωτ.: 400/4/17α

 

Προς:   1) Τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Παναγιώτη ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟ

             2) Τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας,

              Αντιστράτηγο κ. Λάζαρο ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟ

Κοιν.: 1) Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης

             2) Συνδικαλιστική Κίνηση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ξάνθης

           3) Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Καβάλας

             4) Συνδικαλιστική Κίνηση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ορεστιάδας

Θέμα: «Παραβιάσεις της ισχύουσας νομοθεσίας που αφορά στη φρούρηση ευπαθών στόχων»

 

Κύριε Υπουργέ,

Κύριε Αρχηγέ,

 

Σε μια περίοδο κατά την οποία ανακοινώθηκε από την Κυβέρνηση ότι επιβάλλονταν αλλαγές σε επίπεδο ηγετικών στελεχών, προκειμένου να αναπροσαρμοστούν επιχειρησιακά σχέδια και να αυξηθεί η αποτελεσματικότητα της Ελληνικής Αστυνομίας, τέσσερις Πρωτοβάθμιες Ενώσεις μας έρχονται να εκφράσουν την έντονη αγωνία των μελών τους, αλλά και να καταγγείλουν υπηρεσιακές αποφάσεις που θέτουν σε άμεσο κίνδυνο ζωής όσους, καλούνται να τις εφαρμόσουν.

Ειδικότερα, τα Διοικητικά Συμβούλια της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης, της Συνδικαλιστικής Κίνησης Αστυνομικών Ξάνθης, της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Καβάλας και της Συνδικαλιστικής Ένωσης Αστυνομικών Ορεστιάδας, με μακροσκελή κοινή επιστολή τους, αναφέρονται σε πρόσφατες διαταγές, σχετικές με τα μέτρα προστασίας ευπαθών στόχων ισραηλινού ενδιαφέροντος προς αποφυγή εις βάρος τους εγκληματικών ενεργειών.

Από την λεπτομερή περιγραφή της κατάστασης και κρίνοντας με βάση τα προβλεπόμενα από τους κανονισμούς υγιεινής και ασφάλειας (άρθρα 5 & 2 του Π.Δ. 45/2008, παραγράφους 3.11 και 6.8 του «Επαγγελματικού Εγχειρίδιου σε θέματα Αστυνομικής Αυτοπροστασίας» κλπ), συνάγεται ότι με τις διαταγές αυτές, δεν διασφαλίζεται σε καμία περίπτωση η σωματική ακεραιότητα των αστυνομικών που κλήθηκαν να εκτελέσουν καθήκοντα σκοπών. Η διοίκηση προέταξε, αν δεν υπέκυψε, σε σκοπιμότητες και άλλες άγνωστες σε εμάς αιτιάσεις, αντί να υπακούσει και να εφαρμόσει πιστά  τις διατάξεις των προβλεπομένων για την προστασία της ζωής των συναδέλφων μας. Επιπλέον δε, αδιαφορώντας για τους αγώνες που δώσαμε ώστε να υπάρξουν εγγυήσεις ασφαλείας κατά την άσκηση των υπηρεσιακών καθηκόντων, με τέτοια συμπεριφορά, προσβάλλει τη μνήμη ακόμα και αυτών που δολοφονήθηκαν εν ώρα υπηρεσίας και υπό παρόμοιες περιστάσεις!

Επειδή οι καταγγελίες δεν επιδέχονται καμία αμφισβήτηση και επειδή ουδείς δικαιούται να θέτει καθοιονδήποτε τρόπο σε κίνδυνο τη ζωή των αστυνομικών, σας καλούμε άμεσα να επιληφθείτε του θέματος και να δώσετε τις δέουσες απαντήσεις στις τέσσερις Ενώσεις μας, υιοθετώντας όλες τους τις προτάσεις.

Η Ομοσπονδία τελεί εν αναμονή των αποφάσεών σας, δεδομένου ότι οι Ενώσεις μας έχουν συναποφασίσει την αξιοποίηση κάθε νόμιμου μέσου, προκειμένου να διαφυλάξουν τα εργασιακά δικαιώματα και το ύψιστο αγαθό της ζωής των μελών τους.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                            Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

(Το έγγραφο της Ένωσης επισυνάπτεται στο συνημμένο αρχείο)

Για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών χρησιμοποιoύμε cookies .