Font Size

Cpanel

Σαφή μηνύματα προς την κυβέρνηση

  Κοινή συνέντευξη τύπου παραχώρησαν στις 30 Οκτωβρίου 2014 οι φορείς των υπηρετούντων στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, καθώς και των εν αποστρατεία συναδέλφων μας, των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων, με βασικό αντικείμενο τη μη συμμόρφωση της κυβέρνησης στις αποφάσεις του ΣτΕ για την αποκατάσταση των αδικιών που έχουν συντελεστεί λόγω των μνημονίων (Ν. 4093/12).

  Για πρώτη φορά οι φορείς όλων των ενστόλων συναδέλφων μας, έστειλαν από κοινού ένα ισχυρό μήνυμα προς τους κυβερνώντες: ότι είναι και είμαστε όλοι ενωμένοι σαν γροθιά για να κάμψουμε την όποια κυβερνητική αδιαλλαξία και για να απαντήσουμε αν χρειαστεί στις νέες προκλήσεις ενόψει και της ψήφισης του προϋπολογισμού δαπανών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

  Η συστράτευση αυτή είναι δεδηλωμένη και ουδείς δικαιούται να την παραγνωρίζει, ποντάροντας στον κοινωνικό αυτοματισμό και στην παραπληροφόρηση, επισήμαναν οι εκπρόσωποί μας, καλώντας την κυβέρνηση και τον υπουργό Οικονομικών ειδικότερα να ανταποκριθεί στο αίτημα για μια ενημερωτική συνάντηση με τις Ομοσπονδίες, ώστε να υπάρξει αντικειμενική πληροφόρηση αφενός ημών των ενδιαφερομένων και αφετέρου της κοινωνίας που βομβαρδίζεται από διάφορα παραπλανητικά σενάρια περί αυξήσεων, εις βάρος άλλων κοινωνικών τάξεων.

  Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, κ. Χρήστος Φωτόπουλος, τόνισε μεταξύ άλλων ότι οι συνδικαλιστές δεν απειλούν αλλά προειδοποιούν αυστηρά ότι οι δεσμεύσεις του πρωθυπουργού από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης όσο και από το βήμα της Βουλής στη συνέχεια, κατά τη συζήτηση της πρότασης παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνησή του, πρέπει να υλοποιηθούν άμεσα. Όπως τόνισε, είναι ανεπίτρεπτο να εκτίθενται ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί ως θεσμοί της οργανωμένης κοινωνίας. Από την πλευρά μας αγωνιούμε διότι δεν θέλουμε να απαξιώνονται οι θεσμοί και γι' αυτό απαιτούμε να τηρούνται οι δεσμεύσεις τους.

  Απαντώντας δε σε σχετικές ερωτήσεις δημοσιογράφων αναφορικά με την περαιτέρω στάση του συνδικαλιστικού μας κινήματος τόνισε ότι οι μέρες είναι μετρημένες κι αν δεν υπάρξει έγκαιρα νομοθετική ρύθμιση, θα διαπιστωθεί η ανακολουθία τους. Εμείς δεν διαδηλώνουμε για να διαδηλώνουμε, διεκδικούμε απτά αποτελέσματα κι αν δεν υπάρξουν αυτά κατά τη συνάντηση που θα γίνει τις επόμενες ημέρες (είχε προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Σταϊκούρα) με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, θα καθορίσουμε την περαιτέρω στάση μας. Υπάρχουν ημερομηνίες ορόσημα, όπως η καθιερωμένη εορτή των Ενόπλων Δυνάμεων στις 21 Νοεμβρίου, η προγραμματισμένη πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ για τις 27 Νοεμβρίου με αφορμή την ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού και είμαστε πρόθυμοι να το εξετάσουμε.

  Οι πρόεδροι

  Πρώτοι στη συνέντευξη μίλησαν οι πρόεδροι των Ενώσεων αποστράτων αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων κ.κ. Περβαινάς, Ιατρίδης και Ροζής, οι οποίοι στάθηκαν ιδιαίτερα στο εύρος των οικονομικών απωλειών και στην παραπληροφόρηση της κοινής γνώμης. Τόνισαν ότι υπάρχει θολό τοπίο ως προς το τι ποσά θα διατεθούν τελικά και αν αυτά ανταποκρίνονται στις πραγματικές περικοπές, που κατά τους δικούς τους υπολογισμούς είναι περίπου 144 εκατομ. ευρώ και όχι 350 και πλέον όπως υποστηρίζει η κυβέρνηση. Μάλιστα, για τους συνταξιούχους, οι πραγματικές επιστροφές πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι θα είναι το 20% του δικαιούμενου ποσού λόγω των κρατήσεων στις οποίες υπόκεινται. Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση οφείλει να μην παρανομεί, αλλά να σεβαστεί τις δικαστικές αποφάσεις εφαρμόζοντάς τες στο σύνολό τους. Αν δεν συμβεί αυτό, να γνωρίζει ότι στις επικείμενες εκλογές θα μετρηθεί η αξιοπιστία της από το εκλογικό σώμα και των ενστόλων.

  Με την κοινωνία

  Ιδιαίτερες αναφορές έγιναν επίσης σε ρεπορτάζ ορισμένων ΜΜΕ και στα επικοινωνιακά τρικ που «βαφτίζουν» αυξήσεις τα προβλεπόμενα μικρά ποσά της επιστροφής χρημάτων σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΣτΕ, δημιουργώντας στρεβλή εικόνα στους υπόλοιπους εργαζόμενους, ακόμα και στους συγγενείς μας!

  Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών κ. Ανέστης Τσουκαράκης τόνισε ότι η κυβέρνηση έχασε αλλά αντί να το παραδεχθεί, προσπαθεί να διαχειριστεί τη ζημιά της. Επέστησε δε την προσοχή όλων, τονίζοντας ότι γίνεται ένα πείραμα με μας, που ανήκουμε στον σκληρό πυρήνα του κράτους. Αν περάσει η τακτική της κυβέρνησης και δεν εκτελέσει, όπως οφείλει, τις δικαστικές αποφάσεις για μας, φανταστείτε τι περιμένει τον απλό, τον «αδύναμο» πολίτη. Το θετικό είναι ότι κατάφερε να μας συσπειρώσει, θα συσπειρωθεί και η κοινωνία στην οποία στέλνουμε μηνύματα κοινής συμπόρευσης και είμαστε βέβαιοι ότι με την αγάπη της κοινωνίας θα κερδίσουμε αυτή τη μάχη.

  Στη συνέντευξη παρέστησαν επίσης οι πρόεδροι, της ΠΟΑΞΙΑ κ. Ιωάννης Κατσιαμάκας, της ΠΕΑΛΣ κ. Δημήτρης Σαϊτάκης, της ΠΟΕΠΛΣ κ. Γιώργος Δριβάκος, της ΠΟΕΥΠΣ κ. Δημήτρης Σταθόπουλος και της ΕΑΠΣ κ. Ιωάννης Σταμούλης, ο πρόεδρος και ο ειδικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας κ.κ. Ευάγγελος Χριστακόπουλος και Νικήτας Καλογιαννάκης, ο Ταξίαρχος ε.α. Βασίλειος Νικολόπουλος πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Στρατιωτικών (ΠΟΣ), ο πρόεδρος της Ανεξάρτητης Ένωσης Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ), Αντιναύαρχος ΠΝ ε.α. κ. Γιώργος Ροϊδης κ.ά.

dsc0001

dsc0002

dsc0003

Είσαι Εδώ : ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Σαφή μηνύματα προς την κυβέρνηση