Font Size

Cpanel

gg_poasy

Αθήνα 8 Μαρτίου 2013
Αρ. Πρωτ.: 600/8/17

Η Ζωή είναι Γυναίκα

  Η 8η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, με πρόθεση να αποδοθεί με αυτόν τον τρόπο, κυρίως, Τιμή μπροστά στο μεγαλείο της ζωής, που η Φύση αποφάσισε να το εμπιστευτεί στη γυναίκα.

  Ο αγώνας της γυναίκας για ίσα δικαιώματα στο γάμο, στην οικογένεια, στην εκπαίδευση, στην εργασία, στην αντιμετώπιση, στη ζωή, είναι πανάρχαιος και δεν πρόκειται ποτέ να σταματήσει. Γιατί μπορεί οι συνθήκες ζωής να βελτιώνονται γενικά στο πέρασμα των χρόνων, την ίδια ώρα ωστόσο καταγράφεται ως φυσιολογικός και ο διακαής πόθος του ανθρώπου να αγωνίζεται για ένα ακόμα καλύτερο μέλλον.

  Στην αστυνομική οικογένεια, η γυναίκα θέλει να έχει ρόλο ισότιμο και για το λόγο αυτό δίνει εξετάσεις καθημερινά. Οι γυναίκες του Σώματος υπηρετούν, πλέον, σε όλες τις Υπηρεσίες διεκδικώντας επάξια όλα τα Αξιώματα, χωρίς διακρίσεις και ταμπού του παρελθόντος.

  Η σημερινή ελληνίδα γυναίκα, η μάνα, η κόρη, η σύζυγος, η εργαζόμενη είναι, ωστόσο, η μεγάλη χαμένη της κρίσης που βιώνουμε ως χώρα. Χτυπιέται από τα «αναπόφευκτα» μέτρα, περιθωριοποιείται λόγω της ανεργίας και άλλων αρνητικών καταστάσεων, αλλά και πάλι καλείται μέσα στις δυσμενείς για όλους οικονομικές συνθήκες, να στηρίξει την οικογένεια ηθικά και οικονομικά, να κατορθώσει να σπουδάσει, να υπηρετήσει τον αυτόνομο ρόλο της, να συμβάλλει στη βελτίωση των συνθηκών εργασίας κλπ.

  Η Ελπίδα, γυναίκα και αυτή, ας φωλιάσει στις ψυχές μας και ας ευχηθούμε να ξημερώσει ένα καλύτερο αύριο.

gg_poasy_ypografes

Είσαι Εδώ : Αρχική Σελίδα