Font Size

Cpanel

Ομιλία Προέδρου Ένωσης Ν/Α Αττικής ΚΑΛΛΙΑΚΜΑΝΗ Γιώργου στο 24ο Συνέδριο

kalliakmanis
Πρόεδρος Ένωσης Νοτ/κής Αττικής
Μέλος Δ.Σ. Π.Ο.ΑΣ.Υ.
ΚΑΛΛΙΑΚΜΑΝΗΣ Γιώργος


  Αγαπητοί Σύνεδροι,

  Θα ήθελα να αναφερθώ ιδιαίτερα στην υλοποίηση της απόφασης του Σ.τ.Ε..

  Όλοι γνωρίζουμε ότι όσοι έχουν οικονομικές οφειλές προς το Δημόσιο και δεν τις αποδίδουν τους επιβάλλεται ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη Χώρα, διώκονται από τον νόμο και τιμωρούνται με πολύ αυστηρές ποινές.

  Γίνεται το ίδιο όμως όταν το κράτος παρανομεί όταν δε σέβεται τις δικαστικές αποφάσεις ή τις εφαρμόζει κατά το ήμισυ ή κατά το δοκούν ;

  Μη ξεχνάμε ότι η διαφθορά και το κακό παράδειγμα που μας έδωσαν οι ίδιοι οι πολιτικοί, οδήγησε στην οικονομική κρίση και στην παραδοχή ότι μαζί τα φάγαμε. Κάτι φυσικά που δεν ισχύει για μας τους αστυνομικούς, διότι και από διαφθορά έχουμε τη μικρότερη στον δημόσιο τομέα, αλλά και όταν μοιράζανε χρήματα εμείς κρατούσαμε ομπρέλες.

  Τώρα λοιπόν έρχεται ξανά το κράτος μέσω των πολιτικών και δίνει για άλλη μια φορά το κακό παράδειγμα, απευθυνόμενο αυτή τη φορά σε αυτούς που είναι εντεταλμένοι να εφαρμόζουν το νόμο και να συλλαμβάνουν όποιους παραβιάζουν τις δικαστικές αποφάσεις.

  Άρα είναι σίγουρο ότι μπορούμε να μιλάμε για αποχή κράτους δικαίου και έλλειμμα δημοκρατίας.

  Εάν η κυβέρνηση προφασίζεται ότι δεν εφαρμόζει την δικαστική απόφαση γιατί δεν υπάρχουν χρήματα ή γιατί κινδυνεύει η δημοσιονομική της πολιτική, γιατί το ίδιο άλλοθι να μην μπορούν να το προφασιστούν όλοι αυτοί που οφείλουν στο κράτος και στις τράπεζες και εκκρεμούν εις βάρος τους δικαστικές αποφάσεις;

  Από την άλλη θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα καχύποπτοι διότι ενώ νομοθέτησαν για να μας αποδώσουν το 50% των οφειλομένων, αρνήθηκαν να νομοθετήσουν για το τι μέλλει γενέσθαι για το άλλο 50%.

  Πιστεύω ότι θα πρέπει να αναμένουμε φυσικά την απόφαση στην αίτηση Συμμόρφωσης την 28/11/14 και κατόπιν ακολουθώντας κοινή στρατηγική που θα διαμορφώσει η Π.Ο.ΑΣ.Υ. να κινηθούμε σε όλες εκείνες τις ενέργειες που θα επιφέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Δηλαδή την πλήρη δικαίωσή μας με όλα τα μέσα, προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, αγωγές κατά παντός υπευθύνου (προσωποποιημένες δηλαδή) καθώς και κάθε άλλη ενέργεια συνδικαλιστική ή νομική.

  Ως μέλος του Δ.Σ. της Π.Ο.ΑΣ.Υ. και Πρόεδρος της τρίτης μεγαλύτερης Ένωσης στην Ελλάδα, δεσμεύομαι ότι θα εξαντλήσω κάθε μορφή πίεσης προκειμένου να προασπίσω τα συμφέροντα των μελών μου και κατ' επέκταση όλων των συναδέλφων.

Είσαι Εδώ : ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Ομιλία Προέδρου Ένωσης Ν/Α Αττικής ΚΑΛΛΙΑΚΜΑΝΗ Γιώργου στο 24ο Συνέδριο