Font Size

Cpanel

malikopulos
Πρόεδρος της Συνδικαλιστικής Κίνησης Αστυνομικών Ξάνθης
Αν. Ταμίας Π.Ο.ΑΣ.Υ.
Μέλος Δ.Σ. Ιδρύματος Εξοχών ΕΛ.ΑΣ.
ΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ
Κωνσταντίνος

ΤΕΑΠΑΣΑ: Υπάρχει και η βούληση των εργαζομένων...

Είναι γεγονός ότι οι ραγδαίες εξελίξεις όσον αφορά τα Ταμεία μας, με έκαναν να παρακολουθήσω πιο στενά τις αγωνίες των συναδέλφων μου που είναι κοντά στην σύνταξη, αλλά και να σκεφτώ το μέλλον το δικό μου όσο και όλων των συναδέλφων παρά το ότι η ώρα της σύνταξής μας φαίνεται μακριά.

Η εθελοντική μου παρουσία σε κάποιες συναντήσεις, από τις πολλές που έγιναν και γίνονται με θέμα τα ασφαλιστικά μας Ταμεία, μου δημιούργησαν ερωτηματικά και ανησυχία, όπως ανησυχία μου δημιούργησαν οι ενημερώσεις των καθηγητών και των αναλογιστών που μας έκαναν την τιμή να δεχτούν την πρόσκληση της Ομοσπονδίας. Ανησυχία μου προκάλεσαν όμως και τα στοιχεία που μας παρουσίασε η Διοίκηση του Ταμείου.

Δυστυχώς αυτό που αποκόμισα από τις ενημερώσεις, έστω και λίγο καθυστερημένα, είναι πολύ επικίνδυνο για το μέλλον και τη βιωσιμότητα των Ταμείων μας. Κυβέρνηση και Τρόικα, χωρίς να μας εξηγήσουν, υποχρέωσαν ένα Ταμείο το οποίο (με τα όποια μικροπροβλήματά του), έχει θετικό πρόσημο και λειτουργεί υποδειγματικά, να ενταχθεί στο ΕΤΕΑ ή να γίνει στην έσχατη περίπτωση Επαγγελματικό.

Συνάδελφοι, δυστυχώς η κυβέρνηση μας βάζει στο επικείμενο Συνέδριό μας να αποφασίσουμε αν θα πάμε προς τον γκρεμό ή προς το ρέμα. Η δικιά μου άποψη είναι ότι δεν υπήρξε ποτέ λόγος αλλαγής του πλαισίου λειτουργίας του ΤΕΑΠΑΣΑ και ως εκ τούτου πρέπει να διεκδικήσουμε την κατάργηση του Ν. 4281. Το Ταμείο πρέπει να συνεχίσει την απρόσκοπτη αυτόνομη λειτουργία του χωρίς παρεμβάσεις, πατέρες και νονούς. Πρέπει να βροντοφωνάξουμε δυνατά και καθαρά στους πολιτικούς που θα έρθουν στο Συνέδριο ότι υπάρχει και τρίτος πόλος στο δίλημμα της συγκυβέρνησης και αυτός είναι η βούληση των εργαζόμενων στην Ελληνική Αστυνομία που απαιτεί την κατάργηση του νόμου.

Είσαι Εδώ : ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΕΑΠΑΣΑ: Υπάρχει και η βούληση των εργαζομένων...