Font Size

Cpanel

Αμετάβλητη η σύνθεση της Εκτελεστικής Γραμματείας της Π.Ο.ΑΣ.Υ. - Θετική Δικαστική Απόφαση

Αθήνα, 20 Ιουλίου 2016
Αρ. Πρωτ.: 606/3/2

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Θέμα:«Αμετάβλητη η σύνθεση της Εκτελεστικής Γραμματείας της Π.Ο.ΑΣ.Υ. Θετική Δικαστική Απόφαση»              

            Θετικά έληξε για την Ομοσπονδία η δικαστική εκκρεμότητα που άνοιξε στις αρχές του έτους, σχετικά με την πλήρωση κενοθείσας θέσης στην Εκτελεστική Γραμματεία. Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών απέρριψε την αγωγή που είχε ασκήσει η συνδικαλιστική παράταξη ΔΗ.Κ.ΑΣ.Ε., ζητώντας να ακυρωθεί η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, προβάλλοντας ότι η κενοθείσα, ύστερα από την αποχώρηση του Μιχ. Τολίκα, θέση στην Εκτελεστική Γραμματεία έπρεπε να καταληφθεί αποκλειστικά από υποψήφιο του συνδυασμού της.

            Με την υπ’αριθμ.3086/2016 το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών (Ενοχικό Τμήμα), απέρριψε ως απαράδεκτη την ασκηθείσα αγωγή, λόγω έλλειψης της ικανότητας του διαδίκου στο πρόσωπο της ενάγουσας! Έκρινε, δηλαδή, ότι “...η ενάγουσα δεν αποτελεί αστυνομική συνδικαλιστική οργάνωση.... αλλά συνιστά συνδικαλιστική παράταξη, η οποία στερείται της ικανότητας του διαδίκου”. Μάλιστα δε, δεν δέχθηκε την ενάγουσα ούτε “ως ένωση προσώπων χωρίς νομική προσωπικότητα”, καθώς η σύσταση τέτοιας ένωσης είναι άκυρη όταν αφορά σε αστυνομικούς υπαλλήλους, ως αντιβαίνουσα στη διάταξη του αρ.30Α παρ.3 του Ν.1264/1982.

            Να σημειωθεί ότι η απόφαση αυτή εκδικάστηκε με το νέο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και αποτελεί μία από τις πρώτες αποφάσεις που εκδίδονται με τις ταχύτατες διαδικασίες που ισχύουν πλέον για τις τακτικές διαφορές.

            “Η απόφαση αυτή δεν αφορά σε πρόσωπα, αλλά στην κατισχύη των ειδικών διατάξεων του συνδικαλιστικού νόμου που ισχύουν για το αστυνομικό προσωπικό, τις οποίες πρέπει να τηρούμε και να προστατεύουμε ως κόρην οφθαλμού” δήλωσε ο νομικός σύμβουλος της Ομοσπονδίας, κος Χαρ. Μπουκουβάλας, ο οποίος εκπροσώπησε για ακόμα μία φορά την Ομοσπονδία στο Δικαστήριο.

            Σχολιάζοντας την απόφαση, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κος Γρ. Γερακαράκος δήλωσε: «Δεν παίζει κανένα ρόλο η θέση που κατέχουμε στο Δ.Σ. και την Ε.Γ. της Ομοσπονδίας, αλλά η δουλειά που κάνει ο καθένας μας και η προσφορά μας στους συναδέλφους και στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας».

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

    O Πρόεδρος                       Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος      ΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος

Είσαι Εδώ : ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΠΟΑΣΥ 2016 Αμετάβλητη η σύνθεση της Εκτελεστικής Γραμματείας της Π.Ο.ΑΣ.Υ. - Θετική Δικαστική Απόφαση