Font Size

Cpanel

Νήσος Λέσβος. Η γκρίζα ζώνη της Ελληνικής Επικράτειας!!

Αθήνα, 22 Σεπτεμβρίου 2016
Αρ. Πρωτ.: 800/6/55-α
Προς:
Τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας
Αντιστράτηγο κ. Κωνσταντίνο ΤΣΟΥΒΑΛΑ
Κοιν.:
1) Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης
κ. Νικόλαο ΤΟΣΚΑ
2) Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Λέσβου

Θέμα: «Νήσος Λέσβος. Η γκρίζα ζώνη της Ελληνικής Επικράτειας!!»

Κύριε Αρχηγέ,

Με αυτόν τον χαρακτηρισμό του ανωτέρω θέματος, επέστρεψε αντιπροσωπεία του Προεδρείου της Ομοσπονδίας μας, με επικεφαλής τον Πρόεδρο αυτής, ο οποίος αποκόμισε τις χειρότερες των εντυπώσεων για την επικρατούσα κατάσταση. Ένα ολόκληρο νησί, αφημένο στην τύχη του και στην θεία πρόνοια που έως σήμερα το έχει προστατεύσει από αλλότριες καταστάσεις, εφόσον το Ελληνικό Κράτος αδυνατεί και επισήμως να το προστατεύσει.

800-6-55

Η τοπική κοινωνία σκληρά δοκιμαζόμενη, προσπαθεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων με περίσσιο ανθρωπισμό και μεγαλείο ψυχής. Η Ελληνική Αστυνομία όπως πάντα στην πρώτη γραμμή του αγώνα με ελάχιστα μέσα και εξοπλισμό, να προσπαθεί να ανταποκριθεί σε ένα θέμα με παγκόσμιες προεκτάσεις, όπως αυτού της προσφυγικής-μεταναστευτικής κρίσης, που δίνει την δυνατότητα μάλιστα λόγω της τρωτότητας του συστήματος να παρεισφρέει κάθε ομάδα που χαρακτηρίζεται ως Μ.Κ.Ο και ουσιαστικά να υποκαταστήσουν με την συμπεριφορά τους και την παρουσία τους την επίσημη Ελληνική Πολιτεία.

Οι Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λέσβου και οι εκεί ενισχυτικές δυνάμεις, τραβούν τον δικό τους Γολγοθά και επιζητούν την ηθική και ουσιαστική αναγνώριση του έργου τους, για την πολύμηνη προσφορά τους σε συνθήκες υπηρεσιακής ασφυξίας, αναλγησίας και κοινωνικής κατακραυγής, για ένα πρόβλημα αμιγώς πολιτικό για το οποίο καλείται και πάλι η Ελληνική Αστυνομία να το επιλύσει και να βρίσκεται συχνά αντιμέτωπη με την τοπική κοινωνία, τον ορυμαγδό των μεταναστών και της κατακραυγής της διεθνούς κοινότητας και των τοπικών Μ.Μ.Ε.

Αυτό που ερωτούμε, ως Ομοσπονδία, είναι τι πραγματικά υπαγορεύει η αστυνομική πρακτική που εφαρμόζεται για την φύλαξη των «hot spot» και ποιος ο λόγος που επιβάλλει να υπάρχουν εντός αυτών αστυνομικοί και να χρησιμοποιούνται ως «δόλωμα» ή ως «άλλοθι» και σε πολλές των περιπτώσεων ως «μαριονέτες» στο θέατρο του παραλόγου από τη στιγμή που η είσοδος ή η έξοδος των μεταναστών είναι ελεύθερη. Ομοίως δεν θα ανεχτούμε οι αστυνομικοί να χρησιμοποιούνται για την καθαριότητα των δομών φιλοξενίας και απαιτούμε την τήρηση των όρων υγιεινής και ασφάλειας για το αστυνομικό προσωπικό (μια φωτογραφία χίλιες λέξεις). Καθιστούμε υπεύθυνη τη διοίκηση, για ότι τυχόν συμβεί εις βάρος της σωματικής ακεραιότητας των συναδέλφων μας, από τη στιγμή που η εκδήλωση φαινομένων βίας και βανδαλισμών είναι συχνή και ανεξέλεγκτη. Μην θεωρείτε ότι θα μας χρησιμοποιείτε ως «πρόβατα επί σφαγή».

800-6-55a

Τέλος, αναμένουμε την άμεση θεσμική σας παρέμβαση και ευελπιστούμε σε θετική επίλυση ειδάλλως οι αντιδράσεις της Ομοσπονδίας από κοινού με τις Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις μας θα είναι δυναμικές και απρόβλεπτες.

Τέλος η κοροϊδία!!!

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

    O Πρόεδρος                       Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος      ΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος

 

Είσαι Εδώ : ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΠΟΑΣΥ 2016 Νήσος Λέσβος. Η γκρίζα ζώνη της Ελληνικής Επικράτειας!!