Font Size

Cpanel

 

danoglou-konstantinos

Πρόεδρος Σωματείου Αστυνομικών Δράμας
ΔΑΝΟΓΛΟΥ Κωνσταντίνος

Νέα ληστρική περικοπή στο εφάπαξ!

  Αρχές του έτους 2010, χιλιάδες Αστυνομικοί, οι περισσότεροι με 25 χρόνια υπηρεσίας και σε ηλικίες 43 και 45 ετών, υπό το κράτους του πανικού για αύξηση των ορίων ηλικίας και των περικοπών στους μισθούς και του εφάπαξ, υποβάλλουν αιτήσεις αποστρατείας και συνταξιοδοτούνται.

  Έτος 2011 ο ίδιος πανικός στις τάξεις των Αστυνομικών για τα ίδια θέματα και νέες αθρόες αποχωρήσεις συναδέλφων για να προλάβουν τυχόν ανατροπές. H παραπάνω κατάσταση συνεχίζεται και θα συνεχιστεί μέχρι να φύγει και ο τελευταίος αστυνομικός που δικαιούται σύνταξη. Για όσους πρόλαβαν και έφυγαν, δεν εφαρμόσθηκε σε βάρος τους κανένα δυσμενές μέτρο που προβλέπουν τα μνημόνια, όπως αύξηση των ορίων ηλικίας, περικοπές εφάπαξ και μισθών, καθώς επίσης δεν θα εφαρμοσθούν σε βάρος τους και τα επόμενα επαχθή οικονομικά μέτρα που θα εφαρμοσθούν σε βάρος των εν ενεργεία αστυνομικών.

  Στην αντίθετη πλευρά βρίσκονται πολλοί αστυνομικοί που είχαν θεμελιώσει συνταξιοδοτικά δικαιώματα και δεν αποχώρησαν στην σύνταξη, στις ηλικίες των 43 και 45 ετών, επειδή θεώρησαν ότι αυτό είναι άδικο σε σύγκριση με την συνταξιοδότηση άλλων εργαζομένων και επειδή πίστευαν και πιστεύουν ότι πρέπει να παραμείνουν στο σώμα, για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και για να μεταδώσουν την εμπειρία τους και τις γνώσεις τους στους νέους συναδέλφους.

  Τους μεν αστυνομικούς της πρώτης κατηγορίας, οι κυβερνώντες τους επιβράβευσαν για την άτακτη φυγή τους, καθιστώντας τους συνταξιούχους στις ηλικίες που προαναφέραμε, δίνοντάς τους ακέραιο το εφάπαξ και υπολογίζοντας τις συντάξεις τους χωρίς πετσοκομμένους βασικούς μισθούς και πετσοκομμένα χρονοεπιδόματα, τους δε αστυνομικούς της δεύτερης κατηγορίας, θεωρώντας οι κυβερνώντες ότι «εγκλημάτησαν» επειδή παρέμειναν στην υπηρεσία και δεν τράπηκαν σε άτακτη φυγή, αποφάσισαν να τους τιμωρήσουν σκληρά και το έπραξαν μειώνοντας τις αποδοχές τους με τα προηγούμενα μνημόνια κατά μέσο όρο 15% και με τον τελευταίο μνημονιακό νόμο, τους ακρωτηρίασαν το εφάπαξ  ( 49% στους ασφαλισμένους στο ταμείο της πρώην Α.Π. και 1,94% στους ασφαλισμένους στο ταμείο της πρώην Ε.Χ ), τον βασικό μισθό, τα επιδόματα χρόνου υπηρεσίας, (βάσει των οποίων θα υπολογισθεί η σύνταξη), εξομάλυνσης, ειδικών συνθηκών, νυχτερινής απασχόλησης, άδειας, καθώς επίσης τους έκοψαν και τα φιλοδωρήματα των Χριστουγέννων και Πάσχα.

Είσαι Εδώ : ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Νέα ληστρική περικοπή στο εφάπαξ!