Font Size

Cpanel

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ: Ασπίδα μας οι κατακτήσεις

lazos

Γενικός Γραμματέας Π.Ο.ΑΣ.Υ.

ΛΑΖΟΣ Παναγιώτης

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Ασπίδα μας οι κατακτήσεις


  Η δικαίωση που νιώθουμε όλοι μας με την ετυμηγορία του Συμβουλίου της Επικρατείας, μας επιτρέπει να δούμε πιο αισιόδοξα το μέλλον, σε πείσμα της μιζέριας που έχουν φέρει στη ζωή μας τρόικα και μνημονιακές πολιτικές. Είναι καθαρό, σε μας εδώ στην ΠΟΑΣΥ, ότι κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμά του. Αρκεί φυσικά να έχει δοθεί με όρους ενσυνείδητου αγώνα και όχι «αγώνα» για το θεαθήναι.

  Τούτων δοθέντων, απομένει στην Κυβέρνηση να δείξει εμπράκτως ότι σέβεται τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης όχι αλά καρτ, αλλά ότι λειτουργεί σεβόμενη τους κανόνες δικαίου και την έννομη τάξη. Το έχουμε δηλώσει ξεκάθαρα και αναμένουμε, χωρίς να πτοούμαστε από συκοφαντικές επιθέσεις ή από την προσπάθεια ορισμένων να ενεργοποιήσουν τον κοινωνικό αυτοματισμό εναντίον μας. Ασπίδα μας είναι η συνειδητή συνδικαλιστική μας δράση για την υπεράσπιση των συμφερόντων των αστυνομικών, οι ίδιες οι κατακτήσεις μας, χωρίς να παραβλέπουμε το κοινό περί δικαίου αίσθημα ή το δημόσιο συμφέρον γενικότερα.

  Με γνώμονα, λοιπόν, αυτά, αγωνιστήκαμε και πετύχαμε πολλά σε σχέση με άλλους κλάδους, και μάλιστα έχοντας στο πλευρό μας την κοινωνία, παρά το γεγονός ότι καταβάλλονται ένθεν κακείθεν προσπάθειες για τη διαιώνιση του χάσματος. Να θυμόμαστε ότι με τον αγώνα της η ΠΟΑΣΥ σταμάτησε την κατρακύλα των μισθών. Το 2014 δεν εφαρμόστηκαν οι ψηφισθείσες από πέρυσι περικοπές, ενώ το λεγόμενο κοινωνικό μέρισμα ήταν φέτος μια ελάχιστη ανακούφιση που δεν μπορεί να αγνοηθεί. Επίσης, με την έναρξη των μνημονίων εξαιρέθηκαν οι περικοπές στα επιδόματα ειδικών συνθηκών, πενθημέρων, νυχτερινών και στα 100 ευρώ των παθόντων εν ώρα υπηρεσίας. Στη συνέχεια υπήρξε ευνοϊκότερη αντιμετώπιση όσον αφορά την περικοπή του επιδόματος ειδικής απασχόλησης από 50%, σε 10%. Πετύχαμε την παροχή περίθαλψης και στα στρατιωτικά νοσοκομεία και δώσαμε αγώνες για την ανεύρεση χρημάτων για τα πενθήμερα και τα νυχτερινά, όποτε χρειάστηκε. Διεκδικήσαμε αξιοπρεπέστερα ποσά για την εκλογική αποζημίωση που είχε καταργηθεί και την επαναθεσπίσαμε. Εξασφαλίσαμε εισροή εσόδων στο Μετοχικό Ταμείο Στρατού και στο Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α. Πετύχαμε την υπαγωγή του Ταμείου από το Υπουργείο Εργασίας στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

  Να μη λησμονούμε επίσης την αύξηση από 100 σε 300 ευρώ του επιδόματος υπέρ των τραυματισθέντων συναδέλφων και την κάλυψη των εξόδων ταξιδιού συγγενών τραυματισθέντος συναδέλφου, την υιοθέτηση από τη Βουλή των Ελλήνων των τέκνων Αστυνομικών που έχασαν την ζωή τους εν ώρα υπηρεσίας, αλλά και το «ξεπάγωμα» της διαδικασίας διορισμού στο Δημόσιο συγγενικού προσώπου της ίδιας κατηγορίας συναδέλφων, την επέκταση της άδειας ανατροφής τέκνου, την εξόφληση των παλαιών υπομνημάτων, τη διευκόλυνση των δανειοληπτών από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ή το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

  Πετύχαμε επίσης την εξαίρεση από την υποχρέωση καταβολής παραβόλου 100 ευρώ για την υποβολή έγκλησης εκ μέρους παθόντων Αστυνομικών κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, όσο και την εξαίρεση εφαρμογής αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος Αστυνομικών για κατ' έγκληση διωκόμενα αδικήματα που φέρεται ότι διαπράχθηκαν κατά την άσκηση των καθηκόντων του.

  Την ίδια περίοδο και σε πείσμα όσων επιδιώκουν τη διατήρηση του χάσματος μεταξύ κοινωνίας και αστυνομίας, προωθήσαμε την ανέγερση Μνημείων και τη μετονομασία οδών, τιμώντας συναδέλφους που έπεσαν στο καθήκον, ενώ εκφράσαμε ανεπιφύλακτα την συμπαράστασή μας στους διεκδικητικούς αγώνες άλλων κοινωνικών ομάδων.

  Είμαστε, λοιπόν, εδώ παρόντες στις επάλξεις, εν πλήρει συνειδήσει του ρόλου μας.

Είσαι Εδώ : ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ: Ασπίδα μας οι κατακτήσεις