Font Size

Cpanel

dalampiras 24
Αντιπρόσωπος Ε.Α.Υ. Αθηνών
ΔΑΛΑΜΠΙΡΑΣ Κωνσταντίνος

Αξιοποίηση πτυχιούχων αστυνομικών

  Αγαπητέ Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι σύνεδροι, Όπως είναι γνωστό τον τελευταίο καιρό η ΕΛ.ΑΣ. μαστίζεται από έναν τεράστιο όγκο προβλημάτων. Μερικά εξ αυτών είναι το ΤΕΑΠΑΣΑ, το σύστημα επικοινωνίας ΤΕΤΡΑ, η μη συμμόρφωση της Κυβέρνησης με τη δικαστική απόφαση του ΣΤΕ, η μη εφαρμογή της εβδομαδιαίας Υπηρεσίας και άλλα πολλά.

  Με την έλλειψη οικονομικών πόρων, η οποία παρατηρείται σε όλο το μέγεθος ειδικά στις μέρες μας, ΔΕΝ πρέπει να οδηγηθούμε ταυτόχρονα και σε τέλμα αλλαγών και μεταρρυθμίσεων οι οποίες πάντα φυσικά έχουν απώτερο στόχο το συμφέρον των Συναδέλφων Αστυνομικών και φυσικά την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας της κοινωνίας.

  Αυτά λίγο πολύ είναι γνωστά σε όλους, έτσι αποφάσισα να ασχοληθώ με κάτι καινούριο, κάτι που πιστεύω αξίζει να ασχοληθούμε: «Την αξιοποίηση των πτυχιούχων Ανθυπαστυνόμων».

  Όσοι Ανθυπαστυνόμοι είναι κάτοχοι πτυχίου ΑΕΙ ή ΤΕΙ και δεν το έχουν χρησιμοποιήσει προγενέστερα, να έχουν το δικαίωμα της εισαγωγής χωρίς εξετάσεις και λοιπά κριτήρια καθ' υπέρβαση, στο Τμήμα επαγγελματικής μετεκπαίδευσης Ανθυπαστυνόμων (ΤΕΜΑ). Το ευεργέτημα αυτό ίσχυε βάσει των διατάξεων του Ν.1339/1983 άρθρο 15 παρ.6 από το έτος 1983 έως και το έτος 2003, οπότε και καταργήθηκε με τις διατάξεις του Ν.3181/2003 άρθρο 6 παρ.1. Επανήλθε όμως το έτος 2005 με το Ν.3387/2005 άρθρο 12 παρ.8 έως και το έτος 2009 πάλι καταργήθηκε.

  Εάν εφαρμοστεί η παραπάνω πρόταση, θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση των Αξιωματικών εκ του Σώματος, αλλά και τη δικαίωση για την προσπάθεια των Συναδέλφων να αποκτήσουν έναν τίτλο Ανώτατης εκπαίδευσης. Επίσης είναι η μόνη λύση στην συνεχιζόμενη μείωση που επιβάλλεται ως προς την εισαγωγή ιδιωτών στις Αστυνομικές σχολές μέσω Πανελληνίων εξετάσεων, αλλά και το μηδενικό οικονομικό κόστος επιβάρυνσης σε σύγκριση με τους Αξιωματικούς που αποφοιτούν από την παραγωγική (4ετούς φοίτησης) σχολή Αξιωματικών.

  Είναι μια πρόταση, η οποία έχει διατυπωθεί στο παρελθόν και από την: α) Ένωση Αξιωματικών Κεντρικής Μακεδονίας β) Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Σάμου

25/11/2014

Είσαι Εδώ : ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Αξιοποίηση πτυχιούχων αστυνομικών