Font Size

Cpanel

fotopoulos2
ΠΡΟΕΔΡΟΣ Π.Ο.ΑΣ.Υ.

ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ Χρήστος

Δεν είναι αήττητοι! Θα τους νικήσουμε!

  Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

  Τις προσεχείς ημέρες το συνδικαλιστικό μας κίνημα θα δώσει μια ακόμα κορυφαία μάχη, σε συνέχεια των μικρών και μεγάλων παρεμβάσεών μας σε διάφορα επίπεδα, με στόχο την αναχαίτιση των καταστροφικών επιλογών των μνημονίων.

  Σε πείσμα όσων επιχειρούν να νομιμοποιήσουν τον αφανισμό του κοινωνικού κράτους και των κοινωνικών αγαθών που προσφέρει ο δημόσιος τομέας, μέρος του οποίου είμαστε κι εμείς οι Αστυνομικοί, ως Ομοσπονδία αγωνιστήκαμε από την πρώτη στιγμή, διαχωρίζοντας τη θέση μας και αξιώνοντας άλλες πολιτικές προς όφελος των αστυνομικών και της κοινωνίας στο σύνολό της.

  Παρά τη λαίλαπα των Μνημονίων, σταθήκαμε όρθιοι και με τους αγώνες μας διεκδικούμε ξανά όλα αυτά που μας αφαίρεσαν με απαράδεκτο, αντιδημοκρατικό και αυταρχικό τρόπο.

  Γνωρίζω, φυσικά, ότι πολλοί από σας δυσανασχετείτε για τη γενικευμένη ισοπέδωση θεσμών και αξιών και στρέφετε τα βέλη σας και κατά του συνδικαλιστικού μας κινήματος. Κάποιοι «άσπονδοι φίλοι» επιτίθενται προσωπικά και εναντίον μου, λησμονώντας τους κοινούς μας αγώνες και τις κατακτήσεις μας ως αποτέλεσμα αυτών των αγώνων, αλλά είναι κατανοητή η αγωνία τους. Εύχομαι μόνο να αντιληφθούν έγκαιρα ότι ο «εχθρός» δεν είναι ανάμεσά μας, αλλά στην απέναντι όχθη: εκεί που απεργάζονται την νέκρωση της ελληνικής κοινωνίας και των κατακτήσεών της. Και σε ό,τι μας αφορά, την μετάλλαξη της Ελληνικής Αστυνομίας και την απονεύρωσή της ως φίλα προσκείμενη δημόσια υπηρεσία προς τον ελληνικό λαό. Μια εξέλιξη που θα έχει, δυστυχώς, αρνητικές συνέπειες και στο συνδικαλιστικό μας κίνημα. Ένα κίνημα, νέο σε σχέση με τους άλλους συνδικαλιστικούς φορείς που πασχίζει όμως να διατηρηθεί ανέπαφο από τα προπατορικά αμαρτήματα άλλων συνδικαλιστικών χώρων. Και δίνει αυτή τη δύσκολη μάχη, την ώρα που άλλα κινήματα και οργανώσεις, έχουν απαξιωθεί στα μάτια των εργαζομένων. Εμείς διατηρούμε αναμμένη τη φλόγα του αγώνα, γνωρίζοντας ότι από διάφορα κέντρα εξουσίας καταβάλλονται συστηματικές προσπάθειες για να υιοθετήσουμε ως κοινωνία και ως αναπόσπαστο κομμάτι της εμείς οι αστυνομικοί, μια στάση ηττοπάθειας και υποταγής απέναντι στα κελεύσματα των τροϊκανών και των ξένων δανειστών μας. Τις συκοφαντίες, τα υπονοούμενα, τον «κοινωνικό αυτοματισμό» και τις κατά καιρούς επιθέσεις που δεχόμαστε, τις γνωρίζουμε όλοι πολλοί καλά.

  Όμως, ο ωχαδερφισμός, η εξ αποστάσεως «κριτική», απόψεις του στυλ «τίποτε δεν κερδίζεται» ή ότι «πάμε από ήττα σε ήττα», πέρα από το ότι βέβαια δεν μας αφορούν, είναι αυτά που βολεύουν τις κυβερνήσεις, αλλά και όποιον άλλο φοβάται το ρωμαλέο συνδικαλιστικό μας κίνημα.

  Για μας, ωστόσο, ο συνδικαλισμός εξακολουθεί να είναι πυλώνας της δημοκρατίας και αυτήν την αξιακή θέση υπηρετούμε καθημερινά.

  Υπό αυτήν την έννοια ουδέποτε ταυτιστήκαμε άκριτα με κυβερνητικές θέσεις και επιλογές. Απεναντίας, πάντα τασσόμασταν υπέρ των διεκδικήσεων όχι από κάποιο καπρίτσιο, αλλά επειδή μας έχει η ίδια η ζωή διδάξει να αναζητούμε το καλύτερο, όπως ακριβώς το επιζητάτε και το θέλετε εσείς οι ίδιοι στην υπηρεσιακή σας ζωή, μέσα από τη δύσκολη καθημερινότητα και τη συναναστροφή σας με τους απλούς συνανθρώπους μας.

  Άλλωστε, εσείς οι νεότεροι ειδικά, αν ανατρέξετε στην Ιστορία μας, θα διαπιστώσετε ότι η ΠΟΑΣΥ διαπαιδαγωγεί τα μέλη της όχι να απέχουν από τους αγώνες, αλλά στο να συμμετέχουν όλο και πιο δυναμικά στις κινητοποιήσεις, μακριά από εικονικά «παρών» για λεζάντες και στημένα πλάνα είτε σε ευκαιριακούς -προσχηματικούς αγώνες. Ουδέποτε αποπειραθήκαμε να «πουλήσουμε» το συνάδελφο, συνδιαλεγόμενοι με κυβερνητικά και μη στελέχη είτε παζαρεύοντας οφίτσια και συνδικαλιστικά προνόμια. Ποτέ δεν καλλιεργήσαμε την ηττοπάθεια και πολύ περισσότερο την αναμονή κάποιων «σωτήρων» που θα μας έλυναν τα όποια προβλήματά μας. Αντιθέτως, επενδύαμε και επενδύουμε σε σταθερές αξίες, όπως είναι η μαζικότερη συμμετοχή και η οργανωμένη δράση.

  Ο ενσυνείδητος αγώνας διατρέχει επομένως όλα τα στάδια και τις φάσεις της 26ετούς πλέον ζωής της Ομοσπονδίας μας και αυτό δεν πρέπει κανείς να το αμφισβητεί. Το υψηλό αγωνιστικό μας φρόνημα ακολουθεί και στις μέρες μας όλες μας τις αποφάσεις, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των σκληρών μαχών που δίνουμε, ιδίως στην μνημονιακή εποχή, όπου έχουν διαλυθεί τα πάντα σε σχέση με το παρελθόν.

  Ποιος αλήθεια μπορεί να αμφισβητήσει το γεγονός ότι άλλοι πλέον μας «κυβερνάνε»; Μέχρι και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ομολόγησε εκπτώσεις στη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος!

  Αν τα επισημαίνω όλα αυτά σήμερα ξανά, είναι διότι αγωνιώ για το αύριο. Δεν πρέπει να παγιωθούν στο χώρο μας φαινόμενα ηττοπάθειας και παραίτησης από τις αγωνιστικές μας κινητοποιήσεις. Έχουμε τονίσει και παλιότερα ότι με τους ενωτικούς μας αγώνες, με τη δυναμική συμμετοχή σε αυτούς, ανακόψαμε την καταστροφική μανία των τροϊκανών και είναι στο χέρι μας να διεκδικήσουμε καλύτερα αποτελέσματα. Με την προσφυγή και τη δικαίωσή μας από το Συμβούλιο της Επικρατείας, η Κυβέρνηση υποχρεούται να συμμορφωθεί, αποκαθιστώντας τις μισθολογικές αδικίες.

  Ήδη, με τους αγώνες μας καταφέραμε το «πάγωμα», των ψηφισμένων από πέρυσι περικοπών, ενώ αποτρέψαμε μεταξύ άλλων και το «τερατούργημα» της αναδιοργάνωσης των αστυνομικών υπηρεσιών και καταστήσαμε σαφές ότι ουδείς δικαιούται να μας αγνοεί.

  Με τη στάση μας, επομένως, μπορούμε να λυγίσουμε την αδιαλλαξία τους και να πρωτοτυπήσουμε, όσο εγωιστικό κι αν ακούγεται σε μια καθημαγμένη, αλλά όχι υποταγμένη, κοινωνία.

  Είμαστε ελεύθεροι άνθρωποι κι αλίμονό μας αν πιστέψουμε τους τεχνοκράτες και τα αρπακτικά της διεθνούς τοκογλυφίας.

  Είμαστε Έλληνες Αστυνομικοί και έχουμε αποδείξει ότι με υψηλό αίσθημα ευθύνης μπορούμε να συγκρουστούμε με όποιον παραλογίζεται εις βάρος μας, υπηρετώντας δήθεν το δημόσιο συμφέρον.

  Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

  Και άλλες φορές στο παρελθόν, όταν στιγματίζεται η δράση μας, η Ομοσπονδία έχει απευθύνει σε όλους εσάς γενικό προσκλητήριο αφύπνισης, κόντρα στο λήθαργο και στην εσωστρέφεια. Αν το τολμούμε ξανά σήμερα, που γνωρίζουμε πόσο πιο δύσκολοι είναι οι καιροί, είναι γιατί αγωνιούμε για το δικό σας μέλλον.

  Πολλοί βέβαια, ποντάρουν στην αποκοίμισή σας, πιστεύοντας ότι επειδή έχουν τσαλακώσει την αξιοπρέπειά μας και έχουν προσβάλει τον εγωισμό μας, τους φοβηθήκαμε και κλειστήκαμε στα σπίτια μας.

  Ε, όχι, λοιπόν. Τους απαντάμε ότι δεν συμβιβαζόμαστε με τα ψίχουλα που μας αφήνουν πίσω τους ούτε παραιτούμαστε των αγώνων μας. Διεκδικούμε μέσα από τη συλλογική δράση και όχι ατομικά και παρεΐστικα το δίκιο μας. Αυτό που μας αναγνωρίζουν και οι ίδιοι οι πολίτες, ενώ οι ίδιοι βιώνουν το δικό τους δράμα.

  Έχω τονίσει πολλές φορές στο παρελθόν ότι ο καλύτερος σύμμαχος στον αγώνα μας ήταν και είναι η ίδια η κοινωνία και γι' αυτό η αγωνία μου ήταν πάντα το αξιόμαχο και το υψηλό φρόνημα των συναδέλφων μας για το βέλτιστο αποτέλεσμα στην υπηρεσία του πολίτη. Αυτό που σε τελική ανάλυση επιδιώκουμε με τους αγώνες μας, χωρίς συντεχνιακή διάθεση και οποιαδήποτε ιδιοτελή οφέλη.

  Για όλα αυτά, Σας καλώ να στρατευθείτε όλοι μαζί στον ωραίο αγώνα της ΠΟΑΣΥ, τονίζοντας ότι ο αγώνας είναι τιτάνιος. Δεν περισσεύει κανείς.

  Το δίκιο είναι με το μέρος μας. Δεν είναι αήττητοι! Θα τους νικήσουμε!

Είσαι Εδώ : ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Δεν είναι αήττητοι! Θα τους νικήσουμε!