Font Size

Cpanel

omospondies logo
Αθήνα, 28 Ιουλίου 2014
Αρ. Πρωτ.: 500/7/35ι

Στην αλαζονεία απαντάμε με νέους αγώνες

  Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε σήμερα εκ μέρους των Ομοσπονδιών μας στο Υπουργείο Οικονομικών, καθόσον η προγραμματισμένη συνάντηση με τον νέο Υπουργό Οικονομικών κ. Γκίκα ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗ, ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΑΙ...

dsc0001

  Ο κ. Υπουργός, επιδεικνύοντας πρωτοφανή αλαζονεία, ακύρωσε τη συνάντηση χωρίς να δοθεί συγκεκριμένη εξήγηση, διοχετεύοντας στον Τύπο διάφορα σενάρια δήθεν «λύσεων» και αντί να ενημερώσει ως οφείλει κυρίως και πρωτίστως τους θεσμικούς εκπροσώπους των ενστόλων, προτίμησε να καλυφθεί πίσω από τον «αστυνομικό φραγμό» στην είσοδο του Υπουργείου του, μεταχειριζόμενος κατ' αυτόν τον απαράδεκτο τρόπο όλους τους εκλεγμένους εκπροσώπους των 70.000 εν ενεργεία αστυνομικών, πυροσβεστών και λιμενικών, αλλά και προσβάλλοντας τα Σώματα που υπηρετούν, αυτά καθ' αυτά. Προφανώς ο κ. Υπουργός θεωρεί φυσιολογική εξέλιξη πλέον την εικόνα των πάνοπλων αστυνομικών έξω από τα κατεβασμένα, μονίμως, ρολά της εισόδου των γραφείων του...

   Από την πλευρά μας δηλώνουμε την πλήρη αντίθεσή μας στις αντιδημοκρατικές ενέργειες της Ηγεσίας του Υπουργείου Οικονομικών και διαμηνύουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι όσο δεν συμμορφώνεται και δεν εφαρμόζει το διατακτικό των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας, παρανομεί και ως εκ τούτου μας υποχρεώνει να εξαντλήσουμε κάθε νόμιμο μέσο για την αποκατάσταση της δικαιοσύνης. Οι ένστολοι δεν είναι δεδομένοι κανενός, ούτε θα καταστούν όμηροι των όποιων κυβερνητικών σχεδιασμών, όταν καθημερινά δίνουν μάχες διακινδυνεύοντας τη ζωής τους. Απαιτούν σεβασμό και θωράκιση για να είναι σε θέση να αντεπεξέλθουν στις αντιξοότητες και τους κινδύνους του λειτουργήματός τους.

  Ύστερα από αυτά, οι Πρόεδροι των Ομοσπονδιών, θα επισκεφθούν αύριο τον Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας.

  Παράλληλα, οι νομικοί σύμβουλοι των Ομοσπονδιών, κινούν τη διαδικασία σύνταξης εξωδίκου το οποίο θα επιδοθεί άμεσα στον Υπουργό Οικονομικών, θέτοντας ως καταληκτική ημερομηνία συμμόρφωσής του την προσεχή Παρασκευή, 1η Αυγούστου 2014.

  Το συνδικαλιστικό μας κίνημα θα εξαντλήσει όλα τα νομικά μέσα που διαθέτει, ενώ ταυτόχρονα για τη συνολικότερη αρνητική αντιμετώπιση των προβλημάτων των ενστόλων θα ανακοινώσει σειρά διαμαρτυριών ύστερα από αποφάσεις των συλλογικών του οργάνων, αρχής γενομένης την προσεχή εβδομάδα κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου που περιλαμβάνει δυσμενείς διατάξεις για τα ασφαλιστικά μας ταμεία.

ypografes omospondion6

dsc0002

dsc0003

dsc0004

dsc0005

Είσαι Εδώ : Αρχική Σελίδα