Font Size

Cpanel

poasy
Αθήνα, 30 Ιανουαρίου 2015
Αρ. Πρωτ.: 200/2/108α

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνεδρίαση Διοικητικού Συμβουλίου της 29/01/2015

  Συνεδρίασε χθες, 29 Ιανουαρίου 2015, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας με αντικείμενο την προώθηση των εκκρεμών ζητημάτων – αιτημάτων μας και λαμβάνοντας υπόψη τα νέα πολιτικά δεδομένα και το σχηματισμό νέας Κυβέρνησης στη Χώρα, προέβη σε αποτίμηση των πρόσφατων πρωτοβουλιών μας και στη συνέχεια έλαβε αποφάσεις για τις επόμενες ενέργειές μας. Ειδικότερα:

  Η Ομοσπονδία μας, ως γνωστόν, επεδίωξε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου να λάβει τις θέσεις των πολιτικών κομμάτων αναφορικά με το διεκδικητικό μας πλαίσιο, γεγονός θετικό, ασχέτως αν δεν ανταποκρίθηκαν όλα τα κόμματα στο κάλεσμά μας. Μας δόθηκε έτσι η δυνατότητα να καταγράψουμε δεσμεύσεις και να τις αξιοποιήσουμε στην παρούσα φάση με γνώμονα και στόχο την ικανοποίηση συγκεκριμένων αιτημάτων μας, αλλά και να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας για πρώην κυβερνητικές τακτικές που δεν ανταποκρίθηκαν, ως είχαν υποχρέωση στις δεσμεύσεις για συγκεκριμένα ζητήματά μας.

  Η Ομοσπονδία, επίσης, με τη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. θέλησε να καταστήσει σαφές προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν αναστέλλει ούτε μια μέρα την αγωνιστική της ετοιμότητα και δράση. Γι' αυτό, από την πρώτη στιγμή, με την ευχετήρια επιστολή της προς την νέα Πολιτική Ηγεσία, ζήτησε άμεσα συνάντηση μαζί της, ώστε να υπάρξει ενημέρωση – διάλογος για τα αιτήματά μας, πριν από την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της νέας Κυβέρνησης στη Βουλή των Ελλήνων. Από την πλευρά μας, δίνουμε προτεραιότητα:

 - στην κατάργηση του άρθρου 220 του Ν. 4281/2014 για το ΤΕΑΠΑΣΑ,

- στην πλήρη συμμόρφωση του Υπουργείου Οικονομικών στις αποφάσεις του ΣτΕ,

- στην αναγνώριση της επικινδυνότητας της εργασίας και στην αστυνομική μεταρρύθμιση σε όλες της τις παραμέτρους (διακομματική επιτροπή, αναδιοργάνωση υπηρεσιών, Εκπαίδευση- Αστυνομική Ακαδημία, θεσμικές αλλαγές-μέτρα εκδημοκρατισμού λειτουργίας, επιλογή ηγεσίας, επαναπροσδιορισμός ρόλου ΕΛ.ΑΣ., λογοδοσία διοίκησης, Κώδικας Μεταθέσεων, , επανασύσταση Δημοτικής Αστυνομίας, μεταγωγές- ασφάλεια φυλακών και υπαγωγή αυτών στο Υπουργείο Δικαιοσύνης κλπ).

  Λόγω δε της επιτακτικής ανάγκης για άμεση νομοθετική πρωτοβουλία διάσωσης του ΤΕΑΠΑΣΑ, ήδη από χθες με κοινό έγγραφο όλων των Ομοσπονδιών των Σωμάτων Ασφαλείας προς τον νέο Αναπληρωτή Υπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Δημήτριο Στρατούλη, ζητήσαμε συνάντηση προκειμένου να του εκθέσουμε το όλο πρόβλημα και να του υπενθυμίσουμε τη ρητή δέσμευση του κόμματός του πριν από τις εκλογές.

  Για δε τα υπόλοιπα αιτήματα που διαλαμβάνονται στο ψήφισμα του 24ου Πανελλαδικού Συνεδρίου, τονίστηκε ότι σε συνεργασία με την Ηγεσία πρέπει να υπάρξει ιεράρχηση προτεραιοτήτων με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης.

  Το Δ.Σ., τέλος, αποφάσισε να πραγματοποιηθεί στις 11 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 10.00 π.μ., στο ξενοδοχείο «ΤΙΤΑΝΙΑ» (Πανεπιστημίου 52- Αθήνα), η πρώτη για το νέο έτος συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου των Πρωτοβαθμίων Οργανώσεων και στο πλαίσιο του διαλόγου και της συνεργασίας μας να λάβουν μέρος τα Πολιτικά Κόμματα, η Πολιτική και Φυσική Ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. για να συνεχίσουμε συντεταγμένα και συντονισμένα τις περαιτέρω προσπάθειές μας, όπως όλοι δεσμευόμαστε, βάσει και των αποφάσεων του 24ου Πανελλαδικού μας Συνεδρίου.

ypografes-poasy

Είσαι Εδώ : Αρχική Σελίδα