Font Size

Cpanel

karapanos 25
Πρόεδρος Ένωσης Αιτωλίας

ΚΑΡΑΠΑΝΟΣ Νικόλαος


Να βάλουμε το συνδικάτο μας σε μια επόμενη μέρα

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, χαιρετίζω τις εργασίες του 25ου πανελλήνιου συνεδρίου και όλους εσάς που συμμετέχετε σε αυτό. Φτάνοντας στο 25ο εκλογικό συνέδριό μας, όντας εκτιθέμενος στην ψήφο σας, θεωρώ ότι πολλοί από εδώ με γνωρίζετε και έχετε άποψη για τον συνάδελφο Καραπάνο. Δεν έχω την πρόθεση να εντυπωσιάσω με λόγια παχιά, με γνωμικά από το παρελθόν και υποσχέσεις για το μέλλον που τις έχετε ακούσει και διαβάσει αμέτρητες φορές, γιατί ταυτόχρονα με την συνδικαλιστική μου ιδιότητα φέρω και την ευθύνη της εκπαίδευσης στην Υπηρεσία μου. Και επιπλέον, οφείλω να συνδράμω την διμοιρία υποστήριξης ανά την περιφέρεια... Όπως καταλαβαίνετε, μου περίσσεψαν αρκετές ημέρες συνδικαλιστικής άδειας. Δεν τα αναφέρω αυτά για να εισπράξω τα μπράβο σας, αλλά γιατί είναι στάση ζωής και αρχή μου ότι ο συνδικαλισμός δεν εκπροσωπείται μέσα από γραφεία απαλλασσόμενος απ΄ την Υπηρεσία, ούτε από συνεχείς επισκέψεις στην Κατεχάκη. Τα προβλήματα αντιμετωπίζονται στην γέννησή τους αλλά και στην συνεχή τριβή με τους συναδέλφους, στο πεδίο της μάχης. Εκεί που καθημερινά μετράμε νεκρούς και τραυματίες.

Έχοντας, ως παρακαταθήκη, τον αγώνα και την αγωνία ενός μικρού σωματείου με λιγοστούς πόρους, που ανήκει στην μεγάλη οικογένεια της ΠΟΑΣΥ, δεν είχα τη δυνατότητα, ούτε την ευκαιρία ούτε με έστειλε η ΠΟΑΣΥ να κόψω καμιά πίτα ή να πω ωραία λόγια ή να γυρίσω την Ελλάδα προς άγρα ψήφων. Δεν κατάφερα να κάνω ρουσφέτια, μεταθέσεις, τοποθετήσεις, αποσπάσεις, να εγκρίνω δαπάνες και να δημιουργήσω υποχρεώσεις. Όμως, μαζί με τα παιδιά της ΑΣΚΑ, προσπαθήσαμε να παλέψουμε για το καλύτερο με μοναδικό κριτήριο το κοινό καλό, το συμφέρον και την σύμπνοια, έχοντας πάντα ως βάση την πολιτική της λογικής, απομονώνοντας οποιαδήποτε υστεροβουλία, στρατηγική ή λυκοφιλία. Λειτουργήσαμε και θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε με άποψη, όραμα και θέληση για μια Αστυνομία που θα αντιμετωπίζει ουσιαστικά τα προβλήματα, δεν θα τα κουκουλώνει και δε θα τα ''κρύβει'' κάτω από το χαλί. Να αγωνιστούμε για να βοηθήσουμε τους συνάδελφους, διεκδικώντας ένα καλύτερο υπηρεσιακό γίγνεσθαι, τίμια και ειλικρινά απέναντί τους.

Όπως αναφέρει και το μήνυμα του συνεδρίου μας: σταθεροί και ακλόνητοι στο χρέος, ως ηθικό προορισμό ποτέ από το χρέος μη κινούντες, αμετακίνητοι στο καθήκον, στα υψηλά ιδανικά και τις ηθικές μας αξίες.

Στόχος μας είναι να βάλουμε το συνδικάτο μας σε μια επόμενη μέρα, χωρίς σκοτεινά σημεία, χωρίς μηνύσεις, χωρίς εκατέρωθεν αντεγκλήσεις προσωπικού χαρακτήρα και ο,τιδήποτε προβληματίζει το σύνολο των συναδέλφων αλλά και των πολιτών, βάζοντάς το στο περιθώριο και την ανυποληψία.

Όσοι προσπαθούν να παρουσιάσουν μια πλασματική, ψεύτικη εικόνα θα μας βρουν αντιμέτωπους.

Πιστεύουμε ότι η συμβολή της Π.Ο.ΑΣ.Υ. στο κοινό καλό είναι μεγάλης και αποφασιστικής σημασίας, για να πετύχουμε την καταξίωσή της στο συνδικαλιστικό κίνημα και να αποδείξουμε σε όλους την δημοκρατικότητά της και την αγωνιστικότητά της.

Έχω τη θέληση και πιστεύω ότι μπορώ να προσφέρω στο σύνολο των συναδέλφων παλαιών και νέων, ανακριτικών και μη, πρώην συνοριοφυλάκων ή πρώην ειδικών φρουρών. Ο στόχος είναι κοινός.

Αρχές μου είναι η διαφάνεια, η αλληλεγγύη, η συμμετοχικότητα και γι' αυτό συμπορεύομαι με την ΑΣΚΑ, που απαρτίζεται από τίμιους και ικανούς συνάδελφους, με γνώση και πάθος για την πρόοδο του συνδικαλιστικού μας κινήματος.

Ζητώ την ψήφο σας και διεκδικώ την εκλογή μου, επειδή δεν δέχομαι την αποστασιοποίηση και τη μη συμμετοχή μου στα συνδικαλιστικά όργανα.

Όποιος δεν καταδέχεται να ασχοληθεί, τιμωρείται με το να τον εκπροσωπούν κατώτεροί του.

Με υψηλό αίσθημα ευθύνης σας καλώ να μας κρίνετε με αντικειμενικότητα και ορθολογισμό και να συστρατευτείτε μαζί μας.

Ζητώ την στήριξή σας και την δύναμη να κλείσουμε έναν κύκλο και ανοίξουμε έναν καινούργιο, με εμπιστοσύνη αλληλοσεβασμό και συνδικαλιστική άμιλλα.

Για να αντιμετωπίσουμε τις δυσχέρειες και τις αδιέξοδες καταστάσεις με σταθερή βούληση, καθαρή προαίρεση και υψηλό φρόνημα.

Να ευχηθώ καλή επιτυχία στους υποψηφίους όλων των παρατάξεων, ο αγώνας είναι κοινός και δεν περισσεύει κανείς.

Με το καλό η νέα διοίκηση.

Καλό καλοκαίρι.

Είσαι Εδώ : ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Να βάλουμε το συνδικάτο μας σε μια επόμενη μέρα