Font Size

Cpanel

Τα «πενθήμερα»


  Φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης. Και φωνάζει, μάλιστα, τη στιγμή που ετοιμάζεται να μας ξανακλέψει! Δεν έχει ικανοποιηθεί με την καταλήστευση μισθών και συντάξεων, με τα κουρέματα των αποθεματικών και τη στυγνή καθημερινή φορολόγηση του υστερήματός μας, έχει και το θράσος να θέλει να συκοφαντεί και αυτούς που καταγγέλλουν τας κακώς κείμενα, αυτούς που λένε όχι στα μνημόνια και στην τρόικά τους.

  Αυτή είναι η ωμή αλήθεια πίσω από το θόρυβο και τις παρενοχλήσεις που προκαλούν οι συνήθεις ύποπτοι του παρασκηνίου και της διαπλοκής, εγείροντας ξαφνικά ζήτημα «πενθημέρων» για τα μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΑΣΥ (εκτενής αναφορά στη σελίδα....). Τώρα, μετά από δυο και πλέον δεκαετίες νόμιμης συνδικαλιστικής λειτουργίας, ανακάλυψαν το ...σκάνδαλο! Και το ανακάλυψαν δια της πλαγίας, όχι με ατράνταχτα στοιχεία και καθαρές διαδικασίες, αλλά με τη γνωστή μέθοδο της διαβολής και της παραπληροφόρησης. Υποστηρίζουν π.χ. ότι οι συνδικαλιστές έπαιρναν υπερωρίες για τα τηλεοπτικά πάνελ ή για να συμμετέχουν, λέει, στις θρησκευτικές εορτές. Ούτε τη μνήμη που Αγίου Αρτεμίου δεν σεβάστηκαν οι θεομπαίχτες! Αυτά ήταν τα επιχειρήματά τους για να δικαιολογήσουν το ...σκάνδαλο.

  Σαφής η μεθοδολογία τους, όπως σαφής είναι και η στόχευσή τους. Να χτυπήσουν το συνδικαλιστικό μας κίνημα σε μια κρίσιμη καμπή της αγωνιστικής του πορείας. Παραπαίει το σύστημά τους και όποιος αντιστέκεται πρέπει να υποταχθεί στις δικές τους ανάγκες, χωρίς να λέει πλέον τα πράγματα με το όνομά τους. Δεν το κάνουν ούτε από ενδιαφέρον για την υγιή λειτουργία του συνδικαλιστικού κινήματος, ούτε για την προστασία του δημοσίου συμφέροντος και των κόπων του καθημαγμένου ελληνικού λαού. Αν ήταν αυτό το κριτήριό τους, θα είχαν πρωτοστατήσει στον αγώνα μας κατά των διεθνών τοκογλύφων και των λυμεώνων του ιδρώτα του ελληνικού λαού. Θα προέβαλαν τους συνδικαλιστικούς μας αγώνες για διαφάνεια, πάταξη της διαφθοράς, για καλύτερες συνθήκες εργασίας, για μια καλύτερη αστυνομία. Αλλά αυτό το τελευταίο ειδικότερα το φοβούνται, όπως ο διάβολος το λιβάνι. Με μια δυναμική αστυνομία, μη κατευθυνόμενη στην υπηρεσιακή της δράση, πώς θα κουκούλωναν τα σκάνδαλα και τις απάτες τους; Πώς θα ξέπλεναν τις αμαρτίες τους εις βάρος όλων μας;

  Κάνουν επομένως μεγάλο λάθος όσοι νομίζουν ότι με τέτοια ποταπά μέσα θα κάμψουν το συνδικαλιστικό μας φρόνημα για να μειώσουν την αποτελεσματικότητα της καθημερινής δράσης της Ομοσπονδίας και των Πρωτοβαθμίων Οργανώσεών μας. Η παραπληροφόρηση δεν θα περάσει, ό,τι και να λένε.

Είσαι Εδώ : ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Τα «πενθήμερα»