Font Size

Cpanel

gerakarakos 24
Πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών
Αντιπρόεδρος Διοικητικών Π.Ο.ΑΣ.Υ.

ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόρης

Όλοι χρειαζόμαστε κι όλοι χωράμε

  Ο πρόεδρος της ΕΑΣΥ Αθηνών κ. Γρηγόρης Γερακαράκος μίλησε για την αναγκαιότητα λήψης απόφασης για το ΤΕΑΠΑΣΑ, αλλά και να είμαστε προσεχτικοί στο θέμα του μισθολογίου

  Μιλώντας στο 24ο Πανελλαδικό Συνέδριο, ο αντιπρόεδρος της ΠΟΑΣΥ και πρόεδρος της ΕΑΣΥ Αθηνών, το χαρακτήρισε ως το πιο κρίσιμο Συνέδριο, γιατί εκτός από τα θέματα των Επιτροπών, όπως είπε, υπάρχουν μπροστά μας τεράστια προβλήματα, που εάν δεν τα δούμε στο ύψος τους, σε πολύ γρήγορο χρονικό διάστημα, θα έχει χαθεί το παιχνίδι.

  Αναφερόμενος στην αναδιοργάνωση, είπε ότι τελικά ήρθε η ίδια η Πολιτεία και την ακύρωσε γιατί τελικά η Αστυνομία δεν είναι ένα μικρό παιχνιδάκι, μία Monopoly, που μπορεί κάποιος ή κάποιοι να φτιάξουν μία μακέτα που απέχει από την πραγματικότητα πάρα πολύ. Και απέχει πάρα πολύ, διότι σε αυτό τον διάλογο δεν μπήκε ποτέ στην ουσία. Δεν μπήκαν ποτέ οι συνδικαλιστικοί φορείς, δεν ερωτήθηκαν ποτέ οι τοπικοί άρχοντες και απλώς, κάποιοι πήραν κάποια πρωτοβουλία για το καλό μας και για το καλό των πολιτών. Ξέχασαν ότι έχουμε νησιά, ξέχασαν πάρα πολλά πράγματα και ξέχασαν ότι έχουν να κάνουν με ανθρώπινο δυναμικό, τον Έλληνα εργαζόμενο Αστυνομικό. Άρα, το μοναδικό τώρα που μένει γι' αυτή την Πολιτεία, είναι: «Να περιορίσουμε το κόστος το οικονομικό». Και όπως καταλαβαίνετε, θα υπάρξουν τους επόμενους μήνες, κάποια Τμήματα τα οποία θα κλείσουν. Εδώ συνάδελφοι, πρέπει πλέον να μιλάμε με την αλήθεια –χωρίς να θέλω να ρίξω μομφή πουθενά και σε κανέναν– και να κοιτάει ο ένας τον άλλον στα μάτια. Μετέχω και σε μία Επιτροπή και ευχαριστώ τους συνεργάτες της Επιτροπής, τη Σταυρούλα Τζατζανά, Πρόεδρο της Κομοτηνής, τον Σφελινιώτη Αλέξανδρο, Αντιπρόσωπο Θεσσαλονίκης και τον Kαλευρά Αλέξανδρο. Αλλά η Ομοσπονδία δεν είναι για να βάζει αναχώματα σε παλιούς αστυνομικούς και σε νέους. Δεν μπορεί να ζητάμε πράγματα που οι ίδιοι θα τα βρούμε μπροστά μας. Δεν έχει κανένας να κερδίσει ή να χάσει λιγότερο ή περισσότερο. Είμαστε όλοι μία οικογένεια –και έτσι πρέπει να το βλέπουμε– και πρέπει όλοι να είμαστε μαζί. Οι εποχές οι καλές, που περηφανευόμασταν όλοι για τον συνδικαλισμό, έχουν τελειώσει. Ο αστυνομικός συνδικαλισμός για να μείνει όρθιος στα πόδια του, θέλει αλήθεια, διαφάνεια, νομιμότητα».

  Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο ΤΕΑΠΑΣΑ, «Έχουμε μπροστά μας μια μεγάλη απόφαση και θα παρακαλέσω όλους εδώ μέσα, φεύγοντας από εδώ, πρέπει να πάρουμε απόφαση. Όσο αυτό είναι βαρύ, θα πρέπει να πάρουμε απόφαση. Είναι κρίσιμο Όργανο, η Ομοσπονδία έχει κύρος και στα δύσκολα πρέπει να πηγαίνουμε μπροστά. Ό,τι και να δείξουν οι αναλογιστές, εμείς πρέπει να πάρουμε απόφαση και γι' αυτούς που είναι μέσα στο Σώμα και γι' αυτούς που θα μπουν. Και μπορεί να είναι πολύ σκληρή η απόφαση, όπως και εμένα, αν με ρωτήσετε ποια είναι η άποψή μου, εγώ δεν φοβάμαι να την πω, ποτέ δεν φοβόμουν για την άποψή μου. Εγώ τείνω στο Επαγγελματικό ή στο Κλαδικό. Θα μου πείτε: «Μα, άμα δείξει μεγάλη μείωση, ή ελλείμματα το Ταμείο, τι θα κάνουμε;». Πάλι θα σας πω: καλύτερα να εξυγιάνω κάτι και να το έχουν οι συνάδελφοι μου, που θα μείνουν 40 χρόνια στην Αστυνομία, παρά να το δώσω στο κράτος. Γιατί να δώσω στο κράτος μία ακίνητη περιουσία; Μία ακίνητη περιουσία, γιατί να τη δώσω; Πολλές φορές συγκινούμαι με αυτά που λέω, γιατί σας θεωρώ όλους αδέλφια μου. Και επειδή θα μπει κόσμος, όσο μικρός μπορεί να είμαι, θα πω το εξής, την εξής αλήθεια σε όλους σας: όλα τα χρόνια, στα Ταμεία διοικούσαν συνδικαλιστές. Οι ευθύνες είναι και της Πολιτείας, αλλά και δικές μας. Δεν είναι όλα από εκεί, ή όλα από εδώ. Το μεγάλο ερώτημα, όσον αφορά τα Επαγγελματικά Ταμεία –και παίρνω θέση– είναι αν εμείς έχουμε την εξειδίκευση, τη μηχανογράφηση και αν εμείς μπορούμε, αυτό που θα φτιάξουμε, να είναι για όλους μας και όχι ο καθένας να πάει να βάλει μέσα τον ξάδερφό του, την αδελφή του ή οποιονδήποτε άλλον. Αφήνω ένα ερωτηματικό. Όμως, καλύτερα να έχουμε κάτι εμείς, με όσο κόστος μπορεί να υπάρχει σε αυτό, παρά κάτι που θα το δώσουμε και στο τρίτο στάδιο δεν θα υπάρχει. Διότι στις 15-10-2013, εγώ έκανα έγγραφο στο Ταμείο του ΤΕΑΠΑΣΑ και ξέρετε τι έλεγε; Πληρώνω δύο ενοίκια σε ιδιώτες. Έχει τόσα οικήματα το ΤΕΑΠΑΣΑ. Δώστε μου όποιο επιθυμείτε, βάσει χωρητικότητας και θα κάνω προσαύξηση και 500€ επιπλέον στο μίσθωμα που δίνω στους ιδιώτες, στο ενοίκιο των ιδιωτών. Και παρ' όλα αυτά –για να δούμε πώς δούλευαν τα Ταμεία– τα οικήματα αυτά ήταν κενά και το μοναδικό που κάναμε, ήταν να πληρώνουμε χαράτσια στο κράτος. Άρα δεν θεωρώ ότι οι αναλογιστικές θα δείξουν ένα καλό αποτέλεσμα. Παρακαλώ να τις δούμε. Αλλά παίρνω το ρίσκο, όπως πήρα και προχθές το ρίσκο και μίλαγα για προβοκάτσια σε κάποιους κυρίους, εναντίον της Αστυνομίας, που εδώ και χρόνια το κάνουν προβοκατόρικα πράγματα. Και αν με προκαλέσουν, εγώ θα βγάλω και στοιχεία».

  Για το μισθολόγιο, τόνισε: Λυπάμαι που θα το πω, αλλά κάποιοι προφανώς, θέλουν να παίξουν με τις τύχες μας. Βλέπω σε κάποια sites, κάτι καινούργιοι μισθοί, σε κάποια άλλα να ζητάμε ένα καλό νέο Μισθολόγιο. Ή έχουμε τρελαθεί, ή πλέον έχουμε κρίση στον συνδικαλισμό. Δηλαδή, σε μία εποχή που απολύεται κόσμος –μέχρι τον Δεκέμβριο θέλουν να απολύσουν 5.000 κόσμο– εμείς θα πάμε να τους πούμε: «Ένα χαρτί μοναδικό, το Μισθολόγιο, το καίμε. Κάντε μας νέο Μισθολόγιο, απολύστε τον κόσμο, να παίρνουμε εμείς λεφτά». Εσείς πιστεύετε, όταν απολύεται ο κοσμάκης, ότι θα σας δώσουν λεφτά;»

  Τέλος, αναφέρθηκε στην ενότητα του συνδικαλιστικού μας κινήματος. «Όλοι χρειαζόμαστε και όλοι χωράμε. Αρκεί, όχι ο καθένας το ατομικό του συμφέρον. Ή θα παλέψουμε για τους συναδέλφους που πλέον έχουν χάσει την πίστη σε εμάς και θα πρέπει να ορθοποδήσουμε, ή θα χάσουμε. Και ξέρετε, χαμένες μάχες είναι αυτές που δεν δόθηκαν ποτέ. Ας σταματήσουμε οι ίδιοι την εσωστρέφεια, τη σπέκουλα, την περιχαράκωση μέσα στους νέους συναδέλφους. Κάτω στον δρόμο υπάρχουν και νέοι και παλιοί συνάδελφοι. Και ας κοιτάξουμε μπροστά, ότι πρέπει να δώσουμε όλες τις μάχες που έρχονται».

Είσαι Εδώ : ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Όλοι χρειαζόμαστε κι όλοι χωράμε