Font Size

Cpanel

poasyΑθήνα, 24 Απριλίου 2013
Αρ. Πρωτ.: 503/5/2

Προς: Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη
          κ. Νικόλαο ΔΕΝΔΙΑ
Κοιν.:1) Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας
             Αντιστράτηγο κ. Νικόλαο ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ
         2) Προϊστάμενο Επιτελείου Α.Ε.Α
             Αντιστράτηγο κ. Σπυρίδων ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ
         3) Προϊστάμενο Κλάδου Οικονομοτεχνικών και Πληροφορικής
             Υποστράτηγο κ. Κωνσταντίνο ΤΣΟΥΒΑΛΑ
         4) Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις

Θέμα: «Εξυπηρέτηση προσώπων για λόγους δημόσιου συμφέροντος με έκπτωση στους εκάστοτε
          ισχύοντες ναύλους σε όλα τα ακτοπλοϊκά πλοία»

  Κύριε Υπουργέ,

  Σύμφωνα με την υπ' αριθ. 3324/1/15/03 από 03-04-2003 κοινή Υπουργική Απόφαση Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών και Ναυτιλίας και Αιγαίου (ΦΕΚ Β-438), καθορίστηκαν για λόγους δημοσίου συμφέροντος οι κατηγορίες προσώπων που δικαιούνται έκπτωση επί του εκάστοτε ισχύοντος ναύλου κατά τη διακίνηση τους με όλα τα ακτοπλοϊκά πλοία, ανεξαρτήτως τρόπου δρομολογήσεως. Μεταξύ των κατηγοριών αναφέρονται και «...οι Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί, οπλίτες των ένοπλων δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας εν ενεργεία ταξιδεύοντας ιδιωτικώς με τα ακτοπλοϊκά Ε/Γ πλοία όλων των γραμμών με έκπτωση 50% με την επίδειξη της υπηρεσιακής ταυτότητας». Για τις μετακινήσεις των προσώπων αυτής της κατηγορίας η δαπάνη βαρύνει τους οικείους φορείς μέσω του Υπουργείου Ναυτιλίας.

  Παρά την ανωτέρω νομοθετική πρόβλεψη, η Ομοσπονδία μας κατακλύζεται από διαμαρτυρίες – καταγγελίες των Πρωτοβάθμιων Οργανώσεών της ότι οι ακτοπλοϊκές εταιρείες αρνούνται να παρέχουν την προαναφερόμενη έκπτωση, στους συναδέλφους.

  Κύριε Υπουργέ,

  Φρονούμε ότι είναι επιβεβλημένη η από μέρους σας παρέμβαση προκειμένου τύχει άμεσης εφαρμογής η προαναφερόμενη Κ.Υ.Α που θα διασφαλίζει τις μετακινήσεις ακτοπλοϊκώς των συναδέλφων με την προβλεπόμενη έκπτωση στην τιμή των εισιτηρίων κατά 50 %.

ypografes-poasy

 


Συνημμένα:
Αρχείο
Λήψη αυτού του αρχείου (fek_b_438-2003.pdf)ΦΕΚ 438/2003 ΤΕΥΧΟΣ Β'

Είσαι Εδώ : Αρχική Σελίδα