Font Size

Cpanel

karadimas

Αν.Γραμματέας ΠΟΑΣΥ
ΚΑΡΑΔΗΜΑΣ Νίκος

Το σύνδρομο ΤΑΑΧ-ΤΑΟΧ μας καταδιώκει ακόμα

  Στην πλέον κακόφημη γειτονιά του κέντρου της πόλεως των Αθηνών αποτιμώνται εδώ και αρκετά χρόνια τα συν και τα πλην του Tαμείου μας.

  Στο τετράγωνο που περικλείεται μεταξύ των οδών Σωκράτους, Χαλκοκονδύλη, Πλατεία Βάθη και Βερανζέρου συναντάς καθημερινά τους πιο δυστυχισμένους ανθρώπους της Αττικής γης. Περιθωριοποιημένοι, που μοιράζονται την ίδια σύριγγα για τη δόση τους, «απολαμβάνουν» τον αγοραίο έρωτα χωρίς προφυλάξεις, κλείνουν την μέρα τους σπάζοντας ένα δόντι από το κτενάκι τους. Μετράνε τα ρημάδια της ζωής τους, μ' αυτόν τον ιδιότυπο τρόπο. Όσο και αν φαίνονται περίεργοι οι συνειρμοί αυτοί, μας αγγίζουν και μάλιστα εμπεριέχουν αρκετή δόση αληθείας, ως προς την διαγεγραμμένη πλέον πορεία μας, αν δεν αλλάξουμε την ρώτα της.

  Το Φεβρουάριο του 2012 η πολιτεία που διείδε, έστω και καθυστερημένα, την επιπλέον παροχή στο εφάπαξ και τα μερίσματα των ανώτατων αξιωματικών, νομοθέτησε. Έκανε δηλαδή το αυτονόητο, όταν ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Προσπάθησε, δηλαδή, την περαιτέρω αφαίμαξη του Ταμείου όλων των αστυνομικών και όχι μόνο των αξιωματικών.

  Δεν ξεχνάει κανείς τι έγινε στο παρελθόν με παραπλήσιες συμπεριφορές (Τ.Α.Α.Χ..-Τ.Α.Ο.Χ.). Σχεδόν όλοι κατά τα λεγόμενα του νέου προέδρου του δ.σ του ΤΕΑΠΑΣΑ ταξ/χου κ. Χριστολουκά Νίκου, προσέφευγαν στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο και τους δικαίωνε. Δηλαδή αναγνώριζε apri ori ως τελευταίο αποστρατευτικό βαθμό τον επόμενο, του μεθεπόμενου κατά την αποστρατεία τους και μάλιστα χωρίς να καταβάλουν τις ανάλογες εισφορές. Στα όχι και τόσο ευκαταφρόνητα ποσά με τα οποία αμείβονταν μέχρι την δικαίωσή τους, ήταν σαν να μην αποχώρησαν ποτέ.

  Στο υποτυπώδες αυτό νομικό πλαίσιο που περιφρουρούσε δήθεν τα δικαιώματά μας, ο νέος ταξίαρχος επιχειρεί να βάλει φραγμό. Παρά δε την νομοθετική ρύθμιση, οι τελευταίοι κατ' ευφημισμόν «δικαιούχοι» μεταχειρίζονται ακόμα και σήμερα, κάθε μέσο και κάθε τρόπο ώστε να δικαιωθούν κατά το δοκούν. Ακόμα και το προηγούμενο δ.σ. του ΤΕΑΠΑΣΑ κάτω από απειλές προκάλεσε ακόμα και ερώτημα στον υπουργό Εργασίας και προσφυγή στον Συνήγορο του Πολίτη! Δυστυχώς αυτά τα υπέρογκα ποσά που δαπανήθηκαν από το Ταμείο, έφεραν αυτό στην σημερινή του δυσμένεια με όλες τις προεκτάσεις σε βάρος του Δημοσίου γενικότερα. Εμείς είμαστε πλέον αποφασισμένοι να δώσουμε ένα τέλος σ' αυτήν την τελματώδη κατάσταση, χρησιμοποιώντας και ένδικα μέσα αν χρειαστεί.

Είσαι Εδώ : ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Το σύνδρομο ΤΑΑΧ-ΤΑΟΧ μας καταδιώκει ακόμα