Font Size

Cpanel

Όταν το Κέντρο, γίνεται ...φυγόκεντρο

Αίσθηση προκάλεσε η ομιλία στη Βουλή του Ειδικού Αγορητή της Ένωσης Κεντρώων κ. Μάριου Γεωργιάδη, ο οποίος με αφορμή τη συζήτηση του σ.ν. του Υπουργείου Οικονομικών «Μέτρα για την εφαρμογή της Συμφωνίας Δημοσιονομικών Στόχων και Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων», αντί να αναφερθεί στα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν το αστυνομικό προσωπικό, στάθηκε επίμονα σε ένα και μόνο θέμα, που κατά την άποψή του είναι μείζον.

Όπως είπε: «Θεωρώ ότι άμεσα θα πρέπει να γίνει ένας διαχωρισμός μεταξύ των μάχιμων ένστολων και των απλών ένστολων, οι οποίοι είναι καρεκλοκένταυροι και απλά βάζουν μια σφραγίδα σε δηλώσεις που δέχονται στον δημόσιο τομέα. Είναι το λιγότερο σκανδαλώδες να μην φέρεστε ισότιμα σε οποιονδήποτε εργαζόμενο». Και αφού στη συνέχεια αναφέρθηκε σε άλλες κοινωνικές ομάδες και επαγγέλματα που μοχθούν για το μεροκάματο, επανήλθε απευθυνόμενος στους κυβερνητικούς βουλευτές:

«Έχετε νιώσει ποτέ την αγωνία και το θάρρος ενός τέτοιου ανθρώπου που καλείται να δουλέψει μέχρι τα εξήντα πέντε και τα εξήντα επτά; Η δουλειά του, δηλαδή, είναι λιγότερο επίπονη από κάποιον ένστολο που κολλάει σφραγίδες; Μήπως όμως όλοι αυτοί οι άνθρωποι του ιδιωτικού τομέα δεν είναι μια συγκροτημένη πελατειακή ομάδα για να αντλήσετε ψήφους σε επόμενες εκλογές; Μήπως ο ιδιωτικός τομέας δεν είναι και τόσο «σιγουράκι» για να σας δώσει την ψήφο του βρέξει-χιονίσει; Εμπρός, λοιπόν, βγείτε έξω και πείτε σε αυτόν τον εργαζόμενο ότι δεν του αξίζει να έχει τα ίδια δικαιώματα συνταξιοδότησης με τον ένστολο –για να επαναληφθώ και να γίνω κουραστικός και γραφικός- που κολλάει σφραγίδες. Τι θα του πείτε; «Έτσι τα βρήκαμε και τα συνεχίζουμε»; Γι' αυτό σας ψήφισαν οι προνομιούχες ομάδες;» διερωτήθηκε ο ίδιος βουλευτής για να καταλήξει με το ότι «Εμείς οι Κεντρώοι είμαστε αυτοί που θα σας δείξουν ποια είναι η αριστερή Κυβέρνηση; Εμείς δεν φοβόμαστε «να βγάλουμε το φίδι από την τρύπα» και δεν φοβόμαστε να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους» και ότι «Κανείς δεν είναι περισσότερο πολίτης από κάποιον άλλο. Είτε συνδικαλίζεται είτε όχι, είτε είναι ένστολος είτε φορά πολιτική αμφίεση, κοιτάζουμε το παραγόμενο έργο και τον επιβραβεύουμε αντιστοίχως».

Ουδείς αντιλέγει κ. Γεωργιάδη ότι πρέπει να υπάρξει εξορθολογισμός και εξυγίανση του δημοσίου τομέα, αλλά δεν νομίζετε ότι με τον ισοπεδοτικό σας λόγο αδικήσατε και τους αστυνομικούς και τον εαυτό σας;

Είσαι Εδώ : ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Όταν το Κέντρο, γίνεται …φυγόκεντρο