Font Size

Cpanel

Σεβασμός και Αναγνώριση

  Η Ομοσπονδία μας είχε την τιμή και τη χαρά να διοργανώσει μια σημαντική Ημερίδα με αντικείμενο που ξέφευγε από τα συνήθη πλαίσια των συνδικαλιστικών μας αιτημάτων. Με αφορμή την κραυγή αγωνίας μιας ανώνυμης μητέρας συναδέλφου μας, αφουγκράστηκε για μια ακόμα φορά το βαθύτερο νόημα της συγκλονιστικής της φράσης «Και οι Αστυνομικοί έχουν μάνες!».

  Κάλεσε ειδικούς επιστήμονες και τους ζήτησε να τοποθετηθούν χωρίς ταμπού για τα στερεότυπα και τις ιδεοληψίες που έχουν εγκλωβίσει Αστυνομία και τμήματα της κοινωνίας σε μια στείρα αντιπαράθεση για το ρόλο του αστυνομικού θεσμού. Eπίσης να μας ενημερώσουν για τις επιπτώσεις της κρίσης στην αστυνομική οικογένεια, στην ψυχολογία, την επαγγελματική απόδοση του Αστυνομικού και κυρίως για τα εργαλεία με τα οποία θα βγει ο συνάδελφος από τις συμπληγάδες που τον συνθλίβουν καθημερινά.

  Η Νέα Αστυνομία, παρουσιάζει εκτενές ρεπορτάζ από τις εργασίες της Ημερίδας, ενώ η Ομοσπονδία προχωρά άμεσα στην έκδοση ειδικού εντύπου με όλο το υλικό, προκειμένου να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο ο προβληματισμός μας ούτως ώστε να πιέσουμε την πολιτεία ακόμα περισσότερο για την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων που καθηλώνουν τον αστυνομικό θεσμό σε παρωχημένες νοοτροπίες και αντιλήψεις και τον εμποδίζουν να θωρακίσει τους ανθρώπους του από τους κινδύνους που τους απειλούν.

  Εμείς από την πλευρά μας, παρά τις αδυναμίες και τα όποια λάθη μας, είμαστε ανοιχτοί σε κάθε καλοπροαίρετη κριτική και θεμιτή υπόδειξη για τη βελτίωση και ενίσχυση της προσπάθειάς μας. Με σεβασμό στο συνάδελφο, διεκδικούμε την καθολική αναγνώριση του προσφερόμενου έργου του από την πολιτεία και ιδίως από τα επίσημα κυβερνητικά όργανα, τα οποία δεν πρέπει να παραβλέπουν το γεγονός ότι οι επιτυχίες που παράγει το σύνολο των Ελλήνων Αστυνομικών, και μάλιστα υπό τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες του σήμερα, πρέπει να συνοδεύονται και από τα αυτονόητα ωφελήματα. Διότι μπορεί να λέμε ότι είναι λειτούργημα το επάγγελμα του αστυνομικού, αλλά δεν μπορεί να επικαλείται κανείς αρμόδιος το φιλότιμο και τις αυτοθυσίες του. Ας το γνωρίζουν όλοι αυτό, πριν είναι αργά.

Είσαι Εδώ : ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Σεβασμός και Αναγνώριση