Παραβιάσεις κανόνων υγιεινής και ασφάλειας στις φυλάξεις ευπαθών στόχων

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Παραβιάσεις κανόνων υγιεινής και ασφάλειας στις φυλάξεις ευπαθών στόχων

poasy

Αθήνα, 23 Μαρτίου 2023

Αρ. Πρωτ.: 400/4/18α

 

Προς: Τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας

          Αντιστράτηγο κ. Λάζαρο ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟ

Κοιν.: Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης

Θέμα: «Παραβιάσεις κανόνων υγιεινής και ασφάλειας στις φυλάξεις ευπαθών στόχων»

 

Κύριε Αρχηγέ,

 

Το κεφαλαιώδες ζήτημα της λειτουργίας της Ελληνικής Αστυνομίας με όρους επαγγελματισμού και διασφάλισης της ζωής του ανθρώπινου δυναμικού της, είναι γνωστό ότι απασχολεί το συνδικαλιστικό μας κίνημα από γενέσεώς του. Στο πλαίσιο αυτό, με την ανάδειξη των προβλημάτων και την υποβολή προτάσεων, προσβλέπει στη βελτίωση των κακώς κειμένων, απευθυνόμενο όχι σε ώτα μη ακουόντων, αλλά σε μια διοίκηση που έχει ορκιστεί να υπηρετεί το ρόλο της. Μάλιστα, έχει επισημανθεί πολλές φορές, ότι ο δείκτης αποτελεσματικής λειτουργίας της διοίκησης και συνακόλουθα των αρμοδίων υπηρεσιών συναρτάται με την ικανοποίηση των αιτημάτων του αστυνομικού προσωπικού και τη μείωση των παραπόνων του.

Όπως προκύπτει όμως από το επισυναπτόμενο έγγραφο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, ένα κομβικό ζήτημα όπως είναι και η απρόσκοπτη απασχόληση κάθε συναδέλφου και συναδέλφισσάς μας που καλείται να εκπληρώσει καθήκοντα φύλαξης ευπαθών στόχων, στην ΓΑΔ Θεσσαλονίκης χάνεται σε έναν κυκεώνα διαταγών και ετερόκλητων αποφάσεων, με μόνο χαμένο το αγαθό της ασφάλειας και κυρίως τον αστυνομικό που προσεύχεται καθημερινά στον Μεγαλοδύναμο να μην τύχει σ΄ αυτόν η κακιά η ώρα!

Δεν θα επαναλάβουμε τις εμπεριστατωμένες προτάσεις της Ένωσης για την δρομολόγηση λύσεων για μια διαχρονική παθογένεια. Θα σας επισημάνουμε ωστόσο ότι όσο τα προβλήματα εξακολουθούν να λιμνάζουν, ενδέχεται να επαναληφθούν τραγικές καταστάσεις του παρελθόντος, τέτοιες που κανείς δεν θέλει να θυμάται. Έχουμε θρηνήσει συναδέλφους μας, αλλά δυστυχώς η επικινδυνότητα παραμένει διογκούμενη. Και το χειρότερο, οι αρμόδιοι αν και γνωρίζουν, προσπερνούν το πρόβλημα ωσάν να μην τους αφορά.

Κύριε Αρχηγέ,

Επειδή δεν θέλουμε να είμαστε μάντεις κακών, τουλάχιστον διδασκόμενοι από την πρόσφατη φρικιαστική τραγωδία των Τεμπών, σας καλούμε να μεριμνήσετε για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αναφέρονται από την Ένωσή μας, γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι θα ακολουθήσουν νέες παρεμβάσεις με στόχο την προστασία τόσο της ανθρώπινης ζωής όσο και τη διαφύλαξη όλων των δικαιωμάτων που απορρέουν από τη νομοθεσία για τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας των συναδέλφων μας.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                            Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

(Το έγγραφο της Ένωσης επισυνάπτεται στο συνημμένο αρχείο)

Για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών χρησιμοποιoύμε cookies .