Font Size

Cpanel

Εν αναμονή της λαϊκής ετυμηγορίας

  Απομένουν λίγες ημέρες πριν από τις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 για την ανάδειξη των νέων αντιπροσώπων του Ελληνικού Λαού στη Βουλή των Ελλήνων και τoν σχηματισμό νέας Κυβέρνησης.

  Το συνδικαλιστικό μας κίνημα, αναμένει κι αυτό το αποτέλεσμα της λαϊκής ετυμηγορίας. Χρονιές αγώνων καταλήγουν στην κορυφαία διαδικασία έκφρασης της λαϊκής δυσαρέσκειας ή στην επικρότηση, από την άλλη, της πολιτικής που εφαρμόστηκε τα προηγούμενα χρόνια.

  Η ΠΟΑΣΥ έδωσε έναν ωραίο αγώνα για τη θωράκιση της Ελληνικής Αστυνομίας και όπως πανηγυρικά αποφάνθηκε και το 24ο πανελλαδικό μας συνέδριο, δικαιώθηκε για τις επιλογές της. Το δίκαιο των αιτημάτων μας έτυχε καθολικής υποστήριξης από τα πολιτικά κόμματα, ασχέτως αν στην συνέχεια δεν βρίσκαμε σε όλα την αναμενόμενη ανταπόκριση εκ μέρους της κυβέρνησης.

  Στη νέα περίοδο που ανοίγεται μπροστά μας, ανάλογα και με τις πολιτικές εξελίξεις, είναι προφανές ότι το διεκδικητικό πλαίσιο του 24ου συνεδρίου μας θα τεθεί εκ νέου ενώπιον όλων των πολιτικών κομμάτων και πρωτίστως της νέας κυβέρνησης. Εκτός από τις γνωστές εκκρεμότητες (αποφάσεις ΣτΕ, ΤΕΑΠΑΣΑ), «καίνε» τα ζητήματα της αστυνομικής μεταρρύθμισης και της αναδιοργάνωσης των αστυνομικών υπηρεσιών, οι απαραίτητες θεσμικές αλλαγές και οι τομές εκείνες που θα βάλουν την αστυνομία οριστικά σε μια σύγχρονη τροχιά.

  Γι' αυτό το λόγο ζητήσαμε έγκαιρα τις προεκλογικές θέσεις των πολιτικών κομμάτων ώστε να ενημερώσουμε για άλλη μια φορά τον αστυνομικό κόσμο, αλλά και για να διαλυθούν οι ασάφειες και οι διγλωσσίες όσον αφορά κρίσιμα ζητήματα της λειτουργίας του αστυνομικού οργανισμού. Ως ενεργοί πολίτες δικαιούμαστε να απαιτούμε από τους πολιτικούς μας ταγούς μια έντιμη σχέση συνεργασίας και ανταλλαγής επιχειρημάτων. Δεν μας αρμόζουν οι αφορισμοί και οι δογματικές προσεγγίσεις για το μείζον ζήτημα της ασφάλειας.

  Η διαχρονική μας θέση ότι στο αγαθό της ασφάλειας δεν χωρούν εκπτώσεις και περικοπές, εξακολουθεί να ισχύει στο ακέραιο, όποια κι αν είναι η επόμενη κυβέρνηση. Ο πήχυς έχει τεθεί πολύ ψηλά για όλους. Στο χέρι μας είναι να τον υπερβούμε, προτού μας ξεπεράσουν οι εξελίξεις...

Είσαι Εδώ : ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Εν αναμονή της λαϊκής ετυμηγορίας