Font Size

Cpanel

zaxariudakis

Αντιπρόεδρος Οικονομικών Π.Ο.ΑΣ.Υ.
ΖΑΧΑΡΙΟΥΔΑΚΗΣ Αντώνης

TA NEA TOY ΤΕΑΠΑΣΑ

Κ.Υ.Υ.Α.Π. Εγκρίθηκε από το Δ.Σ. η επέκταση της αναλογιστικής μελέτης για τον Κλάδο Υγείας, ώστε να ενταχθούν στον Κλάδο οι νεοεισερχόμενοι στα Ταμεία της Χωροφυλακής, αλλά και αναδρομικά οι καταταχθέντες σε βάθος 5 ετίας.

Τηλέτυπος Α.Ε. Λίγες μέρες πριν την απόφαση του Ταμείου (9.11.2012) που εξέτασε την εμπρόθεσμη αίτηση θεραπείας (14.8.2012) του τηλεοπτικού σταθμού MEGA σε απόφαση του Ταμείου να καταλογίσει το οφειλόμενο ποσό και να επιβάλει διοικητικό πρόστιμο 10% επί της οφειλής και τόκους υπερημερίας, λόγω μη εκπλήρωσης της υποχρέωσης να αποδίδει ποσοστό 10% επί των τηλεοπτικών δικαιωμάτων που σύναψε με την ΕΠΟ για την μετάδοση των αγώνων της Εθνικής Ελλάδος, ο τηλεοπτικός σταθμός αναγνώρισε εμπράκτως την οφειλή ύψους 675.000 € και κατέθεσε την 18.10.2012 στην αρμόδια Δ.Ο.Υ το οφειλόμενο ποσό, χωρίς όμως να καταβάλλει το διοικητικό πρόστιμο και τους τόκους υπερημερίας. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στην συνεδρίαση της 9.11.2012 απορρίφθηκε η αίτηση θεραπείας και επιβλήθηκε μετά από εισήγηση του Διευθυντή Παροχών του Ταμείου το ποσό στο διπλάσιο λόγω μη εκπλήρωσης των νομίμων του υποχρεώσεων.

Εφάπαξ οικονομική ενίσχυση. Απόρροια και της οικονομικής κρίσης είναι η υποβολή σωρείας αιτήσεων για οικονομική ενίσχυση, λόγω οικονομικής ένδειας, από τον Τ.Π.ΑΣ. (Ε.Χ.) σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.Δ. 826/78.

Διοικητικά αποκαθιστάμενοι. Με το άρθρο 138 του Ν. 4052/2012 ικανοποιήθηκε το διαχρονικό αίτημα να μην χορηγούνται συμπληρωματικά εφάπαξ από ΤΠΑΣ –ΤΠΥΑΠ σε όσους προσφεύγουν στα διοικητικά δικαστήρια και δικαιώνονται σε περιπτώσεις αυτεπάγγελτης αποστρατείας. Το θέμα όμως παραμένει σε εκκρεμότητα καθώς «οι αδικημένοι της ρύθμισης» μετά την απόρριψη της αίτησής τους από το ΔΣ του ταμείου προσέφυγαν στον Συνήγορο του Πολίτη και καλείται πλέον ο Υπουργός Εργασίας να αποφασίσει εάν ο νόμος έχει αναδρομική ισχύ, όπως πιστεύει το Δ.Σ. του Ταμείου.

Πρόσοδοι περιουσίας. Άμεση λύση πρέπει να βρεθεί για τα αρκετά κτίρια ιδιοκτησίας του ΤΕΑΠΑΣΑ που σήμερα παραμένουν χωρίς μισθωτή. Χαρακτηριστική περίπτωση αυτή του πρώην Αρχηγείου της Ε.Χ. επί της οδού Ιουλιανού, αλλά και ο όροφος επί της Πατησιών που κάποτε στέγαζε το ΤΑΟΧ. Ας μισθωθούν από την ΕΛ. ΑΣ. για στέγαση υπηρεσιών, ώστε να διασφαλιστεί και το ιδιοκτησιακό καθεστώς τους.

Είσαι Εδώ : ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ TA NEA TOY ΤΕΑΠΑΣΑ