Font Size

Cpanel

Εν δράσει...

Η Ομοσπονδία μας δίνει έναν καλό αγώνα για την αντιμετώπιση των συνεπειών της οικονομικής κρίσης που πλήττει την αστυνομική οικογένεια, αλλά και για την αντιμετώπιση των προβλημάτων -παλιών και νέων- που απασχολούν τον Έλληνα αστυνομικό κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας του. Με σύνεση και προσοχή, διεκδικεί τα αιτήματά της ώστε να μην προκαλέσει τη βαθιά πληγωμένη από την κρίση, ελληνική κοινωνία, διότι γνωρίζουμε ότι αν χάσουμε τους φυσικούς μας συμμάχους, τους συμπολίτες μας, δύσκολα θα πετυχαίνουμε τους στόχους μας.

Τούτων δοθέντων, το συνδικαλιστικό μας κίνημα βρίσκεται τώρα αντιμέτωπο με βασικά ζητήματα, όπως η αποκατάσταση των οικονομικών αδικιών που έχουμε υποστεί ως ένστολοι, η αναδιοργάνωση των αστυνομικών υπηρεσιών, ο σεβασμός των δικαιωμάτων των συναδέλφων και η διασφάλισή τους από τους επαγγελματικούς κινδύνους κλπ. Γνωρίζαμε, και το είχαμε επισημάνει και στο 23ο πανελλαδικό μας συνέδριο, ότι ο χρόνος μετρά αντίστροφα ως τις εκλογικές αναμετρήσεις του Μαΐου και ότι τους πρώτους μήνες του 2014 θα καλούμασταν να διαχειριστούμε κρίσιμα ζητήματα.

Επιβεβαιωθήκαμε, καθώς η Ηγεσία, δρομολογεί λύσεις σε όλα τα προαναφερόμενα ζητήματα, αλλά το ζητούμενο είναι οι λύσεις που δίνει να μας βρίσκουν σύμφωνους και κυρίως να προάγουν τα συμφέροντα των αστυνομικών, ως ανθρώπων και της Υπηρεσίας, ως μιας νευραλγικής δημόσιας αρχής, που υποχρεούται να παρέχει το αγαθό της ασφάλειας αδιακρίτως σε όλους όσοι διαβιούν στην ελληνική επικράτεια.

Η ανακοίνωση από τον Πρωθυπουργό της χώρας της καταβολής εφάπαξ βοηθήματος σε αριθμό ενστόλων το Μάιο με βάση οριζόντια εισοδηματικά κριτήρια (μισθός έως 1.500 ευρώ), προκαλεί ήδη εύλογα ερωτηματικά και εγείρει ζήτημα δικαιότερης αντιμετώπισης των αδικιών που έχουμε υποστεί λόγω περικοπών, αλλά και γενικότερα λόγω μισθολογίου, διεκδικώντας ένα δίκαιο μισθολόγιο, όπως έχουμε από παλιά αποφασίσει και με την αναμενόμενη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας επιπλέον να μας δικαιώνει.

Η αναδιοργάνωση, επίσης, όπως προέκυψε και από τη συζήτηση που διεξήχθη στη Βουλή των Ελλήνων, συνάντησε τις έντονες επικρίσεις τόσο του συνδικαλιστικού μας κινήματος όσο και σύσσωμης της αντιπολίτευσης. Μένει τώρα να δούμε στην πράξη πώς θα εφαρμοστεί και πώς θα εξασφαλίσουμε ότι ο συνάδελφος με τις νέες δομές λειτουργίας θα είναι πιο αποτελεσματικός, καθώς δεν έχουν προωθηθεί ταυτόχρονα οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις που ζητούσαμε και ζητάμε, στα θέματα της εκπαίδευσης, της αξιολόγησης του ανθρώπινου δυναμικού και δη της ανάδειξης της Ηγεσίας, στο θέμα της εκπροσώπησής μας στις υπηρεσιακές επιτροπές που συγκροτούνται για ζητήματα που μας αφορούν κλπ.

Το τρίτο σοβαρό αντικείμενο συνδικαλιστικής απασχόλησης αυτό το διάστημα είναι ο έλεγχος της εφαρμογής ή μη των αποφάσεων που λαμβάνονται για την διασφάλιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων και την τήρηση των όρων υγιεινής και ασφάλειας. Ήδη η Ομοσπονδία έχει ζητήσει από τις Πρωτοβάθμιες Ενώσεις στοιχεία για τις Αστυνομικές Διευθύνσεις που προγραμματίζουν κατά τα προβλεπόμενα την ανακοίνωση της υπηρεσίας και προβαίνει σε σχετικές ενέργειες. Ανάλογη δραστηριότητα ξεδιπλώνουν και οι Πρωτοβάθμιες Ενώσεις για άλλα εργασιακά θέματα.

Είσαι Εδώ : ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Εν δράσει...