Font Size

Cpanel

Ποιον, με ποιον και για ποιον πολεμάμε

  Το 24ο Τακτικό Πανελλαδικό Συνέδριο της Ομοσπονδίας, (25-27 Νοεμβρίου 2014), αποτελεί συνέχεια των καθημερινών παρεμβάσεων της Εκτελεστικής Γραμματείας, του Διοικητικού Συμβουλίου της, αλλά και όλων των Πρωτοβαθμίων Ενώσεων με τους αντιπροσώπους τους συμπεριλαμβανομένων.

  Το προσεχές συνέδριο έχει βαριά ατζέντα: Αποφάσεις ΣτΕ, ΤΕΑΠΑΣΑ, Αναδιοργάνωση Ελληνικής Αστυνομίας, Εκπαίδευση, Κώδικας Μεταθέσεων, Υγιεινή και Ασφάλεια. Σε αυτά τα θέματα συμπυκνώνεται με μια λέξη το ζητούμενο για όλους μας. Επαγγελματισμός. Αυτή η έννοια που ακόμα απουσιάζει από το καθημερινό λεξιλόγιο της αστυνομικής διοίκησης. Όχι επειδή αγνοούν το θέμα, αλλά επειδή γνωρίζουν ότι ο επαγγελματισμός αποκτάται με κόπο και συστηματική προσπάθεια και φυσικά με την επένδυση σε γνώση και σε χρήμα. Εδώ και πέντε όμως χρόνια με τα Μνημόνια, ήταν στραβό το κλίμα, το 'φαγε κι ο γάιδαρος.

  Ο προϋπολογισμός της Ελληνικής Αστυνομίας έχει επιστρέψει στα προ δεκαετίας επίπεδα, οι σχολές έχουν κλείσει για την εκπαίδευση νέων αστυνομικών, η υλικοτεχνική υποδομή παραπαίει. Και οι αρμόδιοι μας καλούν για νέες θυσίες, αντιμετωπίζοντας την εργασιακή ανασφάλεια και τα θύματα εν ώρα υπηρεσίας περίπου ως αναπόφευκτες, παράλληλες απώλειες...

  Η συνδικαλιστική διαδρομή της ΠΟΑΣΥ από το προηγούμενο συνέδριο, αλλά και όλα τα προηγούμενα χρόνια, καταδεικνύει το μέγεθος των προβλημάτων και των αγώνων που καλούμαστε να δώσουμε για την αντιμετώπισή τους. Η πείρα έχει δείξει ότι καμιά Ηγεσία δεν είναι διατεθειμένη να συγκρουστεί με καμιά Κυβέρνηση. Από μας εξαρτάται η πίεση που μπορούμε να ασκήσουμε, διεκδικώντας θετικές λύσεις επ' ωφελεία της Ελληνικής Αστυνομίας και της ελληνικής κοινωνίας. Το συνδικαλιστικό μας κίνημα είναι εκείνο που κρατά αναμμένη τη φλόγα της ελπίδας για ένα καλύτερο αύριο στο χώρο μας. Έχουμε πετύχει να το θυμίζουμε σε όλους -δεξιά κι αριστερά- όπου πάμε κι όπου σταθούμε, κι αυτό ενοχλεί. Δεν είμαστε δεδομένοι κανενός. Αγωνιζόμαστε με το συνάδελφο για το συνάδελφο και με την κοινωνία για την κοινωνία, για μια σύγχρονη, δίκαιη και δημοκρατική Ελληνική Αστυνομία.

  Γνωρίζουμε τις δυσκολίες και δεν λησμονούμε ότι δεν νομοθετούμε εμείς, αλλά η εκάστοτε κυβέρνηση με τους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας. Και επειδή θέλουμε να είμαστε πιο αποτελεσματικοί, αναζητούμε διαρκώς και προς όλες τις κατευθύνσεις τους υπαίτιους και τα αίτια του δράματος που ζούμε σήμερα. Γιατί θέλουμε να έχουμε ήσυχη τη συνείδησή μας και να γνωρίζουμε ποιον, με ποιον και για ποιον πολεμάμε.

Είσαι Εδώ : ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Ποιον, με ποιον και για ποιον πολεμάμε