Font Size

Cpanel

Εκπροσώπηση στη Διαρκή Επιτροπή Αναθεώρησης του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Αθήνα, 19 Δεκεμβρίου 2016
Αρ. Πρωτ.: 605/13/77
Προς: Τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών
κ. Χρήστο Σπίρτζη

Κύριε Υπουργέ,

Με ευθύνη του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών συγκροτείται και συνεδριάζει κατά τακτά χρονικά διαστήματα η Διαρκής Επιτροπή Αναθεώρησης του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, η οποία έχει νομοπαρασκευαστική - αναθεωρητική αρμοδιότητα επί των θεμάτων που επιχειρεί κάθε φορά να αντιμετωπίσει αυτός (Κ.Ο.Κ., ν. 2696/1999 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει).

Ειδικότερα, στο έργο της περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η μελέτη και επεξεργασία προτάσεων προς τον εκάστοτε Υπουργό για την προσαρμογή − εναρμόνιση των διατάξεων του Κ.Ο.Κ. προς εκείνες διεθνών συμβάσεων που έχουν κυρωθεί με νόμο και αφορούν θέματα οδικής κυκλοφορίας, η μελέτη και νομοτεχνική επεξεργασία συγκεκριμένων προτάσεων του Εθνικού Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας, (Ε.Σ.Ο.Α.) και λοιπών αρμόδιων υπηρεσιών, η επεξεργασία και υποβολή προτάσεων αναφορικώς με τροποποίηση κανονιστικών πράξεων που έχουν εκδοθεί κατ' εξουσιοδότηση των διατάξεων του Κ.Ο.Κ., οι οποίες αφορούν θέματα οδικής κυκλοφορίας, με σκοπό τη βελτίωση και την προσαρμογή του ρυθμιστικού τους πεδίου στις εκάστοτε ανάγκες κ.λπ.

Η Επιτροπή αυτή συγκροτείται κυρίως από εκπροσώπους υπουργείων, κρατικών φορέων και οργανισμών, πλην όμως απουσιάζει η εκπροσώπηση συλλογικοτήτων και φορέων που δραστηριοποιούνται τα τελευταία χρόνια πιο απαιτητικά έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η μάστιγα των τροχαίων δυστυχημάτων.

Επειδή η Ομοσπονδία μας, είναι σε θέση να συμβάλει συμμετέχοντας στη Διαρκή Επιτροπή Αναθεώρησης του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, στην ουσιαστικότερη απόδοση του έργου της, παρακαλούμε όπως εξετάσετε σοβαρά το αίτημά μας, λαμβάνοντας υπόψη ότι πέραν της υπηρεσιακής εκπροσώπησης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, τον ρόλο του οποίου ουδείς αμφισβητεί, υπάρχει και η καταξιωμένη φωνή του συνδικαλιστικού μας κινήματος, που είναι σε θέση να στείλει μηνύματα σε κάθε γωνιά της ελληνικής επικράτειας.

Ο εθνικός στόχος της μείωσης των τροχαίων ατυχημάτων μπορεί να επιτευχθεί με συνέργειες και αφετηρίες διαφορετικών φορέων, αρκεί να υπάρξει η πολιτική προς τούτο βούληση.

Αναμένουμε τη θετική απάντηση στο αίτημά μας προκειμένου να σας ενημερώσουμε άμεσα για τον εκπρόσωπό μας στη Διαρκή Επιτροπή Αναθεώρησης του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Με εκτίμηση

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

    O Πρόεδρος                       Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος      ΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος

Είσαι Εδώ : ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΠΟΑΣΥ 2016 Εκπροσώπηση στη Διαρκή Επιτροπή Αναθεώρησης του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας