Font Size

Cpanel

Προς τι η συνδικαλιστική ανωνυμία;

  Άμεση ήταν η αντίδραση του συνδικαλιστικού μας κινήματος στην τακτική που ακολούθησε απογευματινή εφημερίδα για να υποστηρίξει την ακρίβεια των πληροφοριών της.

  Ο λόγος για το δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών» που αφορούσε τον κ. Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας και τον υιό του, επίσης αξιωματικό του Σώματος. Η Ομοσπονδία ανακοίνωσε ότι το εξέλαβε ως αήθη επίθεση όχι μόνο προς το πρόσωπό του, αλλά και στον θεσμό που εκπροσωπεί. «Η επίκληση πληροφοριών από ανώνυμους «συνδικαλιστές» και η αναφορά σε παραβίαση νόμων και κανονισμών βρίθει αναληθειών, καθώς είναι πασίδηλο ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Πραγματεύεται ένα γεγονός που έλαβε χώρα πριν από δύο περίπου χρόνια και προκαλεί έντονα ερωτηματικά η δημοσιοποίησή του σήμερα, 20 Οκτωβρίου, που είναι η πανηγυρική Ημέρα της Ελληνικής Αστυνομίας και εορτάζει ο προστάτης μας Άγιος Αρτέμιος. Αυτά ενισχύονται και από το ότι ο συντάκτης του, προτού διασταυρώσει τις «πληροφορίες» του (προφανώς δεν απευθύνθηκε ούτε στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, ώστε να παρουσιάσει τη θέση του για την ισχύουσα διαδικασία περί επιλογής – τοποθέτησης αστυνομικού προσωπικού στην Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων), προέβη στην εξαγωγή του αυθαίρετου συμπεράσματος ότι έχει διαπραχθεί ποινικό αδίκημα, σχετιζόμενο με την Υπηρεσία, που εντέλλεται να καταπολεμά τη διαφθορά και την ανομία, απαξιώνοντας το κύρος της.

  Άλλο θέμα είναι η επεξεργασία προτάσεων και η προώθηση θέσεων που αφορούν στην στελέχωση Ειδικών Υπηρεσιών και άλλο θέμα η διαπόμπευση θεσμών και προσώπων σε επιλεγμένη χρονική στιγμή. Η Ομοσπονδία μας, αποδοκιμάζει το συγκεκριμένο δημοσίευμα, δηλώνοντας κατηγορηματικά ότι η διασφάλιση των συμφερόντων των συναδέλφων δεν γίνεται δια της ανωνυμίας των αφανών κινήτρων, αλλά με το θάρρος της γνώμης και την υπεύθυνη στάση που καμία σχέση δεν έχουν με «χτυπήματα κάτω από τη μέση», αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΠΟΑΣΥ.

  Η Νέα Αστυνομία, παρά τον αρνητικό θόρυβο και τη σκιά που προκάλεσε στο συνδικαλιστικό μας κίνημα το συγκεκριμένο δημοσίευμα, αισθάνεται δικαιωμένη διότι οι επισημάνεις μας για την επιζήμια τακτική των ανώνυμων συνδικαλιστικών «παρεμβάσεων», που μπορεί να μην είναι και καθόλου συνδικαλιστικές, έγινε πλέον ευρέως κατανοητή. Η επίκληση συνδικαλιστικών «πηγών» και αστυνομικών που θέλουν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους είχε κάποια βάση τις δεκαετίες του εβδομήντα και του ογδόντα, τότε που ήταν παράνομα τα σωματεία και όποιος διεκδικούσε κινδύνευε με απόταξη. Σήμερα με τη συνδικαλιστική πραγματικότητα της Ομοσπονδίας των 58 σωματείων και της ελεύθερης έκφρασης μέσω και των «παρατάξεων», ποιος, και μάλιστα λειτουργός αστυνομικός, τι και ποιον έχει να φοβηθεί; Την αλήθεια ή το ψέμα; Τον κακό του εαυτό ή τον καλό συνάδελφο;

Είσαι Εδώ : ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Προς τι η συνδικαλιστική ανωνυμία;