Font Size

Cpanel

Με τον ΓΑΔ Θεσσαλονίκης συναντήθηκε Αντιπροσωπεία της Επιτροπής Επιμόρφωσης Μελετών Υγιεινής και Ασφάλειας

  Αντιπροσωπεία της Επιτροπής Επιμόρφωσης Μελετών Υγιεινής και Ασφάλειας της Π.Ο.ΑΣ.Υ. αποτελούμενη από τον Πρόεδρο κ. ΦΕΣΤΕΡΙΔΗ Γεώργιο και το μέλος κ. ΔΑΓΚΛΗ Δημήτριο, παρουσία και του Προέδρου της Ε.Α.Υ.Θ. κ. ΠΑΔΙΩΤΗ Δημήτριο, επισκέφτηκαν τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης Υποστράτηγο κ. Βάιο ΧΟΝΔΡΟ με μοναδικό θέμα συζήτησης την κατάσταση που επικρατεί στα αστυνομικά κρατητήρια της Γ.Α.Δ.Θ. με την κράτηση ποινικών κρατουμένων και τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας όπως αυτές καθορίζονται από το Π.Δ. 45/2008 ''Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας ένστολου προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας'' .

  Κατά την διάρκεια της συνάντησης από την πλευρά της Επιτροπής τονίστηκε η αναγκαιότητα να εξαλειφθεί το φαινόμενο της κράτησης ποινικών κρατουμένων στα αστυνομικά κρατητήρια, καθόσον δεν προβλέπεται από την σχετική νομοθεσία, και να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες υπηρεσιακές ενέργειες προκειμένου να θωρακιστούν οι συνάδελφοι από τυχόν μετάδοση ιογενών νόσων (φυματίωση, ιός Ebola, κλπ).

  Ο κύριος Γενικός ενημέρωσε την αντιπροσωπεία της Επιτροπής ότι ο αριθμός των ποινικών κρατουμένων που κρατούνται στα κρατητήρια έχει μειωθεί αισθητά με την συνεχή προώθησή τους στα αρμόδια σωφρονιστικά καταστήματα, ενώ σχετικά με τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας πρόσφατα εξεδόθει διαταγή προς όλες της Διευθύνσεις Γ.Α.Δ.Θ. ( Αριθ. Πρωτ. 3560/14/1772995 από 21/10/2014) με ΘΕΜΑ : ''Λήψη προστατευτικών μέτρων έναντι μετάδοσης ιογενών νόσων'' προκειμένου να υπάρξουν οι απαραίτητες υπηρεσιακές ενέργειες για τον εφοδιασμό των Υπηρεσιών με τα απαραίτητα αναλώσιμα ιατρικά είδη.

  Τέλος, η Επιτροπή ευχαρίστησε τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης Υποστράτηγο κ. Βάιο ΧΟΝΔΡΟ για την παραχώρηση του αμφιθεάτρου του Αστυνομικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης προκειμένου να διεξαχθεί την 19/11/2014 και ώρα 11.00 επιστημονική ημερίδα με Θέμα : '' Ενημέρωση Αστυνομικού Προσωπικού για μεταδοτικές ασθένειες''.

29-10-2014

Είσαι Εδώ : ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Συνάντηση με τον ΓΑΔ Θεσσαλονίκης Αντιπροσωπείας της Επιτροπής Επιμόρφωσης Μελετών Υγιεινής και Ασφάλειας