Font Size

Cpanel

omospondies logo

Αθήνα, 11 Σεπτεμβρίου 2014
Αρ. Πρωτ.: 600/14/5

Ο αγώνας φέρνει αποτελέσματα!

  Συναδέλφισσες- Συνάδελφοι,

  Σε συνέχεια της προηγούμενης συνάντησής μας, την 2 Σεπτεμβρίου 2014 στην Αθήνα, όπου είχε αποφασιστεί η κοινή δράση των Ομοσπονδιών - Ενώσεων- Οργανώσεων - φορέων των υπηρετούντων και των αφυπηρετησάντων στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας με στόχο την άμεση συμμόρφωση της Κυβέρνησης στις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, πραγματοποιήθηκε σήμερα νέα συνάντηση και ελήφθησαν συγκεκριμένες αποφάσεις.

synantisi 11-9-2014

  Στη σημερινή συνάντηση πήραν μέρος οι εκπρόσωποι των Ομοσπονδιών των εν ενεργεία στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αποστράτων Αξιωματικών (ΠΟΑΑΣΑ), της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ), της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ), της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού (ΕΑΑΝ), της Ένωσης Απόστρατων Αξιωματικών Αεροπορίας (ΕΑΑΑ), της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Στρατιωτικών (ΠΟΣ) και της Ανεξάρτητης Ένωσης Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΝΕΑΔ).

  Ειδικότερα:

Α. Επαναβεβαιώθηκε η βούληση για τη συγκρότηση Συντονιστικού Οργάνου, ενώ, ως πρώτο βήμα της κοινής μας προσπάθειας, συμφωνήθηκε να ζητηθεί άμεσα συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γκίκα Χαρδούβελη, προκειμένου να μας ενημερώσει για τον τρόπο που σκοπεύει η Κυβέρνηση να υλοποιήσει το διατακτικό των αποφάσεων του ΣτΕ, όπως εξήγγειλε ο κ. Πρωθυπουργός από τη Θεσσαλονίκη, μία ημέρα μετά τη μεγαλειώδη συγκέντρωση διαμαρτυρίας μας στην Πλατεία Λευκού Πύργου και την πορεία προς το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης.

Β. Συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν εντόνως τα εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελέχη των Σ.Α. και Ε.Δ., όσο και τις οικογένειές τους (ασφαλιστικά ταμεία, ανεργία, φτωχοποίηση, προβλήματα στους τομείς υγείας, παιδείας κλπ), καθώς και οι εξελίξεις αναφορικά με τις αποφάσεις του ΣτΕ. Τονίστηκε δε ότι μόλις ενημερωθούμε επισήμως για το διατακτικό της Επιτροπής Συμμόρφωσης του ΣτΕ, θα προβούμε σε περαιτέρω συντονισμένες δράσεις.

Γ. Η προσπάθεια διεύρυνσης του μετώπου συνεργασίας και συμμετοχής στους κοινούς μας αγώνες πρέπει να ενταθεί. Είναι σαφές ότι τόσο η όλη αγωνιστική - καταγγελτική τακτική μας, από την έναρξη των Μνημονίων και των εφαρμοστικών τους Νόμων, όσο και η σθεναρή στάση μας, κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών, έχουν φέρει τα πρώτα θετικά αποτελέσματα, τα οποία οφείλουμε να διασφαλίσουμε και εμπράκτως να τα επιβάλλουμε, χωρίς περιθώρια παρερμηνειών εκ μέρους της Κυβέρνησης.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΑΝΑΤΡΕΠΕΙ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΔΗΓΕΙΤΑΙ ΣΕ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

  Συναδέλφισσες- Συνάδελφοι,

  Δυναμώστε το κοινό μας μέτωπο, στηρίζοντας τις πρωτοβουλίες μας γιατί, όπως πολύ καλά γνωρίζετε, ο δρόμος είναι μακρύς, δύσβατος και όχι στρωμένος με ροδοπέταλα.

Κανένας αγώνας δεν κερδίζεται χωρίς μάχες!

ypografes omospondion6

Είσαι Εδώ : Αρχική Σελίδα