Font Size

Cpanel

Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστα με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων

ENΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΗΜΑΘΙΑΣ

ENΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ENΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΙΛΚΙΣ

ENΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΛΛΑΣ

ENΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ 

ENΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΕΡΡΩΝ

ENΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

 

 

                                                                                            ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 14 Μαΐου 2013

 

                                                           ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

   Την Τρίτη 14/05/2013 τα Προεδρεία (Πρόεδρος - Γενικός Γραμματέας) των συνδικαλιστικών οργανώσεων των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων των επτά (7) Νομών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας συγκεντρωθήκαμε για την πραγματοποίηση επίσημης συνάντησης με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολο ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ, ως συντονιστικό όργανο των εργαζομένων αστυνομικών της Κεντρικής Μακεδονίας, μαζί και με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας μας, της Π.Ο.ΑΣ.Υ. κ. Χρήστο ΦΩΤΟΠΟΥΛΟ, καθώς και τον  Αντιπρόεδρο  κ. Γεώργιο ΦΕΣΤΕΡΙΔΗ,  στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να συζητήσουμε και να γίνει πλήρη ενημέρωση στον κ. Περιφερειάρχη για όλα τα προβλήματα - ζητήματα που έχουν προκύψει, λόγω των αστυνομικών μέτρων και των μετακινήσεων συναδέλφων στη Χαλκιδική στην περιοχή Σκουριές, ιδιαίτερα μετά το σοβαρό τραυματισμό του συναδέλφου.

   Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, όλοι οι παρόντες  εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών οργανώσεων, ενημέρωσαν για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή τους από πλευράς αστυνόμευσης, ασφάλειας και προβλημάτων έλλειψης προσωπικού και έπειτα, συζητήθηκε και η εξεύρεση λύσεων - προτάσεων για το θέμα της Χαλκιδικής, που είναι εξαιρετικά σοβαρό και επηρεάζει την απόδοση και λειτουργία, σχεδόν όλων των Υπηρεσιών της Κεντρικής Μακεδονίας και κατά συνέπεια την ασφάλεια των κατοίκων όλης της Περιφέρειας.

   Από πλευράς μας, ως αστυνομικό συνδικαλιστικό κίνημα, τονίστηκαν ιδιαίτερα τα εξής ζητήματα - προβλήματα, τα οποία χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης, για τη Χαλκιδική, αλλά και για τους υπόλοιπους Νομούς:

- Η έλλειψη προσωπικού σε κάθε Νομό είναι πολύ μεγάλη και επιβαρύνεται περισσότερο με τις αποσπάσεις προσωπικού στον Έβρο και τη Δράμα, που πραγματοποιούνται από όλους τους Νομούς, εκτός από την Αστυνομική Διεύθυνση Χαλκιδικής, που η κατάσταση εκεί είναι οριακή.

- Η λειψανδρία - γύμνια των Υπηρεσιών, ειδικά των Αστυνομικών Διευθύνσεων Πέλλας, Κιλκίς και Σερρών που έχουν στην αρμοδιότητά και τομέα τους και τα σύνορα, έχει αρνητικά αποτελέσματα στην εξασφάλιση της δημόσιας  ασφάλειας. Επίσης κάθε Νομός έχει έλλειψη προσωπικού σε επίπεδο πάνω από το 20% της υπάρχουσας οργανικής δύναμης.

- Η εξασφάλιση των απαραίτητων όρων και μέσων (σε υλικοτεχνική βάση), ώστε να μπορούν οι συνάδελφοι να εκτελούν Υπηρεσία στη Χαλκιδική διασφαλισμένοι από κάθε πλευρά. Ιδιαίτερα τονίστηκαν ότι πρέπει απαραίτητα να τηρούνται οι όροι υγιεινής και ασφάλειας και είναι επιτακτική ανάγκη η δημιουργία της απαραίτητης υποδομής για την ενδοεπικοινωνία μεταξύ των συναδέλφων.

- Η πιστή τήρηση του ωραρίου εργασίας, σύμφωνα με τις διατάξεις του Π.Δ. 394/2001, αλλά και της νομιμότητας στις μετακινήσεις του προσωπικού, που πολλές φορές, παρατηρήθηκαν παρατυπίες και καταστρατηγήσεις.

- Η εξασφάλιση της απαραίτητης διοικητικής μέριμνας για το προσωπικό που εκτελεί υπηρεσία στις Σκουριές, που βρίσκεται μέσα σε δυσπρόσιτη δασική περιοχή, μέσα στο βουνό που δεν υπάρχει σε κοντινή απόσταση κανένας κατοικήσιμος οικισμός.

- Καθίσταται, επιτακτική και άμεση, η ανάγκη δημιουργίας μόνιμης αστυνομικής δύναμης για την πλήρη κάλυψη από κάθε πλευρά της αστυνόμευσης στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Αρναίας (για τις Σκουριές).

- Σε κάθε περίπτωση η απασχόληση, σε καθημερινή 24ωρη βάση, δεκάδων Αστυνομικών, χωρίς να υπολογίζονται οι επιπλέον συνάδελφοι που απασχολούνται όταν υπάρχουν συγκεντρώσεις - συναθροίσεις, για την μόνιμη επιτήρηση και φύλαξη, της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός, είναι κάτι το οποίο θα πρέπει να εξετασθεί με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, δεν συνάδει με τις παρούσες δημοσιοοικονομικές συνθήκες και επιβαρύνει κατά πολύ το ελληνικό Δημόσιο.

- Προκειμένου να μειωθούν οι καθημερινές μετακινήσεις συναδέλφων από άλλους Νομούς στις Σκουριές, που πραγματοποιούνται και με έξοδα Δημοσίου, θα πρέπει, όσοι συνάδελφοι επιθυμούν να μετακινηθούν εκεί, να διαταχθούν αποσπάσεις συναδέλφων, από όλες τις περιοχές της χώρας.

   Γενικά εμείς, ως εκπρόσωποι των αστυνομικών και του συνδικαλιστικού κινήματος, δηλώσαμε και στον κ. Περιφερειάρχη ότι καταδικάζουμε τη βία από όπου και αν προέρχεται, σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούμε τη σύγκρουση με τις τοπικές κοινωνίες για οποιοδήποτε κοινωνικό, πολιτικό ή οικονομικό πρόβλημα και προασπίζουμε τα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες των πολιτών. Τα πολιτικά και οικονομικά θέματα δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται από την Αστυνομία. Ένα ζήτημα ανάπτυξης και επένδυσης, δυστυχώς, το μετατρέψαμε σε αστυνομικό πρόβλημα, για το οποίο παλεύει μόνο η Υπηρεσία της Ελληνικής Αστυνομίας.

   Επίσης, δηλώνουμε ότι σε περίπτωση που δεν επιλυθούν τα σοβαρά εργασιακά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι, ειδικά στη Χαλκιδική, θα αναζητήσουμε ακόμα και τα ένδικα μέσα με την προσφυγή στη Δικαιοσύνη. Σίγουρα πρέπει οι συνάδελφοι στη Χαλκιδική να διασφαλίζονται πλήρως, κάτι που μέχρι σήμερα, δεν είδαμε να γίνεται. Έτσι, οι συνδικαλιστικές Ενώσεις Κεντρικής Μακεδονίας, αποφασίσαμε, κινούμενοι πάντοτε με νομιμότητα, να υποβάλλουμε, ακόμα και την κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς στην Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης κατά παντός υπευθύνου, για το έγκλημα της Έκθεσης σε κίνδυνο ζωής Αστυνομικών.

 

 

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ, ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΩΝ ΟΡΙΩΝ (ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ) ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.

 

ENΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΗΜΑΘΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

  Την 14/05/2013 τα Προεδρεία (Πρόεδρος - Γενικός Γραμματέας) των συνδικαλιστικών οργανώσεων των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων των επτά (7) Νομών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (ΗΜΑΘΙΑΣ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΚΙΛΚΙΣ, ΠΕΛΛΑΣ, ΠΙΕΡΙΑΣ, ΣΕΡΡΩΝ, ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ) συγκεντρωθήκαμε για την πραγματοποίηση επίσημης συνάντησης με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολο ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ, ως συντονιστικό όργανο των εργαζομένων αστυνομικών της Κεντρικής Μακεδονίας, μαζί και με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας μας, της Π.Ο.ΑΣ.Υ. κ. Χρήστο ΦΩΤΟΠΟΥΛΟ, καθώς και τον Αντιπρόεδρο κ. Γεώργιο ΦΕΣΤΕΡΙΔΗ, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να συζητήσουμε και να γίνει πλήρη ενημέρωση στον κ. Περιφερειάρχη για όλα τα προβλήματα - ζητήματα που έχουν προκύψει, λόγω των αστυνομικών μέτρων και των μετακινήσεων συναδέλφων στη Χαλκιδική στην περιοχή Σκουριές, ιδιαίτερα μετά το σοβαρό τραυματισμό του συναδέλφου.

14-5-2013  Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, όλοι οι παρόντες εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών οργανώσεων, ενημέρωσαν για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή τους από πλευράς αστυνόμευσης, ασφάλειας και προβλημάτων έλλειψης προσωπικού και έπειτα, συζητήθηκε και η εξεύρεση λύσεων - προτάσεων για το θέμα της Χαλκιδικής, που είναι εξαιρετικά σοβαρό και επηρεάζει την απόδοση και λειτουργία, σχεδόν όλων των Υπηρεσιών της Κεντρικής Μακεδονίας και κατά συνέπεια την ασφάλεια των κατοίκων όλης της Περιφέρειας.

  Από πλευράς μας, ως αστυνομικό συνδικαλιστικό κίνημα, τονίστηκαν ιδιαίτερα τα εξής ζητήματα - προβλήματα, τα οποία χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης, για τη Χαλκιδική, αλλά και για τους υπόλοιπους Νομούς:

-Η έλλειψη προσωπικού σε κάθε Νομό είναι πολύ μεγάλη και επιβαρύνεται περισσότερο με τις αποσπάσεις προσωπικού στον Έβρο και τη Δράμα, που πραγματοποιούνται από όλους τους Νομούς, εκτός από την Αστυνομική Διεύθυνση Χαλκιδικής, που η κατάσταση εκεί είναι οριακή.

-Η λειψανδρία - γύμνια των Υπηρεσιών, ειδικά των Αστυνομικών Διευθύνσεων Πέλλας, Κιλκίς και Σερρών που έχουν στην αρμοδιότητά και τομέα τους και τα σύνορα, έχει αρνητικά αποτελέσματα στην εξασφάλιση της δημόσιας ασφάλειας. Επίσης κάθε Νομός έχει έλλειψη προσωπικού σε επίπεδο πάνω από το 20% της υπάρχουσας οργανικής δύναμης.

-Η εξασφάλιση των απαραίτητων όρων και μέσων (σε υλικοτεχνική βάση), ώστε να μπορούν οι συνάδελφοι να εκτελούν Υπηρεσία στη Χαλκιδική διασφαλισμένοι από κάθε πλευρά. Ιδιαίτερα τονίστηκαν ότι πρέπει απαραίτητα να τηρούνται οι όροι υγιεινής και ασφάλειας και είναι επιτακτική ανάγκη η δημιουργία της απαραίτητης υποδομής για την ενδοεπικοινωνία μεταξύ των συναδέλφων.

-Η πιστή τήρηση του ωραρίου εργασίας, σύμφωνα με τις διατάξεις του Π.Δ. 394/2001, αλλά και της νομιμότητας στις μετακινήσεις του προσωπικού, που πολλές φορές, παρατηρήθηκαν παρατυπίες και καταστρατηγήσεις.

-Η εξασφάλιση της απαραίτητης διοικητικής μέριμνας για το προσωπικό που εκτελεί υπηρεσία στις Σκουριές, που βρίσκεται μέσα σε δυσπρόσιτη δασική περιοχή, μέσα στο βουνό που δεν υπάρχει σε κοντινή απόσταση κανένας κατοικήσιμος οικισμός.

-Καθίσταται, επιτακτική και άμεση, η ανάγκη δημιουργίας μόνιμης αστυνομικής δύναμης για την πλήρη κάλυψη από κάθε πλευρά της αστυνόμευσης στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Αρναίας (για τις Σκουριές).

-Σε κάθε περίπτωση η απασχόληση, σε καθημερινή 24ωρη βάση, δεκάδων Αστυνομικών, χωρίς να υπολογίζονται οι επιπλέον συνάδελφοι που απασχολούνται όταν υπάρχουν συγκεντρώσεις - συναθροίσεις, για την μόνιμη επιτήρηση και φύλαξη, της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός, είναι κάτι το οποίο θα πρέπει να εξετασθεί με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, δεν συνάδει με τις παρούσες δημοσιοοικονομικές συνθήκες και επιβαρύνει κατά πολύ το ελληνικό Δημόσιο.

-Προκειμένου να μειωθούν οι καθημερινές μετακινήσεις συναδέλφων από άλλους Νομούς στις Σκουριές, που πραγματοποιούνται και με έξοδα Δημοσίου, θα πρέπει, όσοι συνάδελφοι επιθυμούν να μετακινηθούν εκεί, να διαταχθούν αποσπάσεις συναδέλφων, από όλες τις περιοχές της χώρας.

  Γενικά εμείς, ως εκπρόσωποι των αστυνομικών και του συνδικαλιστικού κινήματος, δηλώσαμε και στον κ. Περιφερειάρχη ότι καταδικάζουμε τη βία από όπου και αν προέρχεται, σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούμε τη σύγκρουση με τις τοπικές κοινωνίες για οποιοδήποτε κοινωνικό, πολιτικό ή οικονομικό πρόβλημα και προασπίζουμε τα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες των πολιτών. Τα πολιτικά και οικονομικά θέματα δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται από την Αστυνομία. Ένα ζήτημα ανάπτυξης και επένδυσης, δυστυχώς, το μετατρέψαμε σε αστυνομικό πρόβλημα, για το οποίο παλεύει μόνο η Υπηρεσία της Ελληνικής Αστυνομίας.

  Επίσης, δηλώνουμε ότι σε περίπτωση που δεν επιλυθούν τα σοβαρά εργασιακά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι, ειδικά στη Χαλκιδική, θα αναζητήσουμε ακόμα και τα ένδικα μέσα με την προσφυγή στη Δικαιοσύνη. Σίγουρα πρέπει οι συνάδελφοι στη Χαλκιδική να διασφαλίζονται πλήρως, κάτι που μέχρι σήμερα, δεν είδαμε να γίνεται. Έτσι, οι συνδικαλιστικές Ενώσεις Κεντρικής Μακεδονίας, αποφασίσαμε, κινούμενοι πάντοτε με νομιμότητα, να υποβάλλουμε, ακόμα και την κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς στην Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης κατά παντός υπευθύνου, για το έγκλημα της Έκθεσης σε κίνδυνο ζωής Αστυνομικών.

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ, ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΩΝ ΟΡΙΩΝ (ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ) ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.

Είσαι Εδώ : ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστα με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων