Font Size

Cpanel

Δυο λόγια για το Γενικό Συμβούλιο

Το Γενικό Συμβούλιο της 5ης Νοεμβρίου 2015 στην Αθήνα, κατά το οποίο η Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας – Πολιτική και Φυσική – είχε τη δυνατότητα να αφουγκραστεί τις αγωνίες των συναδέλφων μας έτσι όπως αυτές μεταφέρθηκαν μέσω των προέδρων των Πρωτοβαθμίων Ενώσεών μας, απέδειξε για άλλη μια φορά πόσο μακριά είναι η Ηγεσία από τη βάση του Σώματος.

Ο κ. υπουργός δικαιολογείται βέβαια εν μέρει λόγω της μικρής του θητείας στο πόστο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, αλλά η Ηγεσία δεν έχει καμία δικαιολογία όσο φιλότιμες κι αν ήταν οι προσπάθειες και καλές οι προθέσεις των ανωτάτων αξιωματικών που την εκπροσώπησαν στο Γενικό Συμβούλιο κι επιχείρησαν να απαντήσουν στα θέματα που τέθηκαν. Δυστυχώς, ξεκάθαρες απαντήσεις σε καίρια ζητήματα όσον αφορά τις ευθύνες τους για την συνέχιση των περικοπών του προϋπολογισμού για τη λειτουργία των Υπηρεσιών και την πληρωμή των δεδουλευμένων δεν δόθηκαν. Ούτε έγινε ανάληψη ευθύνης για την αδυναμία της διοίκησης να μην αυθαιρετεί εις βάρος των εργασιακών δικαιωμάτων των αστυνομικών, διότι κι αυτά «αναλώσιμα» είναι για μερικούς – μερικούς, όπως «αναλώσιμος» είναι και ο ίδιος ο αστυνομικός από τη στιγμή που δεν ενδιαφέρονται για την ατομική του ασφάλεια. Τι θα πει επί παραδείγματι «γίνεται διαγωνισμός για την προμήθεια φυσιγγίων» όταν ο νόμος προβλέπει ρητά ότι εφόσον κάποιος αστυνομικός δεν εκπαιδεύεται σύμφωνα με τα ισχύοντα, δεν πρέπει να οπλοφορεί; Με μεσοβέζικες καταστάσεις δεν γίνεται αστυνόμευση ούτε μπορεί να νιώθει ο αστυνομικός ασφαλής. Όπως δεν γίνεται αστυνόμευση επί πιστώσει, όπως πολύ καλά τόνισε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γρηγόρης Γερακαράκος και απάντηση δεν έλαβε...

Αναμένουμε από τη νέα κυβέρνηση να αποδείξει εμπράκτως ότι θα ξεχωρίσει από τις προηγούμενες, ακολουθώντας μια ρεαλιστική πολιτική, χωρίς ιδεοληψίες και «προαπαιτούμενα» για την Αστυνομία. Όσο δεν το πράττει, θα διαψεύδει απλώς τις προσδοκίες μας. Θα στρώνει η ίδια το χαλί της αγανάκτησης και της διαμαρτυρίας και εν τέλει της υπονόμευσης της πολιτικής που ευαγγελίζεται ότι θέλει να εφαρμόσει για την Ελληνική Αστυνομία.

Είσαι Εδώ : ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Δυο λόγια για το Γενικό Συμβούλιο