Font Size

Cpanel

poasy 2015
Αθήνα, 26 Ιανουαρίου 2017
Αρ. Πρωτ.:100/3/62-α
Προς:
Τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών
κ. Νικόλαο ΤΟΣΚΑ
Κοιν.:
1) Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης
κ. Δημήτριο ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗ
2) Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας
Αντιστράτηγο κ. Κωνσταντίνο ΤΣΟΥΒΑΛΑ
3) Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις

Θέμα: «Καθαριότητα αστυνομικών υπηρεσιών. Τήρηση Π.Δ 45/2008 Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας ένστολου προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας»

Κύριε Υπουργέ,

Παρήλθε ένας περίπου μήνας από την ιστορική επίσκεψη στα γραφεία της Ομοσπονδίας μας σύσσωμης της Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας κατά την συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου, όπου εκτενώς συζητήθηκε το θέμα της καθαριότητας των αστυνομικών υπηρεσιών που ταλανίζει το σύνολο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Δια ζώσης μάλιστα, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Δημήτριος ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ απάντησε σε σχετική αναφορά του Προέδρου της Ομοσπονδίας λέγοντας, ότι, έως ολοκλήρωσης του μεγάλου διαγωνισμού που είναι σε εξέλιξη υπάρχει η δυνατότητα της διενέργειας πρόχειρων μειοδοτικών διαγωνισμών και επ΄ αυτού έχουν αποσταλεί σχετικές εγκύκλιοι προς της Διευθύνσεις Αστυνομίας της Χώρας.

Είναι απορίας άξιον, γιατί το θέμα της καθαριότητας υφίσταται και μάλιστα διογκώνεται σε πολλές Διευθύνσεις Αστυνομίας όπως και αυτής της Ζακύνθου, σύμφωνα και με τις καταγγελίες του επισυναπτόμενου εγγράφου (υπ΄ αρίθμ. 203-α/2017 από 26/01/2017) της οικείας Πρωτοβάθμιας Ένωσης που περιγράφει την ζοφερή πραγματικότητα και αποτυπώνει το ανάγλυφο των συνθηκών στις υπηρεσίες του νησιού, συνθήκες και εικόνες που εκθέτουν ανεπανόρθωτα το σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας και θέτουν σε άμεσο κίνδυνο την δημόσια υγεία των αστυνομικών, των πολιτών αλλά και των κρατουμένων.

Κύριε Υπουργέ,

Παρακαλούμε, για την άμεση θεσμική σας παρέμβαση και την διαβίβαση των εντολών προς την Φυσική Ηγεσία, για την εξακρίβωση των καταγγελλομένων της Ε.Α.Υ. Ζακύνθου και την απόδοση ευθυνών σε περιπτώσεις ολιγωρίας ή αδράνειας επί των σχετικών εγκυκλίων και διαταγών, καθώς επίσης και για την αποστροφή που εμφανώς επιδεικνύουν πολλές Διοικήσεις ως προς την τήρηση του π.δ. 45/20008 που η ίδια η πολιτεία νομοθέτησε για το αστυνομικό προσωπικό, πλην όμως αυτό προσκρούει σε παρωχημένες και δογματικές αντιλήψεις κακών διοικήσεων που πρέπει να εκλείψουν.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

    O Πρόεδρος                     Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος      ΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος

 

 

Είσαι Εδώ : Αρχική Σελίδα