Font Size

Cpanel

malikopulos
Πρόεδρος της Συνδικαλιστικής Κίνησης Αστυνομικών Ξάνθης
ΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ
Κώνσταντινος

Προτάσεις στο πόδι;

  Σε απόγνωση βρίσκονται σήμερα 7.000 συνάδελφοι που έχουν ήδη κατοχυρώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα ή θα κατοχυρώσουν αυτό έως την 31.12.2014.

  Πίστεψαν στις παραινέσεις της πολιτείας να μείνουν στο Σώμα, καθώς θα «άνοιγε» η ψαλίδα στις αποδοχές μεταξύ συνταξιούχου και σε ενέργεια. Εξαπατήθηκαν καθώς σήμερα «τιμωρούνται» με επιπλέον περικοπές στις «υψηλές» τους συντάξεις, αλλά και με την μείωση του προσδοκώμενου ύψους του εφάπαξ, κατά 46% για τους ασφαλισμένους της πρώην Α.Π. και κατά 1,94% για τους ασφαλισμένους της πρώην Ε.Χ. σε όσους δεν έχει εκδοθεί η απόφαση για την χορήγηση από την αρμόδια διεύθυνση του ΤΕΑΠΑΣΑ από την 1.8.2010.

  Νέα, όμως, μείωση θα επιφέρει η μείωση των βασικών μισθών και κατ΄ επέκταση του χρονοεπιδόματος που συνδυαστικά με την ποσοστιαία μείωση θα επιφέρει σημαντικές μειώσεις στο προσδοκώμενο ύψος του χρηματικού ποσού.

  Κερδισμένοι τελικά φαίνεται ότι είναι όσοι έφυγαν έως το 2010. Χαμένοι όσοι δεν έφυγαν είτε γιατί πίστεψαν είτε γιατί δεν είχαν συμπληρώσει τα 31 έτη υπηρεσίας προκειμένου να τους χορηγηθεί το εφάπαξ.

  Τι μας επιφυλάσσει το μέλλον; Μάλλον ένα νέο κύμα φυγής, όπως το 2010, προκειμένου να προλάβουν να λάβουν το εφάπαξ μετά και την φημολογία φορολόγησής του. Ένα κύμα φυγής που θα οδηγήσει τα Ταμεία μας σε αδιέξοδο καθώς δεν θα μπορούν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους και θα δημιουργήσει μια ανάλογη κατάσταση όπως στο Ταμείο των Δ.Υ. που ασφαλώς θα εκμεταλλευτεί η «νέα τεχνική βάση» που θα γίνει και θα οδηγήσει σε νέες περικοπές, όπως π.χ. η καθιέρωση του υπολογισμού του μ.ο. 5ετίας χωρίς προαπαιτούμενα και που θα επιφέρει κάθε επόμενο έτος εξόδου νέες επιπρόσθετες μειώσεις, προκειμένου να έχει βιωσιμότητα το Ταμείο.

  Είναι όμως δίκαιη η μείωση που επέβαλε ο νόμος; Υπάρχει πραγματική αναντιστοιχία παροχών εισφορών, όπως μας λέει το υπουργείο Εργασίας;

  Τι χρειάζεται σήμερα το συνδικάτο; Προτάσεις στο πόδι για να ικανοποιήσουμε τα αυτιά των δοκιμαζόμενων συναδέλφων μας;

  Όχι βέβαια. Χρειαζόμαστε μια ρεαλιστική πρόταση βασισμένη στα πραγματικά δεδομένα του Ταμείου που θα διασφαλίζει πρώτιστα την βιωσιμότητα του Ταμείου, αλλά και παράλληλα θα καθιστά δίκαιη στη συνείδηση των συναδέλφων μας την όποια περικοπή προκύψει.

Είσαι Εδώ : ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Προτάσεις στο πόδι;