Font Size

Cpanel

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
Αναγκαία η έκδοση διευκρινιστικής διαταγής
Του Χρήστου ΣΥΝΔΡΕΒΕΛΗ Αντιπρόσωπος Π.Ο.ΑΣ.Υ.
Μέλος Δ.Σ Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν/Α Αττικής
Τακτικό μέλος Συμβούλιου μεταθέσεων Ν/Α Αττικής

Όπως καλώς γνωρίζετε, κατά τα τελευταία έτη, δυστυχώς, πάγια τακτική διαχρονικά όλων των κυβερνήσεων της χώρας, ήταν η επιφόρτισή μας με καθήκοντα και αρμοδιότητες αλλότρια του έργου και της αποστολής μας.

Αποτέλεσμα της παραπάνω τακτικής σε συνάρτηση με το γεγονός του ολοένα και μειούμενου υλικοτεχνικού εξοπλισμού, αλλά και ανθρώπινου δυναμικού, ήταν να δημιουργούνται δυσχέρειες, όσον αφορά την αποτελεσματικότητά μας, στο τομέα της πρόληψης και καταστολής της βαριάς εγκληματικότητας και κατ' επέκταση, να μην μπορούμε να ανταποκριθούμε στο μέτρο και το βαθμό, που επιθυμούμε, στα αιτήματα των πολιτών για ουσιαστική αστυνόμευση, αφού πολλές από τις δυνάμεις μας κατασπαταλούσαμε στην διευθέτηση ζητημάτων που απ' όλους μας, ορθά έχουν χαρακτηριστεί ως «ΠΑΡΕΡΓΑ»

Όπως καλώς γνωρίζετε κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα με την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας, η ΕΛ.ΑΣ πέραν όλων των υπολοίπων πάρεργων, «κληρονόμησε» και τις αρμοδιότητες που μεταβιβαστήκαν από τον παραπάνω καταργούμενο Οργανισμό.

Μετά την δημοσίευση του ΦΕΚ Α 47/11-5-2015, ο Ν.4325/2015, άρθρο 19 παρ 3α, οι Υπηρεσίες Δημοτικής Αστυνομίας των Δήμων, ασκούν πλέον τα καθήκοντα και τις αρμοδιότητες που είχαν μεταβιβαστεί στην ΕΛ.ΑΣ. κατ' εφαρμογή της παρ. 4 άρθρο 4 του Ν 4172/2013.

Συνεπώς, σύμφωνα με τον Ν.3731/2008 στην Δημοτική Αστυνομία, έχουν ξανά ανατεθεί συγκεκριμένες 28 αρμοδιότητες και στην περίπτωση, που οι παραπάνω Υπηρεσίες στελεχώνονται σε Δήμους με προσωπικό λιγότερο των 50 ατόμων, ασκούνται υποχρεωτικά 19 αρμοδιότητες, εκ των προαναφερόμενων, και οι λοιπές εξακολουθούν να ασκούνται από την ΕΛ.ΑΣ.

Όπως γίνεται αντιληπτό, η παραπάνω εξέλιξη αποφορτίζει εν μέρη τον όγκο αρμοδιοτήτων της ΕΛ.ΑΣ. και δημιουργεί περιθώρια να ασκήσουμε, τα καθήκοντά μας σε αρμοδιότητες και τομείς, που έχουμε εκπαιδευτεί και συνάδουν με την αποστολή του Οργανισμού μας.

Για τους παραπάνω λόγους κρίνεται επιβεβλημένη, η λήψη από πλευρά σας, πρωτοβουλίας για την έκδοση διευκρινιστικής διαταγής του Α.Ε.Α. που θα μας απαλλάσσει με σαφήνεια από τα καθήκοντα της δημοτικής αστυνόμευσης...

Είσαι Εδώ : ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ - Αναγκαία η έκδοση διευκρινιστικής διαταγής