Font Size

Cpanel

poasy 2015
Αθήνα, 10 Φεβρουαρίου 2017
Αρ. Πρωτ.: 403/1/34α
Προς: Τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη ΤΣΑΚΑΛΩΤΟ
Κοιν.:
1) Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Γεώργιο ΧΟΥΛΙΑΡΑΚΗ
2) Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Κωνσταντίνο ΤΣΟΥΒΑΛΑ
3) Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων

Θέμα: «Διαχείριση κατασχεθέντων οχημάτων από την Ελληνική Αστυνομία»

Κύριε Υπουργέ,

Τα συνεχή επιτυχή αποτελέσματα της Ελληνικής Αστυνομίας ως προς την πάταξη της εγκληματικότητας, έχουν ως φυσικό επακόλουθο την κατάσχεση μέσων που χρησιμοποιούνταν για τις παράνομες αυτές δραστηριότητες.

Φυσικό επακόλουθο είναι, κυρίως σε ότι αφορά τα τροχοφόρα οχήματα, το σύνολο αυτών να φυλάσσονται σε χώρους των κατά τόπους αστυνομικών υπηρεσιών, χώροι οι οποίοι κρίνονται επιεικώς ανεπαρκείς και ακατάλληλοι.

Το πρόβλημα διογκώθηκε περαιτέρω μετά το έτος 2011 με την κατάργηση του Ο.Δ.Δ.Υ. και έκτοτε δεν υπήρξε η βούληση των αρμοδίων υπηρεσιών ως προς την ταχεία διαχείριση και διάθεση των μέσων αυτών με την διαδικασία της δημοπράτησης (ν.2960/2001).

Κατ΄ αυτόν τον τρόπο, ένα ακόμη πάρεργο τεχνηέντως ανατίθεται στην Ελληνική Αστυνομία, η οποία δεν εισπράττει ανταποδοτικά αυτό που της ανήκει πραγματικά και οχήματα-μέσα να φθείρονται υπό τις κρατούσες συνθήκες και την δαιδαλώδη γραφειοκρατία, ενώ πολλά εξ΄ αυτών κρίνονται λειτουργικά και χρήσιμα για τις ανάγκες της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία στερείται σε μεγάλο βαθμό υλικοτεχνικών μέσων για την πληρέστερη εκτέλεση της αποστολής της.

Ενδεικτικά σας επισυνάπτουμε το υπ΄ αρίθμου 13/2017 από 08/02/2017 έγγραφο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων και παρακαλούμε ως Ομοσπονδία, για την επίσπευση επίλυσης του ζητήματος, λύση που εκτιμούμε πως θα επέλθει με την θεσμική σας παρέμβαση.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

    O Πρόεδρος                     Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος      ΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος

Είσαι Εδώ : Αρχική Σελίδα