Font Size

Cpanel

Ομιλία Προέδρου Π.Ο.ΑΣ.Υ. Θεσσαλονίκη 5-9-2014

fotopoulos deth14
ΠΡΟΕΔΡΟΣ Π.Ο.ΑΣ.Υ.
ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ Χρήστος


  Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

  Είμαστε εδώ αστυνομικοί, πυροσβέστες, λιμενικοί όλων των βαθμών της ιεραρχίας, καθώς και οι υπηρετήσαντες και υπηρετούντες στα τρία όπλα των Ενόπλων Δυνάμεων της πατρίδας μας. Σε συνέχεια της ένστολης κινητοποίησης της Αθήνας, στις 6 Αυγούστου στην Πλατεία Κολοκοτρώνη στέλνουμε ξανά στην Κυβέρνηση και στην Τρόικα, δεκάδες, εκατοντάδες χιλιάδες μηνύματα από όλη την Ελλάδα!

  Η μεγάλη οικογένεια των Ε.Δ. και Σ.Α. είναι στις επάλξεις του αγώνα και στέλνει υπερήφανο χαιρετισμό σε όλους όσοι αγωνίζονται για ένα καλύτερο αύριο.

  Είμαστε εδώ στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ενωμένοι, δυνατοί όσο ποτέ άλλοτε, δηλώνοντας, ξεκάθαρα, ανυπότακτοι και ανυπάκουοι στα κελεύσματα της τρόικας και των τοκογλύφων δανειστών μας, σε όλους αυτούς που έχουν ρημάξει, εμάς και τη χώρα μας.

  Φίλες και φίλοι,

  Συμπολίτισσες και συμπολίτες

  Απευθύνομαι στο καθένα σας, εδώ από τη Θεσσαλονίκη, για να σας πω δυο λόγια απλά, από καρδιάς.

  Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας βάλει απέναντί σου.

  Οι αστυνομικοί της χώρας που εκπροσωπώ, γνωρίζουν πολύ καλά τα δικά σου προβλήματα και το δικό σου δράμα που περνάς, εξαιτίας της ακολουθούμενης πολιτικής, κατ' επιταγήν, δήθεν των μνημονίων και της τρόικας, ως ισχυρίζονται οι κυβερνώντες.

  Συμμεριζόμαστε τις αγωνίες σου και στηρίζουμε τον αγώνα που δίνεις για να ξεφύγεις από αυτά τα δεινά. Εξάλλου κι εμείς ένα κομμάτι της ίδιας κοινωνίας είμαστε. Ένα κομμάτι και της δικής σου οικογένειας, είμαστε. Αντιμετωπίζουμε τα ίδια προβλήματα, για τα οποία σ' έχουμε καταστήσει κοινωνό από καιρό.

  Φίλε πολίτη, φίλη συμπολίτισσα

  Παρά τα πολλά προβλήματα και τα ελλείμματά μας σε προσωπικό και υπηρεσιακό επίπεδο, αλλά και την απαξίωση που αντιμετωπίζουμε από τους κυβερνώντες, σου υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να σου διασφαλίζουμε τα υπέρτατα αγαθά, ζωή-τιμή-περιουσία.

  Αρκεί να μπορούμε, αρκεί να μας το επιτρέπουν.

  Όσο περνά, όμως, από το χέρι μας, πρέπει να γνωρίζεις ότι δεν θα σ' αφήσουμε ποτέ ακάλυπτο. Ακάλυπτους θ' αφήνουμε όσους θέλουν να μας χρησιμοποιούν για δικές τους σκοπιμότητες κι αυτό θα είναι το επόμενο βήμα μας.

  Καταφυγή σε μορφή απεργίας και αποχής από τέτοιου είδους μεθοδεύσεις και χρησιμοποιήσεις.

  Την ύστατη αυτή στιγμή, απευθυνόμαστε στον αξιότιμο κύριο Πρωθυπουργό της χώρας, με αφορμή και την άφιξή του, αύριο, στη Θεσσαλονίκη.

  Κύριε Πρωθυπουργέ

  Η ΠΟΑΣΥ, οι υπηρετούντες στα Σώματα Ασφαλείας και στις Ένοπλες Δυνάμεις, θέτουν ερωτήματα:

  Όταν το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης συμπεριφέρεται ευτελιστικά-απαξιωτικά στους θεσμούς και γράφει στα παλιά του τα παπούτσια τις αμετάκλητες αποφάσεις των ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας, μπορεί άραγε κανείς, ιδίως από τους κυβερνώντες, να έχει την απαίτηση από τους ενστόλους, από τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, να διασφαλίζουν και να προστατεύουν στο ακέραιο τους θεσμούς;

  Κύριε Πρωθυπουργέ

  Σας καλούμε να παρέμβετε προσωπικά σήμερα, αν όχι χθες, για να εφαρμοστούν επιτέλους οι αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις τους ΣτΕ. Διαφορετικά, δεν έχει κανείς περιθώρια «ζωής».

  Κύριε Πρωθυπουργέ

  Σας καλούμε να παρέμβετε εντός της σήμερον στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, ώστε οι προηγούμενες εξαγγελίες σας και το ενδιαφέρον σας για τους ένστολους, να γίνουν πράξη.

  Η αξιοπιστία λόγων και έργων, είναι, όσο ποτέ άλλοτε, σήμερα, απαραίτητη προϋπόθεση για να πάει μπροστά ο τόπος μας.

  Καλούμε, όμως, και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, τον κύριο Βενιζέλο, να συναινέσει έμπρακτα σε αυτό, με δημόσια τοποθέτησή του.

  Καλούμε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τον κ. ΤΣΙΠΡΑ, αλλά και τους αρχηγούς των άλλων πολιτικών κομμάτων, να απαιτήσουν από την κυβέρνηση την άμεση δρομολόγηση λύσεων.

  Συναδέλφισσες συνάδελφοι

  Αν δεν υπάρξουν λύσεις και συνεχιστεί αυτός ο εμπαιγμός, ένα είναι βέβαιο:

  Στην κατρακύλα που οδηγούν τους θεσμούς, θα συμπαρασυρθούν και οι πολιτικοί τους χώροι.

  Η πορεία τους, θα είναι κατακόρυφα πτωτική. Ξεκάθαρα πράγματα.

  Όταν έλθει το πλήρωμα του χρόνου θα τους αντιμετωπίσουμε εμείς και οι οικογένειές μας όπως ακριβώς αυτοί μας αντιμετωπίζουν.

  Δεν είμαστε δεδομένοι κανενός. Και αυτό δεν είναι απειλή. Είναι μια αυστηρή αλλά ειλικρινής προειδοποίηση στα πλαίσια της παροιμίας που λέει ο λαός μας «Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους».

  Οι «άσπονδοι φίλοι» μου βέβαια, σπεκουλάρουν διαρκώς με τα πολιτικά μας φρονήματα γιατί θέλουν να μας εκθέσουν.

  Τους λέμε λοιπόν: Μακριά από μας οι κομματικές ταμπέλες. Ως δημοκράτες, δικαιούμαστε να στηρίζουμε, και θα στηρίξουμε, χώρους που σέβονται τους θεσμούς, και όσους εμπράκτως μας στηρίζουν, και θα μας στηρίξουν, στο μέλλον.

  Κύριε Πρωθυπουργέ,

  Ένα τελευταίο μήνυμα: Περιμένουμε μέχρι αύριο, τις ανακοινώσεις σας, με τις συγκεκριμένες λύσεις για μας.

  Από αύριο, τα ξαναλέμε.

  Γιατί ο αγώνας, συναδέλφισσες, συνάδελφοι, δεν τελειώνει σήμερα εδώ.

  Συνεχίζεται, ενωτικά και δυναμικά, όσο ποτέ άλλοτε, από τη Θεσσαλονίκη και θα είναι νικηφόρος.

  Αστυνομικοί, ειδικοί φρουροί, συνοριακοί, πυροσβέστες, λιμενικοί, στρατιωτικοί, όλων των όπλων στην ενέργεια και στην αποστρατεία ενώνουμε τις δυνάμεις μας γιατί δεν υπάρχουν διαχωριστικές γραμμές ανάμεσά μας.

  Εν τη ενώσει η ισχύς.

  Καλό αγώνα.

Είσαι Εδώ : ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Ομιλία Προέδρου Π.Ο.ΑΣ.Υ. Θεσσαλονίκη 5-9-2014