Font Size

Cpanel

poasyΑθήνα 08 Νοεμβρίου 2013
Αρ. Πρωτ.: 605/9/81

Συνάντηση του Προεδρείου της Ομοσπονδίας
με τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη

  Συνάντηση πραγματοποιήθηκε χθες (07-11-2013) μεταξύ του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικολάου ΔΕΝΔΙΑ και του Προεδρείου της Ομοσπονδίας για εκκρεμή ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο και το συνδικαλιστικό μας κίνημα.

  Τα θέματα που συζητήθηκαν είναι: Οι δυσανάλογες με την προσφορά μειώσεις των αποδοχών του αστυνομικού προσωπικού, η επιτακτική ανάγκη αναγνώρισης της εργασίας μας ως επικίνδυνης, η αναδιάρθρωση των Υπηρεσιών, η απογραφή των Αστυνομικών στην κατηγορία ΤΕ, η επαναφορά της δυνατότητας συμμετοχής Αστυνομικών – αποφοίτων υπερδιετούς φοιτήσεως της Σχολής Αστυφυλάκων σε κατατακτήριες εξετάσεις Σχολών ΑΕΙ-ΤΕΙ, η έκδοση υπηρεσίας σε εβδομαδιαία βάση, η ίδρυση των λεσχών εστίασης, η αναβάθμιση της Αστυνομικής Ακαδημίας, η κοστολόγηση των μετακινήσεων, η νυχτερινή – πενθήμερη αποζημίωση για το επόμενο χρονικό διάστημα τρέχοντος έτους, κ.α.

  Εκ μέρους του κ. Υπουργού δηλώθηκαν τα εξής:

1) Αναφορικά με την πρόβλεψη περικοπών για το έτος 2014 παρέπεμψε στο προσχέδιο κρατικού προϋπολογισμού.

2) Για την έκδοση υπηρεσίας σε εβδομαδιαία βάση μας παραδόθηκε το σχέδιο Π.Δ., που βρίσκεται ήδη στο Σ.τ.Ε. για επεξεργασία, όπου προβλέπεται «... Η υπηρεσία ανακοινώνεται υποχρεωτικά σε εβδομαδιαία βάση και ειδικότερα μέχρι την 14.00 ώρα κάθε Παρασκευής...», (το κείμενο είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας www.poasy.gr).

3) Για την απογραφή των Αστυνομικών ως Τ.Ε., αναγνώρισε το δίκαιο του αιτήματος και δεσμεύτηκε ότι θα κινηθεί έγκαιρα στην κατεύθυνση επίλυσής του, μέσω και των συναρμοδίων Υπουργείων. Ομοίως και για το ζήτημα της δυνατότητας συμμετοχής στις κατατακτήριες εξετάσεις σε ΑΕΙ-ΤΕΙ, με προτεραιότητα να προλάβουν και την τρέχουσα εκπαιδευτική περίοδο.

4) Για την ένταξη των υπαλλήλων της πρώην Δημοτικής Αστυνομίας μας δήλωσε ότι δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμη ο αριθμός των υπαλλήλων που θα απορροφηθούν στην ΕΛ.ΑΣ., δεν θα ονομαστούν Αστυφύλακες, αλλά θα συνεχίσουν να εκτελούν τα καθήκοντα που ασκούσαν, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο περαιτέρω αρμοδιοτήτων. Διεκδικείται δε από το Υπουργείο ο υλικοτεχνικός εξοπλισμός που κατείχαν οι Δημοτικοί Αστυνομικοί.

5) Για την κάλυψη των νυχτερινών – πενθημέρων για το επόμενο χρονικό διάστημα, μας διαβεβαίωσε ότι δεν υφίσταται ζήτημα και ότι έχει εξευρεθεί το αναγκαίο χρηματικό κονδύλι.

6) Ως προς το ζήτημα που προέκυψε με την ελάχιστη χιλιομετρική απόσταση για την κάλυψη των οδοιπορικών των αποσπασμένων στο Κέντρο Φύλαξης Παρανεστίου Δράμας και λοιπών κινήσεων, δήλωσε ότι εξετάζει τον προσφορότερο τρόπο αντιμετώπισης του ζητήματος, για την μοριοδότηση δε των αποσπασμένων στο ίδιο Κέντρο, σχετική διάταξη περιλαμβάνεται σε σχέδιο Π.Δ. που έχει σταλεί στο Σ.τ.Ε., προκειμένου να μην υπάρχει απώλεια των μορίων.

7) Ως προς την κοστολόγηση των τακτικών μετακινήσεων του προσωπικού, δήλωσε ότι βρίσκει την πρόταση της Ομοσπονδίας λογική, καθώς με τον τρόπο αυτό παρακολουθείται και η εξέλιξη του προϋπολογισμού της ΕΛ.ΑΣ.

8) Για την αναβάθμιση της Αστυνομικής Ακαδημίας, δήλωσε ότι αμέσως μετά την ψήφιση του Νομοσχεδίου για την αναδιάρθρωση των Αστυνομικών Υπηρεσιών, θα υπάρξει συζήτηση ριζικής αλλαγής του συστήματος εκπαίδευσης – μετεκπαίδευσης των Αστυνομικών.

9) Για τη λειτουργία λεσχών εστίασης, μας γνωστοποίησε ότι βρίσκεται στο τελικό στάδιο η λειτουργία λεσχών στις Α.Δ Αχαΐας, Ξάνθης, Χαλκιδικής και θα εξετάσει το αίτημα για λειτουργία λέσχης στην Διεύθυνση Αλλοδαπών Αθηνών (Π. Ράλλη), καθώς και όπου αλλού είναι πρόσφορο.

10) Για την τελική μορφή της αναδιάρθρωσης του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., μας ενημέρωσε ότι έχουν επέλθει αλλαγές στην προηγούμενη μορφή του κειμένου που βρίσκεται στο Γ.Λ.Κ. για την οικονομική αποτίμηση των προτεινόμενων αλλαγών και ότι αυτό θα μας παραδοθεί μετά τη σχετική Γνωμοδότηση. Όσο για την αναδιάρθρωση των Αστυνομικών Υπηρεσιών σε επίπεδο Επικράτειας, αυτή θα γίνει μετά την ψήφιση του νομοσχέδιου.

11) Για τον διορισμό νέου Δ.Σ., Προέδρου και μελών Δ.Σ. ΤΕΑΠΑΣΑ, μας παρέδωσε τη σχετική Υπουργική Απόφαση και ήδη δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ (Αρ. Φύλλου 545/07-11-2013, Αρ. Απόφασης ΕΜ/1-Δ/90/05-11-2013).

  Συνάδελφοι,

  Η Ομοσπονδία βρίσκεται πάντα σε εγρήγορση και αγωνιστική ετοιμότητα και σας καλεί να αντισταθείτε σε κάθε περαιτέρω απόπειρα απαξίωσης του αστυνομικού προσωπικού και του κοινωνικού έργου που επιτελεί.

  Τα εκκρεμή ζητήματά μας άπτονται της γενικότερης κυβερνητικής πολιτικής και οφείλουμε να είμαστε πανέτοιμοι για αγωνιστικές κινητοποιήσεις εφόσον δεν τηρηθούν οι δεσμεύσεις.

ypografes-poasy

 

sxedio_nomou_394-2001asxedio_nomou_394-2001b

Είσαι Εδώ : Αρχική Σελίδα