Font Size

Cpanel

 

kitsios_kostas

Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Ιωαννίνων
ΚΙΤΣΙΟΣ Κωνσταντίνος

Να μην πέσουμε στην παγίδα, εχθρός μας είναι τα προβλήματα...

 

  Ψηφίστηκε την 18 Φεβρουαρίου 2013 στην Ολομέλεια της Βουλής το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών «Έγκριση της επικαιροποίησης του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016», σύμφωνα με το οποίο επιμερίζονται οι νέες περικοπές των προϋπολογισμών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού και του Λιμενικού Σώματος. Ειδικότερα ψηφίστηκαν εκτός άλλων και τα εξής:

-Περικοπές ειδικών μισθολογίων εν ενεργεία στελεχών 78.000.000 ευρώ για το έτος 2013.

-Πάγωμα προσλήψεων στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη την περίοδο 2013 -2016 με όφελος 10,3 εκ. ευρώ

-Νέο μισθολόγιο για τους ένστολους το 2014

-Περικοπές νέου μισθολογίου 88.200.000 ευρώ, καθαρά από φόρους και ασφαλιστικές εισφορές το 2014.

-Μείωση συντάξεων εν αποστρατεία στελεχών λόγω νέου μισθολογίου κατά 161.800.000 ευρώ το 2014 και αθροιστικά έως το 2016, 172.800.000 ευρώ.

  Ο συνολικός προϋπολογισμός του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη θα διαμορφωθεί από 1.839.000.000 ευρώ το 2013, στα 1.755.000.000 το 2016.

  Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, εμείς που εκπροσωπούμε τους συναδέλφους μας, μέσα από την δημόσια διαβούλευση διασταυρώνουμε τα ξίφη μας μέσω των διαφορετικών απόψεων (που ορθά υπάρχουν) για την επικείμενη αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου.

  Ένα θέμα το οποίο έπρεπε ήδη να θεωρείται λήξαν διότι αποφάσισε γι' αυτό η πλειοψηφία των συνέδρων της ΠΟΑΣΥ σε προηγούμενο συνέδριο.

  Τα ερωτήματα πάμπολλα:

• Βλέπουμε το τυράκι, δεν μπορούμε να καταλάβουμε πως υπάρχει φάκα;

• Γιατί κάποιοι επιμένουν την δεδομένη χρονική στιγμή να ανακινούν τέτοια ζητήματα τα οποία έχουν ως μόνο στόχο να μας διχάσουν;

• Ποιους εξυπηρετεί άραγε αυτή η διαμάχη; Εμάς που αποτελούμε την Αστυνομική οικογένεια η οποία βάλλεται πανταχόθεν ή αυτούς οι οποίοι θέλουν να περάσουν τα σχέδιά τους μέσω της επιτυχημένης συνταγής του <<διαίρει και βασίλευε >> ;

• Ποιος ο ρόλος ορισμένων από εμάς, οι οποίοι σιγοντάρουν αυτού του είδους την αντιπαράθεση και ρίχνουν λάδι αντί νερού στην σπίθα που έχει ανάψει;

• Μήπως αποσκοπούν σε ίδιον όφελος ή είναι πράγματι τόσο αφελείς και δεν μπορούν να δουν πως αρμενίζουμε στραβά;

  Αν ο ισχύων συνδικαλιστικός νόμος χρειάζεται πράγματι αλλαγή ή βελτιώσεις , εδώ είμαστε μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες να το δούμε ξανά. Είναι όμως άτοπο κατά την ταπεινή μου γνώμη, τη δεδομένη αυτή χρονική στιγμή που υπάρχουν ήδη ανοικτά μέτωπα πολύ μεγαλύτερης σημασίας, να συζητείται αυτό ως πρώτιστο θέμα.

• Όλα αυτά θα πρέπει να τα βάλουμε καλά στο μυαλό μας αν θέλουμε να προχωρήσουμε μπροστά χωρίς παρωπίδες.

• Αν θέλουμε να κοιτάζουμε κατάματα τον συνάδελφο χωρίς να ντρεπόμαστε πώς του έχουμε κρύψει την μισή αλήθεια.

• Κι αυτό μπορούμε να το πετύχουμε ξεφεύγοντας από αγκυλώσεις του παρελθόντος μόνο με ένα τρόπο: με την ενότητα!

Είσαι Εδώ : ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Να μην πέσουμε στην παγίδα, εχθρός μας είναι τα προβλήματα…