Font Size

Cpanel

Αθήνα, 19 Οκτωβρίου 2016
Αρ. Πρωτ.: 200/2/134β

Εργασίες Γενικού Συμβουλίου

Συνεδρίασε, χθες, 18 Οκτωβρίου 2016, το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας στο πλαίσιο της κλιμάκωσης του αγώνα μας, λόγω της συνεχιζόμενης μη συμμόρφωσης της Κυβέρνησης στις αποφάσεις του ΣτΕ και της εκπόνησης νέου μισθολογίου, χωρίς να έχουμε κληθεί σε διάλογο.

18-10-16a

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Γρηγόρης Γερακαράκος ενημέρωσε τους προέδρους των Πρωτοβαθμίων Ενώσεων για τις δράσεις του προεδρείου και του Διοικητικού Συμβουλίου και τους κάλεσε να συμμετάσχουν σε δυναμική εκδήλωση - απάντηση του συνδικαλιστικού μας κινήματος -πράγμα που έγινε την επομένη ημέρα το πρωί με τον συμβολικό αποκλεισμό του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους-, με στόχο την άσκηση πίεσης προς το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης και στον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Χουλιαράκη, ο οποίος παρά τις επανειλημμένες προσπάθειές μας να τον συναντήσουμε και να τον ενημερώσουμε για τα αιτήματά μας, δήλωνε διαρκώς απασχολημένος. Τονίστηκε δε ότι ως συνδικαλιστικό κίνημα, μαζί με τις άλλες Ομοσπονδίες των αστυνομικών, των πυροσβεστών και των λιμενικών θα συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι να συμμορφωθεί πλήρως η Κυβέρνηση στις αποφάσεις του ΣτΕ.

Ειδικότερα, το Γενικό Συμβούλιο ενημερώθηκε ότι:

α) με ενέργειες της Ομοσπονδίας μας επισπεύδεται η κατάρτιση του απαιτούμενου π.δ. για την Ανωτατοποίηση της αστυνομικής εκπαίδευσης (η αρμόδια επιτροπή του Αρχηγείου στην οποία συμμετέχουμε δια του Γραμματέα Δημοσίων Σχέσεων κ. Χρήστου Συνδρεβέλη, θα έχει ολοκληρώσει τις εργασίες της έως τις 25 Οκτωβρίου).

β) βρίσκεται σε εξέλιξη το έργο της υπηρεσιακής επιτροπής για τις κρίσεις – προαγωγές

γ) η Γραμματεία Γυναικών προέβη σε σειρά συναντήσεων το τελευταίο διάστημα προωθώντας τα εκκρεμή ζητήματα, όπως η αναγνώριση χρόνου υπηρεσίας σε γονείς αστυνομικούς ανάλογα με τον αριθμό τέκνων όπως ισχύει στο λοιπό δημόσιο τομέα, η ίδρυση βρεφονηπιακών σταθμών και η απαλλαγή γυναικών από τις επιφυλακές.

δ) η Ομοσπονδία αξιώνει από την Ηγεσία να σταματήσει τις παράνομες μετακινήσεις συναδέλφων, εφόσον αυτές πηγάζουν από προφορικές εντολές της διοίκησης και όχι με βάση συγκεκριμένες νομοθετικές διατάξεις, ώστε να είναι απαιτητές και νόμιμες οι προκαλούμενες δαπάνες.

18-10-16b

Ακολούθησε ενημέρωση από τον νομικό σύμβουλο της Ομοσπονδίας κ. Χάρη Μπουκουβάλα και τον αντιπρόεδρο Οικονομικών κ. Βασίλειο Πανταζή, κυρίως για τα θέματα του μισθολογίου και του ασφαλιστικού, με βασικές επισημάνσεις-στοχεύσεις αφενός την επίδειξη σθεναρής αντίστασης σε κάθε κυβερνητικό σχέδιο που θα απέχει από το πνεύμα και το γράμμα των αποφάσεων του ΣτΕ και θα προωθεί ενδεχομένως διασπαστικά φαινόμενα και διαχωρισμούς μεταξύ των ενστόλων Σωμάτων Ασφαλείας και Ενόπλων Δυνάμεων, αφετέρου δε την απόφασή μας να προσφύγουμε εκ νέου στην Επιτροπή μη συμμόρφωσης του ΣτΕ απαιτώντας και πάλι την επιβολή κυρώσεων στο αρμόδιο υπουργείο Οικονομικών.

Επίσης, επισημάνθηκε η κρισιμότητα της κατάστασης και η αναγκαιότητα επίδειξης σοβαρότητας τόσο στο συνδικαλιστικό μας λόγο όσο και στην συνδικαλιστική μας καθημερινότητα προκειμένου να αποφευχθούν λάθη και επιπολαιότητες που εκθέτουν συνολικά το συνδικαλιστικό μας κίνημα.

Σε ό,τι αφορά τα ασφαλιστικά και την έκδοση των αναγκαίων εγκυκλίων, η Ομοσπονδία παρακολουθεί τις εξελίξεις και συνιστά στους συναδέλφους να αναζητούν την υπεύθυνη ενημέρωση χωρίς να παρασύροντας από υστερόβουλες και επί χρήμασι λειτουργούσες πηγές «ενημέρωσης».

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

    O Πρόεδρος                       Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος      ΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος

Είσαι Εδώ : ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΠΟΑΣΥ 2016 Εργασίες Γενικού Συμβουλίου