Font Size

Cpanel

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Λεωφόρος Ηρακλείου 145, 142 31 Ν. Ιωνία
Τηλ. 210 2592111- FAX 210 2592286

Προς την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ

Αθήνα, 14/1/2015

  Κύριοι,

  Είναι γνωστό ότι το ΚΚΕ έχει επανειλημμένα εκφράσει τις θέσεις και τις προτάσεις του σχετικά με τα προβλήματα που απασχολούν το προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ.. Αντιμετωπίζετε κι εσείς μαζί με τον υπόλοιπο ελληνικό λαό τις συνέπειες της πολιτικής της κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Δ.Ν.Τ.. Τα αντιλαϊκά μέτρα που τσακίζουν τη ζωή του λαού έχουν την αφετηρία τους στους νόμους και τις οδηγίες της Ε.Ε. που έχουν στόχο την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων σε βάρος των λαϊκών δικαιωμάτων. Γι΄ αυτό ψηφίζουν αντιλαϊκούς νόμους και μέτρα ακόμα και σε χώρες που δεν έχουν μνημόνια. Η επιτήρηση, η εποπτεία είναι βασική αρχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και σημαίνει αντιλαϊκά μνημόνια διαρκείας, για όλους τους λαούς.

  Το ΚΚΕ αντιπαλεύει σταθερά αυτά τα μέτρα, προβάλλει την ανάγκη για ενότητα και πάλη του λαού ενάντια στην αφαίρεση των δικαιωμάτων του. Για το προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. έχουμε επανειλημμένα παρέμβει, προβάλλοντας και στηρίζοντας τα δίκαια αιτήματά σας τόσο με ερωτήσεις μας στη Βουλή αλλά και γενικότερα. Αυτές τις θέσεις μας τις έχουμε κάνει γνωστές στα συνέδρια, τις ημερίδες και άλλες εκδηλώσεις σας.

  Είχαμε έγκαιρα αναδείξει τις παγίδες που έκρυβαν οι υποσχέσεις της τότε κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ για δήθεν εξαίρεσή σας από τις μισθολογικές περικοπές και άλλα αντιλαϊκά μέτρα. Με αφετηρία τη θέση μας για άμεση ανάκτηση όλων των απωλειών που υπέστη ο λαός στη διάρκεια της κρίσης και επιστροφή των μισθών και συντάξεων στα προ κρίσης επίπεδα, υποστηρίζουμε ότι πρέπει να γίνει πλήρης εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ, δηλαδή οι μισθοί και οι συντάξεις του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας να επιστρέψουν στα επίπεδα του 2012.

  Σχετικά με τον ασφαλιστικό σας φορέα θεωρούμε ότι το δίλλημα που σας βάζει η κυβέρνηση να διαλέξετε ανάμεσα στο Ε.Τ.Ε.Α και στο επαγγελματικό ταμείο, είναι κατά τη γνώμη μας, επιλογή ανάμεσα στη Σκύλα και τη Χάρυβδη. Ο σχετικός νόμος προβλέπει την «αξιοποίηση - τζογάρισμα», των αποθεματικών των ταμείων από τους τραπεζικούς ομίλους. Οι συνταξιοδοτικές παροχές θα βρίσκονται υπό τον έλεγχο του Υπουργείου Εργασίας και μάλιστα σύμφωνα με τη νομοθεσία, που διέπει τα ταμεία επαγγελματικής ασφάλισης, αν διαπιστωθεί ότι υπάρχουν ελλείμματα και δεν λαμβάνουν τις απαραίτητες αποφάσεις για μηδενισμό τους, τότε θα τίθενται υπό καθεστώς αναγκαστικής επιτροπείας από το υπουργείο Εργασίας και θα οδηγούνται στο ίδιο αποτέλεσμα, δηλαδή μειώσεις συντάξεων.

  Στην ίδια στρατηγική βαδίζει και ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μπορεί να αντιταχθεί ουσιαστικά στην αντιλαϊκή πολιτική και στην αφαίρεση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Συμφωνεί με την πολιτική και τις οδηγίες της Ε.Ε που προωθεί ελαστικές μορφές απασχόλησης, αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, μείωση συντάξεων, εργασία χωρίς συγκροτημένα μισθολογικά και κοινωνικά δικαιώματα. Γι' αυτό και δεν αποτελεί εναλλακτική λύση υπέρ του λαού. Η ηγεσία του δίνει εξετάσεις στους δανειστές, στην Ε.Ε., στους επιχειρηματικούς ομίλους, στο ΔΝΤ και τους καλεί να εμπιστευτούν και να στηρίξουν μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ γιατί μπορεί να εξυπηρετεί καλύτερα τα συμφέροντά τους.

  Ο λαός, η νεολαία, οι αστυνομικοί, να γυρίσουν την πλάτη, να απομονώσουν και να καταδικάσουν αποφασιστικά τη ναζιστική Χρυσή Αυγή και την εγκληματική ιδεολογία και δράση της.

  Κατά τη γνώμη μας οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι φτωχοί αγρότες, η νεολαία, δεν πρέπει να ξεγελαστούν ακόμα μια φορά.

  Την επόμενη μέρα των εκλογών θα είναι εδώ και θα συνεχίσουν να ματώνουν το λαό η Ε.Ε., τα μνημόνια διαρκείας, τα μονοπώλια που τα απαιτούν όποια κι αν είναι η κυβέρνηση.

  Γι΄ αυτό ο λαός έχει ανάγκη από ένα πιο δυνατό ΚΚΕ παντού, και στη Βουλή. Γιατί θα είναι η δύναμη που θα είναι δίπλα στο λαό και μπροστά στον αγώνα για το μισθό, τη δουλειά, τα δικαιώματά του. Γιατί πιστεύει ότι ο λαός έχει τη δυνατότητα να ζήσει πολύ καλύτερα. Για να εμπιστευτεί ο λαός τη δύναμή του, να γίνει πρωταγωνιστής και να ανοίξει το δρόμο στην ευημερία με τη δική του εξουσία.

Είσαι Εδώ : ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Θέσεις Κ.Κ.Ε. προς την Εκτελεστική Γραμματεία Π.Ο.ΑΣ.Υ. στο ψήφισμα του 24ου Πανελλαδικού Συνεδρίου