Font Size

Cpanel

poasy
Αθήνα 11 Σεπτεμβρίου 2014
Αρ. Πρωτ.: 307/3/8

Προς: Τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη
          κ. Βασίλειο ΚΙΚΙΛΙΑ
Κοιν.: 1) Πολιτικά Κόμματα
          2) Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης
              κ. Αθανάσιο ΑΝΔΡΕΟΥΛΑΚΟ
          3) Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας
              Αντιστράτηγο κ. Δημήτριο ΤΣΑΚΝΑΚΗ
          4) Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις

Θέμα: «Προσλήψεις στην Ελληνική Αστυνομία»

  Κύριε Υπουργέ,

  Επειδή το τελευταίο διάστημα επανέρχονται στη δημοσιότητα πληροφορίες περί επικείμενων προσλήψεων Ειδικών Φρουρών και δημιουργείται εύλογη αναστάτωση στο Αστυνομικό Σώμα, θα θέλαμε να σας επισημάνουμε ότι όλα αυτά συμβαίνουν εξαιτίας της απόφασης της Κυβέρνησης για τον συνεχιζόμενο αποκλεισμό των 750 επιτυχόντων της Σχολής Αστυφυλάκων μέσω των πανελληνίων εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας.

  Πέραν τούτου, αντί να αποκατασταθεί η εκπαιδευτική τάξη στο χώρο της Ελληνικής Αστυνομίας με την επαναλειτουργία των Σχολών, έχει ανακύψει και το ζήτημα της ανάθεσης αστυνομικών αρμοδιοτήτων σε πρώην Δημοτικούς Αστυνομικούς μέρος των οποίων διατυπώνει αιτήματα περί πλήρους ένταξης και αυτών στο Αστυνομικών Σώμα.

  Από την πλευρά μας, με πληθώρα εγγράφων (ενδεικτικά αναφέρουμε τα υπ. αριθμ. 307/3/5 από 13/2/2007, 307/3/7α από 9/6/2010, 314/2/28 από 23/1/2014, 800/12/5 από 04/07/2014 και 800/12/5α από 9/7/2014) έχουμε καταθέσει τόσο στην Πολιτική όσο και στην Φυσική Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας την πάγια θέση μας ότι πρέπει να λάβουν τέλος λανθασμένες πολιτικές του παρελθόντος, που στο όνομα διαφόρων σκοπιμοτήτων, δίχασαν το Αστυνομικό Σώμα, λειτούργησαν οπισθοδρομικά και κόστισαν. Η Ηγεσία, προχώρησε τελικά στην «ομογενοποίηση» του ανθρώπινου δυναμικού, στοχεύοντας στην καλύτερη λειτουργία του Σώματος, αποδέχθηκε το αίτημά μας για αναβάθμιση της Αστυνομικής Ακαδημίας και των εκπαιδευτικών της λειτουργιών (σχετικό το σχέδιο π.δ. για την Αστυνομική Ακαδημία), αλλά με λύπη μας διαπιστώνουμε ότι στην πράξη επιχειρείται εκ νέου επιστροφή στο παρελθόν.

  Όπως σας έχουμε ήδη επισημάνει, καθολική απαίτηση των συνέδρων του 23ου Πανελλαδικού Συνεδρίου μας (Δεκέμβριος 2013) ήταν και είναι η άρση της μνημονιακής δέσμευσης για «πάγωμα» των προσλήψεων στην Αστυνομική Ακαδημία έως το 2016 και η άμεση λειτουργία των Αστυνομικών Σχολών, με τους ήδη επιτυχόντες κατά την διαδικασία των Πανελληνίων Εξετάσεων τα τελευταία από το 2012 εκπαιδευτικά έτη, καθώς και η περαιτέρω προκήρυξη νέων προσλήψεων, ανάλογα με τα μεγάλα κενά και τις ανάγκες του Σώματος, λόγω και της μη αναπλήρωσης του μεγάλου αριθμού των συνταξιοδοτηθέντων από το 2010 και μετά.

  Το συνδικαλιστικό μας κίνημα απαιτεί να γίνει σεβαστός, ως ο μοναδικός αξιοκρατικός και αδιάβλητος τρόπος εισαγωγής στις Σχολές της Ελληνικής Αστυνομίας, ο θεσμός των Πανελλαδικών Εξετάσεων, με παράλληλη αναβάθμιση της εκπαίδευσης και αναπροσαρμογή του περιεχομένου της στις σύγχρονες αστυνομικές ανάγκες.

  Κύριε Υπουργέ,

  Εν κατακλείδι, τονίζουμε για μια ακόμα φορά ότι οποιεσδήποτε ανάγκες σε ανθρώπινο δυναμικό άλλων υπουργείων (π.χ. Δικαιοσύνης κλπ) δύνανται να καλυφθούν από τα ίδια, μη εμπλέκοντας ξανά την Ελληνική Αστυνομία σε αλλότρια καθήκοντα. Ιδίως δε για την Δημοτική Αστυνομία, σας επισημαίνουμε την απόλυτη διαφωνία μας για την κατάργησή της πόσω μάλλον για ενδεχόμενες «αστυφυλακοποιήσεις» πρώην δημοτικών αστυνομικών εκτός διαδικασιών πανελληνίων εξετάσεων και της προβλεπόμενης πλήρους φοίτησής τους στην αντίστοιχη Σχολή Αστυφυλάκων.

ypografes-poasy

Είσαι Εδώ : Αρχική Σελίδα